но също така пише и "никакви части от уреда", което включва и контейнера все пак. Не ми е много ясно защо да не мога да го метна в съдомиялната, на вид е съвсем като контейнера на фритюрника ми, който безгрижно мия в машината барабар с повечето му части...
И аз по тази логика се водя, и по раздумките на мамите и разните други форумни приказливки
. А есперименти ще мога да направя чак след седмица (дано приключим с монтажа дотогава
)
Май братята китайци са слагали реотани от различни партиди - на кой се паднал по-силен, на кой по-слабичък... китайска им работа.
Не ги обвинявайте така братята китайци
то те са си дежурните заподозрени, но може да има и друга причина. Сигурно ползваме различни продукти и получаваме различно тесто. Брашното със сигурност е различно, сигурно и количеството мазнина има значение...
При Мулинекса няма как да изпече отгоре, защото реотана е отдолу.
Горната коричка се запича от горещия въздух, който циркулира в машината. Ако хлябът бухне до горния ръб на кошчето, си се запича прилично. На мен приблемът ми е, че правя "ниски"
хлебчета (малограмажни) и горещият въздух не им обхожда горната кора.
Е кво излиза, че везната не е много нужна, щом ще добавяме и докарваме на визия.
Те двете неща не си пречат
Пробваш с мерки и теглилки и ако не стане - минаваш на визия
Козунакът се меси много, така, че можеш да добавяш каквото си искаш и ще го поеме.
Ще се повторя, ама.. ако печеш козунака в машинката, няма да стане точно козунак, дори да е идеално тестото. Ползвай я да ти спести епичното месене (по някои рецепти, 2 цикъла...) и после мятай във фурната.
Има още рецепти за изпробване, после ще започна мои и изпитани рецепти от форумите.
/боже на кой се метнало детето ми/
Ето я книжката за Мулинекс 5000. Дано съм ви от полза за тези, които я нямат.
ааа... моят е 3000, като гледам доста рецепти са ми спестили, не само тази. И книжката е без картинки
Много изписах, ама... По Дискавъри дават интересно филмче за хляба. Някой гледал ли го е?
Водещите правеха хляб. Разделиха тестото на 2 след първото втасване, месиха го поотделно и получиха 2 различно меки хляба
Добавиха зародиши и трици към брашното, за да му върнат вкуса и полезните съставки
Белият хляб бил мода през 60-те години на миналия век, която се е превърнала в хранителни навици.
Обясняваха, че заводският хляб е различен от ръчния, защото се приготвя общо за 1,5 часа (ускорява се активирането на глутена с миксер), а ръчния за около 3 часа (повече месене и втасване). Много образователно филмче за любителите на домашни хлебопекарни