Елфи, козунакът категорично не става в машинката. По-точно става на нещо като козуначена кифла. Но пък машинката е идеална да направи тестото (на ръка не бих се наела да го правя).
В рецептата, която ползвах, дозата беше доста голяма - излязоха 1 голям и 2 малки козунака. Двата изпекох във фурната. Станаха си истински козунаци (само дето фурната ми е без терморегулатор и ги препекох). С третия еспериментирах и го сложих в машинката. Същото тесто - съвсем различен резултат...
Не, че е лош, но просто е кифла, а не истински козунак.
Не знам дали може в тази тема, но моля те, кажи за този кекс, как го правиш? Може той да ме спаси от проблема с терморегулатора (няма да ти казвам, как се поддържат 170C за 1 час на ръка
)
Jam, и моите първи хлебчета не се получиха особено вкусни, но се оказа, че съм слагала прекалено малко сол, захар и мазнина. Сега вече (в повечето случаи ) се получават доста добри, но ние пак си купуваме "магазински" хляб. С машинката правя само за разнообразие, по празници и разни видове черен и пълнозърнест. Пробвай както ти е казала
Delphin, с подправки или маслини, ще ви харесат
М/у другото, рецептите от книжката не ми се получават вкусни. Свалих си от интернет и с тях нещата се получават много по-добре. И машинката я ползвам основно за месене (кифли, пици и т.н.), защото нямам кухненски робот и тя го замества достойно.
Не е лоша покупка, не бързай да я отписваш
За запичането има решение - като си свърши програмата, смело й пускам още 15-20 мин. да допича. Горната коричка се зачервява, а страничните си остават идеални. И до 30 мин. съм и давала, защото ние обичаме по-препечен хляб.