Някой беше питал по-нагоре за гаранцията на Зелмер-а, проверих, че не помних - 2 години е.
За мерките - аз първо ползвах мерителните лъжици към машината, после обикновени чаени и супери и след няколко проби се оказа, че съм леко в грешка - хлябът взе да хлътва в средата. Докато загрея да премеря мерителната колко събира спрямо обикновените лъжички... оказа се, че същото количество едвам се събриа в обикновените лъжици, стават с голям куп, даже преливат.
Така че - причина за хлътване на хляба в средата може да е недостатъчното количество сол! (добре, че го прочетох някъде, иначе смених брашното, маята...)
Обаче пълнозърнестият засега продължава да ми хлътва, рецептата е с яйце, смесвам бяло брашно с грахам на Техра и хлътва по средтата. Първият път се надуваше обещаващо до едно време и към края хлътна (програмата е по-дълга от обикновената, която е 3 часа), вторият път не го гледах. Дайте някоя рецепта, по която ви се получава пълнозърнестият хляб и ако може с какво брашно, мая - подробности? И на колко дълга програма го правите.
А дайте и съвет как да сложа отгоре поръска мак или сусам - не смея да отворя капака като спре бъркането, да не прецакам втасването?