Питанката ми не е свързана с хлебопекарни, но понеже става въпрос за тестени изделия ще го задам тук.
Проблемът ми е в крайния продукт - на вид ги докарвам, но на вкус нещо не успявам. На два пъти месих пита и двата пъти не стана мека и пухкава, а по-скоро твърда и жилава - особено втория път. На какво може да се дължи това - на брашно, на месене или на печенето? Тестото го меся в кухненски робот (чудя се вече дали това може да е причина) и втасва много добре след това.
Миналата седмица се захванах да правя и кифлички, козуначени, и се получи почти същия ефект. При тях отчитам грешката си при печенето и при недостатъчното втасване след оформянето им. Дали от това или не, но и те станаха твърди и жилави.
Та, приемам съвети и предположения всякакви.