Аз досега не съм писала в темата, но от 1/2 година и аз съм горд собственик на хлебопекарна. Имам опити с които се гордея и други, с които... не чак толкова...
Ама много си я тача машинката. И коледните сладки пак тя ми ги омеси.
За маята - ползвам по-често жива и като че ли ми се получават по-добре нещата с нея и имат по-добър вкус (но може и да си внушавам...).
Аз така или иначе не спазвам нито грамажите, нито времената. Използвам машинката само да ми спести изразходваните калории от месенето, а иначе си го карам като на ръка - проверявам тестото, добавям брашно... постоянно й "помагам"... или по-точно, й се бъркам в работата
Открих нещо, което поне при мен подобри резултата - преди да пусна машинката да меси, я включвам за 1-2 минути на програмата за печене. Така леко се загрява и втасването става много по-добро, без да се налага да загрявам отделно течните продукти (както пише в някои инструкции).
За кекса - в един кулинарен сайт прочетох, че кекс не може да се направи в машинката. Ставал сбит и т.н. Вероятно е така, защото кексът се пече в предварително загрята фурна, а тук процесът е съвсем различен. Имам пълно доверие на хората, които пишат във въпросния сайт и не съм еспериментирала
Обаче лютеница и сладко направих
Аааа... не догледах, че
kartiche е писала, когато публикувах поста. Чакам рецептата!!