Никой ли няма да сподели как прави огретен от картофи?
Преди години правех огретен, но не съм сигурна дали помня съставките.
Сваряват се да речем 1кг или 2кг картофи, намачкват се, осоляват се мисля че и масло може да се сложи, и се слага ред картофи, ред сирене, ред картофи. Запича се докато хване лека коричка, изважда се, поръсва се обилно с кашкавал и пак се запича за малко колкото да се запече кашкавала. Може да добавиш и някакви подправки каквито ти харесват.
Оси ето това намерих
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_42, но аз непомня да съм слагала яйца и мляко.
Правех го като бях студентка, сега поради чист мързел правя друго запичам картофи с мазнина и малко вода до готовност на картофите и после слагам сирене и кашкавал, може и мръвки и подправки и пак запичам до готовност на останалите продукти. На места съм срещала че и на това му казват огретен