Да ви кажа друга лесна и ужасно вкусна рецепта за
запечени картофи.Идеални са за гарнитура в този им вариант.
Картофите се обелват и се режат на големи парчета(например картоф колкото киви -на 4).В тавичката,в която ще ги печем слагаме повечко олио и нареждаме картофите така,че да не се допират 1 до друг,за да не се залепят.И във фурнтата докато станат тъмно златисти,поради повечето олио те са нещо между изпържени и изпечени.
Вадим ги от тавата,докато са още топли и ги слагаме в една тенджара,слагаме масло(или маргарин,без значение)и обилно количество чубрица.Може градинска чубрица,но аз ползвам готовата,защото е по-богата на вкус.Похлупваме тенджарата и започваме да джуркаме.Ама джуркаме яко,за да може хубаво да се овалятт картофките в маслото и чубрицата.
И воаля
.Препоръчвам ги докато са топли!!!
Та мисля да направя от тези картофи и към тях някакво филе от риба,а ако не намеря кърначета.И тараторче!
п.п.Ако някой реши да пробва картофките ще чакам отзиви.