И пак да помоля за рецепта за тесто за пелмени.[/left]
Пелмени с каймаМного е лесно. 1 яйце, щипка сода, щипка сол, брашно колкото поеме и студена вода.В някой широк съд слагаш част от брашното и правиш кладенче счукваш яйцето, слагаш сода и сол- месиш, и постепено добавяш вода. Месиш да стане еднородна смес, не много гъста, но не и много мека.Не ти пиша количество на брашно и вода, защото незнам колко ще ти потрябва.Аз обикновено правя пелмени от 0.5кг кайма и ми отива към половин пакет брашно.После като го разточиш поръси с брашно отдолу.Разточваш и изрязваш кръгчета от тестото, слагаш каймата омешана с ситно нарязания лук в средата, згъваш на половина и защипваш хубаво.Има една хитрост в пелмените-трябва да ги замръзиш в камерата.След това се варят във вряща подсолена вода докато изплуват отгоре и се поварят още 5 мин.Сервират се със малко краве масло, ч.пипер и заквасена сметана.Може и с друг сос разбира се.Аз започнах да ти пиша как се прави тестото, а взех че написах цялата рецепта за руски пелмени
. Иначе по темата картофена яхния,салата домати и краставици с рукола, печена тиква със захар и масло и тиквеник.