0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Йога и фертилност
« -: Март 15, 2006, 21:29:41 pm »
Опитвам се да търся в нета информация за йога-практики, които влияят на фертилността. Написана в търсачка комбинацията "йога" и "фертилност" дава доста резултати (на англииски  :lol: ). Има издавана литература по въпроса, включително и видео курсове. Някой вече занимаващ се с йога дали знае нещо повече по въпроса. Зная, че в България се предлагат доста курсове по йога, в това число йога за бременни. В нета открих и заглавие на българския пазара, "Как да заченем здраво дете чрез йога" или нещо подобно. Дали все пак има специалисти, които водят именно курсове за повишаване на фертилността?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

fo

йога
« Отговор #1 -: Март 16, 2006, 09:07:41 am »
ако си от СОфия се свържи с Ани Павлова, тя е йога, изключителен човек, мисля ще може да ти каже кои упражнения са подходящи. Води курсове, но не си спомням точно къде
*
Re: йога
« Отговор #2 -: Март 16, 2006, 09:32:12 am »
Цитат на: fo
ако си от СОфия се свържи с Ани Павлова, тя е йога, изключителен човек, мисля ще може да ти каже кои упражнения са подходящи. Води курсове, но не си спомням точно къде

курсовете, които води Ани са общи и са насочени за подобряване на общото здравословно състояние и за поддържане на добър тонус.
В комплекса от асани и паванмуктасани , които обикновено дава има 2-3 които влияят на хормоналния баланс и такива за половата система. има и едно, за което казва, че е препоръчително при стерилитет и при импотенсност при мъжете, влияе и върху либидото.
но аз поне, въпреки че също търсих нещо такова като йога за фертилитет не успях да открия нито смислена литература по въпроса
( освен тази книжка, която девойката цитира, за която не знам какво представлява), нито пък специализиран курс.

Иначе курсовете на Ани са в Иван Вазов в едно училище ( май е 47-мо, зад бензиностанцията Еко на бул. България) в сряда от 18.30-20.00 и в събота и неделя от 9-11.00-11.30 ч и във вторник в едно училище в Красна поляна май от 19ч ( не съм сигурна. Освен това в четвъртък вечер имаше и занятия  на Попа, но не знам дали още ги има, никога не съм ходила там.
Ако разбереш нещо интересно по въпроса за йога и фертилност, ще се радвам да го споделиш с нас
The impossible is often the untried [/i]
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Йога и фертилност
« Отговор #3 -: Март 16, 2006, 11:51:41 am »
аз имам и една книжка "Йога за жени" там има доста асани, подобряващи фертилитета. купувала съм я отдавна и не помня откъде, но не вярвам да е изчезнала
*
Йога и фертилност
« Отговор #4 -: Март 16, 2006, 15:31:29 pm »
Цитат на: manhattan
аз имам и една книжка "Йога за жени" там има доста асани, подобряващи фертилитета. купувала съм я отдавна и не помня откъде, но не вярвам да е изчезнала

е, ман, изчезнала е, не съм я срещала!
The impossible is often the untried [/i]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Йога и фертилност
« Отговор #5 -: Март 16, 2006, 15:42:43 pm »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Йога и фертилност
« Отговор #6 -: Март 16, 2006, 16:00:22 pm »
Цитат на: denis
http://www.books.bg/book.php3?ISBN=9844830449

а, точно същата :) 10х, Денис
сега се сетих, че аз от Мобилис я поръчах