0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: ИНВИТРО / ИКСИ - април -май 2009
« Отговор #420 -: Май 21, 2009, 10:39:36 am »
Здравейте,един глупав може би въпрос от мен.Като започна стимул.да спирам ли кафето?Като правих инсемин.не съм го спирала по време на стимул.,а след инсето пиех безкофеиново.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #421 -: Май 21, 2009, 11:55:44 am »
Маринка,поздравления за страрта и успешен край :D ти пожелавам :wink:
Аз по време на стимулацията не съм спирала кафето...дни като вс останали :wink:
след това всеки се пази както сметне за добре.
Успех миличка и силни прегръдки от мен :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #422 -: Май 21, 2009, 12:07:41 pm »
Марина, аз всеки път спирам кафето и наблягам на храна, богата на белтъчини и не става.Затова не променяй навиците си, само повече спокойствие.
Имаш силно стиснати палци и от мен! :crossfingers:
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #423 -: Май 21, 2009, 12:36:57 pm »
Здравейте,един глупав може би въпрос от мен.Като започна стимул.да спирам ли кафето?Като правих инсемин.не съм го спирала по време на стимул.,а след инсето пиех безкофеиново.
По време на стимулация не съм го спирала, но след трансфера пиех само безкофеиново.
*

Марина75

• 3039
« Отговор #424 -: Май 21, 2009, 13:17:09 pm »
Благодаря ви за отговорите.И аз като Елфи ще направя,сега ще си пия пък после ще мина на безкофеиново.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #425 -: Май 21, 2009, 23:32:04 pm »
Ето ме с прясна информация - едната яйцеклетка е била незряла, иксирали са три и трите за сега се развиват. Утре пак ще ми звъннат да кажат какво става. Обаче ме гложди един въпрос, а не мога да намеря тема за това... Имах 19 фоликула за пункция, обаче се оказа след пункцията, че били овулирали и затова са извадили само 4 яйчица. От какво може да се е получило това? Нали всичко е изчислено - прегнил в 21часа и пункция в 9.00 на по-следващия ден. Спазихме часовете. Нищо не съм правила, дето не ми е предписано. То цялата работа се разви странно: с по-малка доза отпреди - повече фоликули, и въобще къде може да се търси отговор? :ask:
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #426 -: Май 21, 2009, 23:38:22 pm »
harmony , сега мисли за твоите ембриончета, как ще ти ги върнат и как ще се глезиш и ще ги пазиш. пожелавам ти след две седмици висок положителен резултат, а по отношение на въпросите ти мисля, че доктора най-добре ще ти отговори. ние само ще гадаем и ще ти пълним главата с инфо, а в момента ти е нужно спокойстие и приятни мигове.  :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #427 -: Май 21, 2009, 23:46:49 pm »
Благодаря ви за отговорите.И аз като Елфи ще направя,сега ще си пия пък после ще мина на безкофеиново.
Доколкото съм запозната безкофеиновото кафе е доста по-вредно от нормалото кафе. Консултирайте с докторите си, но аз лично смятам, че едно кафе на ден не пречи, особено на хората с ниско кръвно като мен е просто необходимост. Много отдавна си размесвам кафето с мляко или сметана и така става по-леко.
Успех на всички и най-много на Хармони!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #428 -: Май 22, 2009, 00:03:59 am »
Доколкото съм запозната безкофеиновото кафе е доста по-вредно от нормалото кафе.
Да, май заради обработката.
Имах предвид кафето от цикория "Инка" , моя грешка. Дори не подозирах, че още го има по магазините  :D
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #429 -: Май 22, 2009, 00:05:46 am »
Аз не съм спирала да пия кафе нито преди нито след трансфера.Пиех и след теста и после се сетих, че 4 дни не бях пила.
Изрично питах доктора си за кафето и той ми каза, да си пия кафе щом ми харесва и, че то не е предпоставка за неуспех. Бях чувала, че пречи на имплантацията преди.
Разбира се пиех по 1 чаша сутрин а понякога и слетобяд.
*
« Отговор #430 -: Май 22, 2009, 00:14:36 am »
 Честно да ви кажа, всичко е природа. Вярно е, че е добре и ние да и помогнем, но...
Ето - аз не пуша, съобразявах се каква храна приемах по време и след процедурата, не пиех кафе, алкохол, абе каквото се сетите полезно съм правила. Аз съм много дисциплинирана, когато се захвана с нещо.
 Бях заредена с колкото си искаш спокойствие и позитивизъм.
 Яйцеклетки - перфектни, бойците на мъжа ми  - ударници, добри ембриони , и накрая...неуспешна процедура  :?
 Така че, не е нужно чак толкова да му треперим, не казвам да бъдем небрежни, но и да не се изпада в крайности, защото накрая само природата има думата.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #431 -: Май 22, 2009, 00:19:42 am »
Честно да ви кажа, всичко е природа. Вярно е, че е добре и ние да и помогнем, но...
Ето - аз не пуша, съобразявах се каква храна приемах по време и след процедурата, не пиех кафе, алкохол, абе каквото се сетите полезно съм правила. Аз съм много дисциплинирана, когато се захвана с нещо.
 Бях заредена с колкото си искаш спокойствие и позитивизъм.
 Яйцеклетки - перфектни, бойците на мъжа ми  - ударници, добри ембриони , и накрая...неуспешна процедура  :?
 Така че, не е нужно чак толкова да му треперим, не казвам да бъдем небрежни, но и да не се изпада в крайности, защото накрая само природата има думата.
много точно казано и напълно подкрепям мнението на Елфи.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

Марина75

• 3039
« Отговор #432 -: Май 22, 2009, 10:38:00 am »
Това за ,че е по-вредно безкофеиновото не го знаех.Тъй като и аз съм с ниско кръвно,май ще си пия сутрин кафенце,ще питам пак док.де.Пък цигарите съм ги спряла преди 6 год.,с тях нямам кахъри.
Хайде сега да дам отчет-слъжих вчера първите 300 ед. Пурегон,утре ще ходя да пускам Е2,в неделя съм на преглед.Стискайте палци,моля ви.

« Отговор #433 -: Май 22, 2009, 11:13:14 am »
 Аз по време на процедурата не пушех , пиех кафе само по време на стимулацията , спрях го в деня преди пункцията , но тестът беше отрицателен. Явно природата си каза думата.
 Успех на всички момичета!
*
« Отговор #434 -: Май 22, 2009, 11:38:43 am »
Хармони, стискам ти палци! И аз се учудих, като прочетох, че си имала 19 фоликула преди пункцията, а са извадили само 4 яйцеклетки. Колко ти беше Е2 преди пункцията?
Марина, успешна процедура ти желая! Стимулацията ще мине бързо и леко и въобще няма да я усетиш. Не променяй много начина си на живот, само гледай да не вършиш тежка и стресираща работа. Твоята стимулация само с 300 ед. Пурегон на ден ли ще бъде? По какъв протокол си? И колко струва в момента Пурегона, че и на мен ще ми трябва?

*

Марина75

• 3039
« Отговор #435 -: Май 22, 2009, 11:58:12 am »
Душе,аз си взех Пурегон пен,струваше 687 лв. в Марешки,като купиш 2 ампули писалката ти е безплатна към тях.Аз за сега съм с 300 ед.,в неделя като ме прегледа ще видим нещо ще се промени ли в дозата.Инъче съм по къс протокол.Пък колкото до взигане на г.тежко,мъжът ми дори легена с прането не дава да занеса от пералнята до терасата.

*
« Отговор #436 -: Май 22, 2009, 12:22:15 pm »
Маринче, и моят мъж след трансфера простираше, ама преди това чак не е.... :wink: :lol: Дозата на пен е 900 ед, нали? Т.е. за 3 дни?

*

Марина75

• 3039
« Отговор #437 -: Май 22, 2009, 12:56:24 pm »
Да ампулата е 900 ед.

*
« Отговор #438 -: Май 22, 2009, 13:04:12 pm »
в ампулите от 900 ед. пурегон има поне 1000, че дори 1075 единици. и аз бях с дневна доза от 300 пурегон, и след като си поставих 3 дни по 300 ед., по съвет на лекяря , остатъка си го запазих (в хладилника), и в края на стимулацията комбинирах всички остатъци и мисля че се събраха дози за още 2 дни. важното е като ги поставяш, да си засечеш точно колко количество си инжектирала, т.к. за всяка ампула е различно
« Отговор #439 -: Май 22, 2009, 15:01:04 pm »
Момичета, незнам как е при Вас но аз се "люшкам" в настроенията си и във вярата че вторият ми опит АРТ ще бъде успешен. Когато правих имунологични и генетични след неуспешната процедура , а после и хистероскопия си казвах, ето това обяснява неуспеха и вторият път ......... вече знам. НО,сега като гледам надеждата в очите на близките си , и като чух "прогнозата" на една  гледачка, че няма да има успех пак потънах в съмнения. Иде ми да се ударя с един чук по главата. Вие как се справяте със страха?