0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: ИНВИТРО / ИКСИ - април -май 2009
« Отговор #320 -: Май 08, 2009, 22:37:43 pm »
Супер новина,Меги.Честито и плюй и нас с бременни вируси,влачи крачета и дано скоро и ние да те последваме.Лека и безпроблемна бременност ти желая.Много се радвам за теб.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #321 -: Май 08, 2009, 22:40:14 pm »
Меги честито тук ми мирише на повече от едно бебче лека бременност  :cloud9: :ballons:
« Отговор #322 -: Май 08, 2009, 23:42:04 pm »
 Меги , браво! Стнрахотна новина! Пожелавам ти лека бременност!
:cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:
« Отговор #323 -: Май 09, 2009, 00:15:40 am »
Чудесна новина, Меги! Желая ти безпроблемни 9 месеца и здрави бебчета накрая!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #324 -: Май 09, 2009, 00:23:11 am »
Меги честито миличка :D много се радвам!Дано повече тестове като твоя в тази темичка.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #325 -: Май 09, 2009, 01:51:43 am »
Я да попитам аз, какво мислите. При предното ми инвитро прогестеронът беше много нисък - едва 10.66 пет дни след трансфер, и ми казаха че е почти невъзможно да настъпи бременност. Сега при този опит го следяхме много стрикнто, и 2 дни преди пункцията беше 0.48. Той обаче по принцип започва да расте след това, а и най-вече с приема на утрогестан. Днес, 2 дни след трансфера (на своя глава  :oops: ) пуснах прогестерон в Цибалаб, и резултатът е 190.80  8O  Попитах ги възможно ли е това да е грешка, казаха не разбира се. Недоумявам, след толкова нисък резултат преди няколко дни, и референтни стойности за тази фаза от 10 до 80, как така моят е 190?

Краси, едва ли е грешка, сигурно е повлияно от медикаментите.  Ти какво взимаш - естрофем и утрогестан или и нещо друго? А от кога ги започна? Питам те защото и аз съм с изключително нисък прогестерон и ние ще мислиме начини за покачването му.
А виж и тук:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=&topic=8702.msg161223
Успех! Дано се похвалиш скоро!

Меги, на теб честито, лека бременност и дано те последват и останалите момичета!
« Последна редакция: Май 09, 2009, 02:04:02 am от misi »
« Отговор #326 -: Май 09, 2009, 02:47:13 am »
Misi, много ти благодаря за отговора, мила. От деня на пункцията започнах да слагам утрогестан 2 пъти на ден по 3 вагинално, пия и естрофем по 1 сутрин и вечер. Освен тях приемам преднизолон, и си бия по един фраксипарин на ден. Два дни преди пункцията обаче прогестеронът беше 0.48. Изведнъж, 5 дни по-късно е 190.80  8O
Затова ми се стори нереално. Все пак при предното ми инвитро на този етап беше едва 10.66. Аз днес пуснах теста молейки се да е над 15, а то... странна работа.

« Отговор #327 -: Май 09, 2009, 10:02:13 am »
krassita , според мен високият прогестерон е добър знак! Стискам ти палци !
*
« Отговор #328 -: Май 09, 2009, 10:14:17 am »
Меги,хайде и тук да ти честитя :Dпожелавам ти лека и спокойна бременност,мила!Повярвай в своето щастие,защото то се случва и то точно защото ТИ най-много го заслужаваш!Пожелавам ти две сладки бебенца от сърце :wink:
 :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #329 -: Май 09, 2009, 11:12:35 am »
Мерси, мерси на всички и ви го пожелавам същото от сърце. Вече нямам търпение да отида при док да видим как са нещата, че ще има да се притеснявам дотогава. ОСвен това иска да влеем имуновенин, вече съм си го поръчала и щом дойдат отивам. Макар че още е много рано, но вече нямам търпение да вида дали всичко е ОК.

*
« Отговор #330 -: Май 09, 2009, 12:05:08 pm »
Мерси, мерси на всички и ви го пожелавам същото от сърце. Вече нямам търпение да отида при док да видим как са нещата, че ще има да се притеснявам дотогава. ОСвен това иска да влеем имуновенин, вече съм си го поръчала и щом дойдат отивам. Макар че още е много рано, но вече нямам търпение да вида дали всичко е ОК.
Меги,защо ще вливаш Имуновенин,високи НК клетки ли имаш?
*
« Отговор #331 -: Май 09, 2009, 13:18:51 pm »
Мегиииииии, честито миличка, лека и безпроблемна бременност ти желая!

Хайде и аз да се наредя на опашката за бременни вирусчета  :D От вчера съм трансферирана и тест на 22.05.09.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #332 -: Май 09, 2009, 13:20:19 pm »
Краси, прогестерона достига оптималното си ниво около и след овулация, а при теб тя е предизвикана изкуствено ден преди пункцията, така че е нормално два дни преди пункцията да е бил много нисък ( за сравнение при мен беше някъде 0.20 преди пункция). При нормален цикъл би трябвало ако няма бременност прогестерона да спада, но при толкова много медикаменти, които сега приемаш е нормално да е висок и така трябва, защото той повишава активността на лигавицата, необходима при бременността. Четох някъде, че прогестерона има по-високи нива ако яйчниците са работили добре и са произвели качествени яйцеклетки.
Тези високи нива може само да те радват.

А виж и нещо интересно:
Прогестерон – невъзмутимост и страхотно излъчване
Гестагенът се произвежда в големи количества през втората половина на цикъла, след овулацията. Прогестеронът има едно твърде решително влияние върху доброто състояние. Ако е налице достатъчно от него, Вие сте уравновесени и здрави, така сякаш нищо не може да Ви извади от спокойствието, защото той стимулира изравняващите субстанции в мозъка. Вие имате страхотно позитивно излъчване. Хормонът освен това се грижи за здрава съединителна тъкан, предпазва от спазми и бръчки!Освен че спомага за оцеляването и развитието на ембриона и плода, прогестеронът е и предшественик (прекурсор) на други стероидни хормони, подпомага действието на хормоните на щитовидната жлеза, подобрява настроението и придава “блясък в очите”, и т.н.

Представям си при тия високи нива какъв блясък в очите имаш... това в кръга на шегата. Успех ти желая пак и мисля, че този път ще се получи.
И на всички трансферирани  :crossfingers: дживотинче - успех и на теб.
*
« Отговор #333 -: Май 09, 2009, 13:24:36 pm »
Мегиииииии, честито миличка, лека и безпроблемна бременност ти желая!

Хайде и аз да се наредя на опашката за бременни вирусчета  :D От вчера съм трансферирана и тест на 22.05.09.

Много много стиснати палци, ще чакаме положителен резултат  :D

« Отговор #334 -: Май 09, 2009, 13:34:45 pm »
Misi, благодаря отново за изчерпатаелия отговор. Сега като се сетя моята приятелка какво страхотно излъчване имаше в първите месеци на бременността, ми се струва много логично написаното от теб :) Хайде и нашите очи скоро да светят така.

Дживотинче, успех! Стиснати палци от мен!

*
« Отговор #335 -: Май 09, 2009, 13:36:36 pm »
Меги,защо ще вливаш Имуновенин,високи НК клетки ли имаш?

Не, нямам никакви отклонения, но както се очертават няколко с този резултат, иска веднага да направим профилактично вливане, за всеки случай.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #336 -: Май 09, 2009, 14:24:25 pm »
Меги, честито:)
Пожелавам ти всичко оттук нататък да не е така трудно и най-важното да е безпроблемно:)

Успех на всички момичета в процедура, на тези на които им предстои да минава по - бързо времето и да започват а на трансферираните и чакащи датите на теста желая търпение и успех.
*

аngel78

« Отговор #337 -: Май 10, 2009, 19:11:45 pm »
здравеите пожелавам на вси4ки моми4ета успех,аз правих икси на 27 април но днес ми доиде цикъла,ако знаете колко сам от4аиана ве4е това ми бе6е 4 опит незнам ве4е какво да правя. :balk_145:
« Отговор #338 -: Май 10, 2009, 19:43:55 pm »
здравеите пожелавам на вси4ки моми4ета успех,аз правих икси на 27 април но днес ми доиде цикъла,ако знаете колко сам от4аиана ве4е това ми бе6е 4 опит незнам ве4е какво да правя. :balk_145:

Съжалявам за неуспехите ти. Разкажи ни малко повече. В коя клиника, по каква причина прилагаш асистирани методи? Може би момичетата тук могат да дадат съвет...

« Отговор #339 -: Май 11, 2009, 01:03:15 am »
Angel78,ужасно е, когато полагаш толкова усилия, а резултатът се бави ли, бави... Но не губи надежда, не се давай!

Дживотинче,стискам палци за   :bfp:  след десетина дни и ти ще се похвалиш като Меги  :blowingdust:

Меги, честито! Невероятна новина! Дано много момичета последват успеха ти - май месец е чудесен за забременяване!