0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ИНВИТРО / ИКСИ - април -май 2009
« Отговор #260 -: Май 05, 2009, 13:59:39 pm »
Къде бързаш за тест, бе душко :-). Нали знаеш, че поне на 10 ден е хубаво, ако искаш точно преди да биеш следващия прегнил. Джина, за теб става въпрос. Сега лягам, после ще ти пиша.
Аз пък даже не знам кой днес след трансфер ми е, нещо този път не ги броя, ама така май по-добре.
От останалите чакаме добри новини, нали знаете само успешни процедури.

« Отговор #261 -: Май 05, 2009, 14:03:01 pm »
Джина, и аз така предния път от 9-тия ден започнах с тестовете. Дано този път издържа по-дълго. И най-важното, резултатът да не е същия. Аз след малко отивам да ми слагат лепило, а утре ми е трансфера.
Хайде да живне темата с положителни тестове от Джина и Меги, та после и нашият ред да дойде.  :crossfingers: preggo

*
« Отговор #262 -: Май 05, 2009, 15:07:53 pm »
 krassita ,защо ще ти слагат лепило,има ли някаква по-специална причина за това?

Момичета ,стискам ви палци за положителни тестчета  :lol:
Аз днес съм на преглед при док и дано да даде зелена светлина за нов опит,че вече нямам търпение и аз да се включа в темичката  :lol:
« Отговор #263 -: Май 05, 2009, 15:38:28 pm »
Ще ми слагат лепило защото ендометриозата пречи на имплантирането, и освен това вече имам един неуспешен опит с 3 перфектни ембриона - 2 с по осем деления на трети ден, и един бластоцист на пети ден. Т.е. при мен най-големият проблем е точно имплантацията, или липсата на такава.

« Отговор #264 -: Май 05, 2009, 15:50:01 pm »
Джина, и според мен е рано за тест мила, особено щом имаш прегнил толкова начесто потрай още малко  :)иначе  :crossfingers:за наистина положителен резултат!!Ангелче, Меги и на вас също  :crossfingers:много хубаво че не ги броиш дните Меги важен е крайният резултат :D Днес ми се обадиха от клиниката и ми казаха че ембриончето ми се развива добре и за сега ще се грижат за него докато дойде време да си го прибера :D и така другия цикъл повтаряме същото упражнение.На всички останали Краси,Мече,Хармони успех!!!
« Отговор #265 -: Май 05, 2009, 16:05:01 pm »
Ще ми слагат лепило защото ендометриозата пречи на имплантирането, и освен това вече имам един неуспешен опит с 3 перфектни ембриона - 2 с по осем деления на трети ден, и един бластоцист на пети ден. Т.е. при мен най-големият проблем е точно имплантацията, или липсата на такава.
И при мен миналия път това бе проблема но сега за севте чувам за това лепило,моля те за по подробна информация /ако искаш и на лични/.Мерси
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
« Отговор #266 -: Май 05, 2009, 16:11:43 pm »
И при мен миналия път това бе проблема но сега за севте чувам за това лепило,моля те за по подробна информация /ако искаш и на лични/.Мерси

Ще се намеся в темата, въпреки че не съм в процедура. От миналата година още поставят такова "лепило" при случаи с малък брой ембриони, при проблеми с имплантация. Освен тази това правят и лазерен хетчинг - много финно надраскване на ембриона за по-лесното му "излюпване" и захващане в лигаицата. Имам 3 опита с поставяне на такова лепило - за съжаление неуспешни.
Късмет на очакващите тестчета.
« Отговор #267 -: Май 05, 2009, 16:16:50 pm »
Отговарям как беше при мен, имам два трансфера в клиниката,първия с въпросното лепило,втория без.При втория имах положителен уринарен с бледа чертичка, при кръвния след 2 дни /-/резултат.Но имам и повишени НК клетки и т.н.
« Отговор #268 -: Май 05, 2009, 16:17:52 pm »
Момичета това "лепило" не е ли среда,която слагат на някои или са две различни работи?

Джина не бързай,потрай още някой ден,стискам палци на всички :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #269 -: Май 05, 2009, 16:27:45 pm »
Да, точно среда е. Доколкото знам същата, в която са ембрионите в момента, така че след трансфера да не са стресирани.

*
« Отговор #270 -: Май 05, 2009, 17:25:58 pm »
Много ви благодаря за отговорите,момичета.При следващият ми трансвер ще помоля док и на мен да ми сложат лепило/среда,защото и моят проблем е неимплантиране на ембрионите.

Успех на всички!!!!!!!!
*
« Отговор #271 -: Май 05, 2009, 21:45:15 pm »
Да се отчета и аз  :lol: мина ми прегледа и док видя 1 фоликул 18мм,лигавица-8 и ми предложи да изпробваме пак на естествен цикъл.В четвърък трябва да ме види пак и ако е рекъл Господ - пункция на яйчицето.Ако изпуснем фоликула ще пробваме със сладоледчетата.Единственото,което ме притесни е,че като го попитах за биопсия на матката,нещо ми смрънка и нищо не разбрах.Като отида следващият път ще настоявам да ми отговори.Стискайте ми палци  :lol:  :lol:  :lol:
« Отговор #272 -: Май 05, 2009, 22:57:46 pm »
Теди, дали при д-р Владимиров правят хетчинг? Има ли смисъл да се направи това при бластоцист трансфер? Защото този път ще пробваме със бластоцисти - не ми оживяват сладоледчетата.
« Отговор #273 -: Май 06, 2009, 12:33:14 pm »
Теди, дали при д-р Владимиров правят хетчинг? Има ли смисъл да се направи това при бластоцист трансфер? Защото този път ще пробваме със бластоцисти - не ми оживяват сладоледчетата.
Не мога да кажа при Владимиров как е. И за бластоцит също също не зная. Ние до 5 ден не сме изчаквали ембрион. Правили сме трансфер най много на 4 ден от пункцията като броя и деня на пункцията, защото беше рано сутринта, а трансфера вечерта към 7.
*

angel78

« Отговор #274 -: Май 06, 2009, 17:52:26 pm »
Моми4ета изкам да ви попитам това лепило допла6та ли се и има ли ефект,дано да не ни се налага да го използваме.Касмет на вси4ки НАС.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #275 -: Май 06, 2009, 19:29:10 pm »
Здравейте,имам въпрос,понеже е празник и не ми се ще да звъня на док.
Как се изследва Е2,на гладно и без кафе ли,или не пречи ако съм пила кафе сутринта.
Проблема ми е ,че съм на противозач.,но днес 11-ти ден от цикъла имам кафеникаво зацапване и имам чувството че ми идва.Притеснява ме тоя къс цикъл,още не съм сигурна че е цикъл,но симптомите са такива,а ми предстои ИКСИ и ми се ще утре да пусна Е2.Аз ще звънна все пак утре на док.,но ако трябва да дам кръв преди кафето да ида още сутринта,пък и нали на първи ден се пуска изсл.Оф обърках се нещо,моля ви дайте съвет,че все нещо при вен се обърква.Предния мес.като се подготвях да правя процедура ,като спрях противозач.не ми дойде,после един мес.нормално и сега ей на нова глупост,май ми идва на 11-ти ден.А и още нещо на първи или втори ден се пуска Е2.Благодаря предварително.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #276 -: Май 06, 2009, 19:31:53 pm »
да,правят Хармони.
Но това се преценява от ембриолозите. Ако обвивката на ембриона е по-дебела чрез хечинга подпомагат излюпването му. Не се тормози от сега за това. Когато настъпи моментът разчитай изцяло на професионалната преценка на ембриолозите и на доктор Владимиров. Успех!
« Отговор #277 -: Май 06, 2009, 19:43:09 pm »
И моят трансфер мина днес - 3 ембриона. Направих и акупунктура след това. Започва голямото чакане.

« Отговор #278 -: Май 06, 2009, 20:37:53 pm »
Краси, стискам палци, мила.....времето до положителният резултат да мине бързо и неусетно
*
« Отговор #279 -: Май 06, 2009, 21:48:20 pm »
Как се изследва Е2,на гладно и без кафе ли,или не пречи ако съм пила кафе сутринта.....Проблема ми е ,че съм на противозач.,но днес 11-ти ден от цикъла имам кафеникаво зацапване и имам чувството че ми идва.....А и още нещо на първи или втори ден се пуска Е2.
Марина, можеш спокойно да пиеш кафе.Е2 може да се изследва от 2 до 5 ден от МЦ, но ако си в процедура и си по къс протокол обикновенно се пуска на 1 ден от МЦ.Но обикновенно освен Е2 се пускат FSH, LH, AMH, InhibinB, Progesteron, а в моя случай и Prolaktin.Поне така са процедирали и при двата ми опита.Марина, и другото което се сетих е,когато пиех противозачатъчните преди процедура имах  зацапване, което продължи няколко дена.Предполагам, че е често срешано явление.Мисля че е най добре да се обадиш на лекаря си и да решиш какво точно да правиш.Красита :crossfingers:скоро да се похвалиш с :bfp:.Късмет момичета!