0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цени
« -: Март 12, 2009, 18:33:34 pm »
Актуални цени в кл.Надежда може ли някой да даде , защото доколкото разбрах в страницата на клиниката не са актуални ...
Интересуват ме по - конкретно :първичен преглед , спермограма и лапароскопия /за последното минават ли направление + сума , или не ?/
Благодаря !
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Цени
« Отговор #1 -: Март 12, 2009, 18:51:28 pm »
Първичен преглед е 50лв, а следващ-30 (както си е написано и на страницата им) :D За останалите неща не знам, но по принцип киниката не работи със Здравната каса.

*
« Отговор #2 -: Март 12, 2009, 21:15:32 pm »
За лапароскопия платих август 780 лв, точно колкото пишеше в страницата на клиниката. Направление не съм носила, мисля че не върши работа, не работят със здравната каса.
« Отговор #3 -: Март 17, 2009, 12:18:28 pm »
Ще си продължа в старата тема , за да не отварям нова.Часът ми мина беше на 13,03,2009 г., доста попочакахме , но сега въпреки че тепърва тръгвам по "пътят" се чувствам по - спокойна.Имам въпроси обаче.Прегледът ми мина , д-р Персенска ме  накара да си изследвам следните хормони на два етапа :
1 етап от 3 до 5 ден на МЦ - FSH , E2 и LН .Какво показват тези хормони ?За колко дни излизат резултатите , кои се поемат от ЗК ?Къде в Търново мога да ги направя и на гладно ли се правят ?
Втората група трябва да правя в чистите дни без кафе и след сън , какво значение има това ?Те са TSH , FT4 , TAT , MAT и РКL , доколкото знам са на щитовидната жлеза , но този последният нищо не ми говори .Също каква е цената и за колко време излизат резултатите ?Ако някой хормон не е в норма как се процедира ?
Някой правил ли е ЦС с упойка и как протича ?Винаги ли можеш да си запишеш час за ЦС , защото е относително точно кога ще са подходящите дни или и там се чака ...
*
« Отговор #4 -: Март 17, 2009, 12:50:21 pm »
Здравей. Д-р Персенска ти е назначила да направиш полови хормони и хормони свързани със щитовидната жлеза.
Половите хормони най-хубаво ги пусни точно на 3-ия ден от цикъла.
За да ги пуснеш през здравна каса трябва личния лекар да ти даде направление за гинеколог, който има договор със здравната каса; Хормоните които се поемат от касата са:FSH, LH, E2 - това е естрадиол.
Житовидните също може да ти ги пусне гинеколога с направление. Но ако искаш  иди на ендокринолог - и той може да ги пусне. ОТ касата се поема TSH, FT4. PKL не знам какво е - ако е Пролактин - и той се поема. ТАТ и МАТ ще трябва да си ги заплатиш. Тези хормони влияят на репродукцията и ако не са в норма следва да се лекуват.
Не знам в твоя град къде могат да се направят - питай личния си лекар. Той би следвало да знае и да ти даде информация.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #5 -: Март 17, 2009, 15:39:18 pm »
ЦС в клиниката се прави само без упойка. Не е най-приятната процедура, но се преживява. И час трябва да си запишеш до 9-ти ден на цикъла. Съветът ми е още на първи ден да се обадиш и да се опиташ да си запишеш час защото общо взето е трудно да те вредят в натоварения график. Струва 120 лв. А PKL е всъщност PRL и е пролактин- пак полов хормон. Порови се из библиотеката и ще получиш повече информация за половите хормони и за начина, по който те влияят на репродуктивната система.

*
« Отговор #6 -: Март 17, 2009, 15:51:58 pm »
ЦС в клиниката се прави само без упойка.
С това не съм съгласна, може и с упойка, но трябва да се заяви предварително, за да предвидят анестезиолог и повече време в графика.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #7 -: Март 17, 2009, 15:54:14 pm »
ЦС в клиниката се прави само без упойка.
С това не съм съгласна, може и с упойка, но трябва да се заяви предварително, за да предвидят анестезиолог и повече време в графика.
Не споря. Възможно е и така да е. Знам само, че ако горенаписаното не ти е известно, никой не ти предлага тази опция. :D

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #8 -: Март 17, 2009, 17:30:03 pm »
моя съвет е всички хормони да се направят на едно място, а по отношение на ЦС може и с упойка, но мисля, че болката се преживява. имаш доста въпроси, разбираемо е, но ако потърсиш в библиотеката ще намериш отговори на много въпроси, пък и в интернет има достатъчно пълни обяснения за половите хормони, щитовидната жлеза, ЦС и др. успех
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #9 -: Март 17, 2009, 17:46:05 pm »
Докторката ми каза да е с анестезия , защото съм с фобия към лекари и болници , и тя реши това.
Моля , някой който е правил с анестезия да ми обясни как протича всичко !
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #10 -: Март 17, 2009, 20:06:12 pm »
Има няколко теми за ЦС в нашия форум. Моля те, ползвай търсачката и ще получиш желаните отговори.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #11 -: Март 18, 2009, 12:34:56 pm »
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #12 -: Март 21, 2009, 16:37:08 pm »
На 18 март ми беше лапарото при д-р Стаменов - платих 780 лв, толкова колкото пише на страницата им и 23 лв за ПКК.
« Отговор #13 -: Март 22, 2009, 18:48:13 pm »
Моята лапароскопия беше на 16.03-в,,Надежда,,-цените от сайта са актуални-лапароскопията е 780лв,а Цветната снимка-120.
« Отговор #14 -: Март 22, 2009, 23:33:36 pm »
Момичета , които скоро сте минали през лапарото , моля ви да ми напишеге как протече при вас , колко време стояхте в клиниката , искаха ли ви изследвания преди това ... Може ли да ми отговорите , много ви моля ... !

И още един въпрос , понеже ще си правя втората гр.хормони в понеделник -30,03,2009 г. има ли възможност да са готови на същият ден следобяд ?Питам в смисъл такъв дали те не се изследват по - дълго време , а иначе аз ще си попитам дали могат да ми ги направят бързо .../втората гр.хормони са на щитовидната жлеза , които се правят в чистите дни /И има ли нещо по - особено при правенето им , в смисъл то е ясно че е нагладно и без кафе , но поне може ли да пия вода преди това ...
Така и така питам теди пъвите :FSH , E2 и LН има ли някакво специфично изискване и за тях , трябва ли пак на гладно ... или нещо друго , че д-р Персенска не ми обясни много а и аз не се сетих да питам ...
Благодаря ви ! :D
« Последна редакция: Март 22, 2009, 23:47:18 pm от evita1717 »
*
« Отговор #15 -: Март 22, 2009, 23:47:12 pm »
Момичета , които скоро сте минали през лапарото , моля ви да ми напишеге как протече при вас , колко време стояхте в клиниката , искаха ли ви изследвания преди това ... Може ли да ми отговорите , много ви моля ... !
Сутринта отиваш към 9, изпращат те на на 1 етаж в лабораторията за ПКК, плащаш си и те приемат на 2 етаж. Обличаш болничната нощница,слагат ти абокат и  чакаш, обикновенно има и други чакащи и времето минава бързо  :)
По някое време те вземат към операционната (или както се казва помещението),слагат ти упойката и се събуждаш в леглото. Минават да те проверяват редовно как си. Вечерат преспиваш там и на сутринта те черпят кафе и ако всичко е наред те изпращат да си ходиш.
« Отговор #16 -: Март 22, 2009, 23:51:58 pm »
Сутринта отиваш към 9, изпращат те на на 1 етаж в лабораторията за ПКК, плащаш си и те приемат на 2 етаж. Обличаш болничната нощница,слагат ти абокат и  чакаш, обикновенно има и други чакащи и времето минава бързо  :)
По някое време те вземат към операционната (или както се казва помещението),слагат ти упойката и се събуждаш в леглото. Минават да те проверяват редовно как си. Вечерат преспиваш там и на сутринта те черпят кафе и ако всичко е наред те изпращат да си ходиш.

А тръба вкарват ли ти в устата ... една дебела такава ... /чувала съм нещо такова , извинете за невежеството /.В стаята сам ли си или има и др.с когото да си говориш след операцията говоря ... Как те закарват в операционна на легло или си влизаш и чак тогава лягаш ...???
*
« Отговор #17 -: Март 22, 2009, 23:56:28 pm »
Тръби и други неприятни работи слагат и махат докато си под упойка, не знам дали е имало тръба, не съм виждала  :)
Стаята е с 3 легла, мисля че почти винаги са пълни, има и телевизор. В операционната аз влязох на собствен ход, лягаш на леглото,но преди да огледаш обстановката вече спиш. Не се притеснявай, не е страшно  :)
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #18 -: Март 23, 2009, 16:20:55 pm »
Popcho ти е отговорила вече. Приемат те - дават ти ношничка, носи си чехли; преспиват те и после се събуждаш и не помниш нищо. Аз дори болки нямах. Дават вода, кола и вафли, а вечерта - супа. Нощуваш в болницата и на следващия ден си отиваш. Може след това да имаш няколко дена кръвотечение - поне при мен е така.
Успех и не се тревожи за нищо - в добри ръце си.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #19 -: Март 23, 2009, 16:30:06 pm »
няма да описвам и аз защото ще повторя горните мнения. всичко е много бързо и възстановяването е леко. страха и паниката са повече от самото лапаро. успех.
никога не отстъпвай на принципите си!