0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност и много стрии
« -: Март 10, 2009, 09:43:05 am »
Здравейте на всички.Извинявам се ако има такава тема,Но страшно много съм притиснена.Почти година неможах да забременея, а сега когато съм в 3я месец бременна започнаха да ми се появяват много стрии.по принцип не съм пълна 55кг съм не ям много,както обикновенно си ми е апетита,но се нацепих по корема и по краката.Моля ви кажете ми с какво да се мажа,на какво се дължът,има ли крем който да помогне за премахването на старите, и предотвратяване на нови да се появят.Нямаме много възможност да даваме за продукти по 100лв.Моля ви отговорете ми!
*

meg4o

• 256
  • Бъди човек,а не човече,гори,но никога не тлей!!!
Re: Бременност и много стрии
« Отговор #1 -: Март 10, 2009, 09:47:06 am »
Миличка,стриите могат да се позаличат до някъде само ,докато са червени,избледнеят ли си остават за постоянно,питай по аптеките за разни кремчета,но по-ефективните са по-скъпичките.Има разни ампули и други такива.Да не пиша имена да не излезе като реклама :wink:
Хубав ден :D
/917/dsc02479_95737_6503375.jpg[/img][/url]
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #2 -: Март 10, 2009, 10:21:16 am »
Все едно за себе си чета-след неуспешната бременност ми се нацепиха гърдите и краката-аз се мажа в момента с масло за стрии на Икаров, ако искаш опитай, а ако някой знае по-добър вариант изобщо няма да му се разсърдя ако го сподели!!!
« Отговор #3 -: Март 10, 2009, 12:08:09 pm »
аз имах стрии от отслабване, мазала съм се с икаров,мазен е доста, и остава следи, после си взех Galenic, концетрата, ХИЛЯДИ ПЪТИ съм по доволна, те просто изчезваха, сутрин и вечер се мажеш. струва 27 лв
« Отговор #4 -: Март 10, 2009, 12:47:41 pm »
Понякога е и до кожа.
Може да мажеш и пак да ти се появят,
може и да не мажеш с нищо и да не се появят.
Надявам се стриите да са ти най-малкият проблем.
Лека бременност ти желая !
« Отговор #5 -: Март 10, 2009, 12:52:21 pm »
дам така е, лека и от мен
*
« Отговор #6 -: Март 10, 2009, 12:58:32 pm »
Galenic, концетрата, ХИЛЯДИ ПЪТИ съм по доволна, те просто изчезваха, сутрин и вечер се мажеш. струва 27 лв
И аз съм много доволна от Галеник - и серията за бременни, и серията за след раждане и стрии /Елансил/!

« Отговор #7 -: Март 17, 2009, 22:14:08 pm »
Здравейте бременна съм във третия месец и препорачаха да се мажа със свинска мас незнам колко има ефект но смятам да пробвам.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #8 -: Март 17, 2009, 23:46:12 pm »
Здравейте бременна съм във третия месец и препорачаха да се мажа със свинска мас незнам колко има ефект но смятам да пробвам.
Ooooo ,пробвах даже с премита ли как се казва през 9 води.
Но ,си остана онази миризма.
Повече не повторих .До сега съм се мазала 2-3 пъти със зехтин.
Ще видим как ще съм след 5-6 месеца. :wink:
« Последна редакция: Март 17, 2009, 23:47:52 pm от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #9 -: Март 18, 2009, 01:39:09 am »
аз използжам 4аено дурво в всяка билковва аптека можете да си го закупите аз сам в 5 месец с тризнаци и нямам нито една стрида,запо4нах да се мажа от 2 месец
:)
*
« Отговор #10 -: Март 18, 2009, 10:45:53 am »
Аз през цялата бременност се мазах единствено с бадемово масло и нямам нито една стрия, но е факт и че не непълнях кой знае колко, така че може и това да е разковничето, знам ли... Но поне кожичката ми от бадемовото масло ставаше гладка като бебешко дупе.  :D
« Отговор #11 -: Март 18, 2009, 13:01:47 pm »
Всичко е до кожа и до това колко голям ще ви стане корема.  До 33 седмица нямах проблеми. Но явно поради огромният корем / две бебета /  кожата се преразтегна и се образуваха въпросните стрии. Мазала съм се с масло на Икаров и Мустела още от 3 месец без прекъсване и един ден, но все пак тази кожа не може да се разтяга до безкрай. Висока съм 165 см. Не качих и много килограми, само 14, но коремът ми беше огромен и въпреки всичко се сдобих със стрии в 34 г.с. След раждането ползвах отново Мустела за заличаване на вече образували се стрии, без особен ефект. Важното е да са ни живии и здрави дечицата.
*
« Отговор #12 -: Март 26, 2009, 02:39:01 am »
От 4 мес започнах да се мажа с Percutalfa.Нямам нито една стрия макар да станах огромна на корем, но подкрепям :
Понякога е и до кожа.
Може да мажеш и пак да ти се появят,
може и да не мажеш с нищо и да не се появят.
Надявам се стриите да са ти най-малкият проблем.
Лека бременност ти желая !

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #13 -: Март 26, 2009, 14:34:29 pm »
За сега нямам наченки на никакви стрии, макар че се мажа от дъжд на вятър с едно мляко за тяло на Avon (по-скоро защото ми мирише хубаво :) ). Качила съм 9-10 кила и тепърва ще качвам явно, но не ме плашат стриите - само бебчовците да са добре. Иначе коремът ми е опънат като барабанче с два остри върха - сигурно защото чакаме две момченца  :lol:

*
« Отговор #14 -: Март 26, 2009, 16:22:21 pm »
Аз също съм доволна от Галеник.Ползвам обаче не концентрата, а обикновения лосион против стрии.Вече от две аптеки ми казват, че това е най-добрата медицинска козметика за тази цел.Струва около 30 лв., обаче се ползва доста време, струва си.
*
« Отговор #15 -: Март 26, 2009, 20:05:30 pm »
Всичко е до кожа. Аз се мазах с Мустела. След това с някакъв крем, на който даже не помня и името. Мисля, че с каквато и мазнина да мажеш ефекта ще е същия. Етеричните масла на Икаров са най-евтини. Мисля, че са около 2-3лв., ако не са им повишили цената.
За лятото си вземи нещо не чак толкова мазно.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #16 -: Март 26, 2009, 20:58:02 pm »
  Момичета,аз пък се мажа със  масажно олио на "HIPP",доволна съм,но пък и кой знае какви стрии нямам.(Пък и не ми пука на какво ще приличам,важно е  бебчо да е добре :wink:) Искам да ви питам за болезнени зърна,дали знаете някой лек?До сега ме досрамя да питам доктора,ама  на следващия преглед ще му кажа.Едно от момичетата тук (Коки,на която много благодаря) ми подари "AVENT" за зърна,ама то се ползва,чак в последните седмици на бременността.Вие как се справяте със болезнените зърна?
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
« Отговор #17 -: Март 30, 2009, 11:53:54 am »
Аз в началото започнах да се мажа с Мустела. Но още на 7-8 седмица по бедрата ми се появиха по 10-тина гадинки. Една приятелка, която роди преди месец, тогава ми препоръча MelkFett - някъкво немско кремче с мед и невен. оттогава до момента нямам нито една стрия в повече. Останаха си само тези от началото. Но пък и аз досега съм качила само 4кг., а и преди си имах коремче което може би още се изпълва - в смисъл , не е започнала да се опъва както трябва кожата. Знам ли. Иначе крема струва 4,50лв. И е доста голяма кутийка.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #18 -: Март 30, 2009, 13:14:35 pm »
  Момичета,аз пък се мажа със  масажно олио на "HIPP",доволна съм,но пък и кой знае какви стрии нямам.(Пък и не ми пука на какво ще приличам,важно е  бебчо да е добре :wink:) Искам да ви питам за болезнени зърна,дали знаете някой лек?До сега ме досрамя да питам доктора,ама  на следващия преглед ще му кажа.Едно от момичетата тук (Коки,на която много благодаря) ми подари "AVENT" за зърна,ама то се ползва,чак в последните седмици на бременността.Вие как се справяте със болезнените зърна?
Моя приятелка имаше същия проблем казваше че дори като се къпе и е трудно да си сапуниса гърдите заради болезнените зърна та тя ползваше  гармастан и е много доволна струва около 10лв.Дано съм ти била полезна.
*
« Отговор #19 -: Март 30, 2009, 14:46:51 pm »
Аз се мазах от 3тия месец с Мама Дона на Чико. Сега нямам 1 стрия, а бях с огромен корем (качих 29кг, повечето на корема), но определено всичко е до кожа.