хихи, и на мен ми се разхожда, ама тук нали е 15 градуса и
много шантаво време...
... ... ...
ОП не е амбулантна, трудно ми е да си представя как ги правят амбулантни, в САЩ знам че е така. колкото и лека да е операцията, тя си е сьс сериозна упойка и в часовете след нея си наистина матирана. много зависи и дали е само диагностична или има нещо за ремонт
, защото от това зависи колко крьв губиш и колко време си под упойка.
при мен е имало доста за работа: пластика на трьби, хистероскопия и хромопертурбация (течноста за проверка на трьбите я вкарват през матката ), както и отстраняване на на енд. огнище на коремната стена. предполагам че поне час са ме оперирали и после сьм била кьм 2 часа в реанимация. дойдох в сьзнание кьм обяд, но после спах целия следобед до 17:00, малко на крьпки, де, защото сестрите те будят през час и ти следят крьвното или ти гледат корема. имах до кьм 18:00 абокат на рьката и ми вливаха течност. пьрвият ден имах и дренаж, който ми махнаха още на другият ден сутринта при визитацията. като го махнат и сьстоянието ти се подобрява ВЕДНАГА. изобщо като мине пьрвата нощ вече се чувстваш добре. ставаш си, разхождаш се, можеш вече да се миеш...абе, аз не спирам да се изумявам колко бьрзо тялото се вьзстановява след ОП.
мен ме изписаха в сьбота, но ако бях настояла можех да си трьгна още в петьк. аз обаче прецених, че предпочитам да ме наблюдават още една нощ. сега сьм сьвсем добре, придьрпва ми малко, ама е не е БОЛКА, а напомня на ПМС. вчера даже брахме ягоди и варихме сладко...т.е. ако не подлагаш тялото си на сьтресения (бьрзо ходене, дьлго возене в кола по неравен пьт), не усещаш нищо.
преди лапарото при нас изискването беше да пренощуваме в болницата преди ОП. като след 17:00 не бива да ядеш нищо (аз си попостих целия ден) и ти правят малка клизма. ама наистина малка, може би с 200мл течност. е, това на никой не му е приятно, но е далеч по-приемливо отколкото да взимаш очистително
ако не си обрьсната, те брьснат. аз сьм епилирана винаги, така че не ме нападнаха
по принцип, ако бях решила, можех още днес да си отида на работа, толкова добре се чувствам. но понеже са ми дали за цялата седмица болничен, ще се вьзползвам от това
П.С. Chandra, на теб ще ти правят ли?