Аз от няколко дни исках да напиша за статиите в последните два броя на въпросния вестник -направо ме сърбяха ръцете,ама се чудех къде ,да пускам ли тема ,заслужава ли си...
Непременно трябва линк към снимка от последните им статии-за да прочетете и разберете за какво става въпрос.
Накратко -темата е за инвитрото и колко рискове носи за жената ,за бъдещото бебе и т.н.
В едно изречение е споменато и "Зачатие " и "Искам бебе" -нямам вестника пред мен ,за да цитирам ,но беше нещо в смисъл ,че -- никой не дава обективна информация за реалните да кажем поражения от ин витро процедурите -- ,даже и споменатите две организации ,защото обслужвали някакви интереси
И как от вестника предлагат алтернативни методи и лечения ,и т.н.
Единственото обективно е,че начина на живот и хранене оказва съществено влияние както на репродуктивните способности ,така и на бъдещото дете.
Тона на статиите е такъв ,че масовия и незапознат с ин витро процедурите читател ,ще реши ,че имат само негативен ефект и ,че само комерсиални цели , карат лекарите да ги осъществяват.
Представям си майка ми -която купува и чете въпросния вестник ,какво ще си помисли като го прочете ...
Направо си мислех да пратя писмо до вестника ,ама се зачудих струва ли си да се занимавам ?
Мислите ли ,че трябва да обърнем внимание -все пак вестник отделя в два броя внимание на проблема ин витро ,но според мен го отразява през призмата на своите интереси и мнения .
А мнението и опита на водещи наши специалисти и на пациенти никъде не е отразено.
В смисъл че при толкова борба за създаване на Фонда и за финансиране ,хората прочитайнки такива писания ,ще решат ,че процедурите са видите ли колко не безопасни и даже вредни и т.н.
п.п -според мен темата не е за някой от другите подфоруми,но нека модератор прецени .