0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Фоликулин и Лутеин
« -: Март 07, 2009, 21:46:38 pm »
Здравейте момичета,
Имам едно въпросче и много се надявам някой да може да ми отговори. Изписаха ми да пия две хомеопатични лекарства Фоликулин от 3 до 9ти ден на цикъла и Лутеин от 15 до 25 ден. Е да обаче този ден цикълът ми дойде на 21 вия ден и аз съм в чуденка дали не обърках нещо аз с лекарствата и дали трябва да спра Лутеина и да почна да броя първи ден за Фоликулина. Много объркано го описах но надявам се тези от вас които са пили тези лекарства са по-наясно от мен, не мога да се свържа с докторката и ще ви бъда благодарна за помощта.
Re: Фоликулин и Лутеин
« Отговор #1 -: Март 07, 2009, 22:18:00 pm »
Аз ги пия от 2 месеца,мисля че трябва да си броиш за 1 ден цикъла и да започнеш от 3 ден фоликулина,лутеина го спираш и го започваш пак от 15 ден.Не мисля че може да си объркала нещо,това е хомеопатия и не вярвам да действа толкова бързо.
« Отговор #2 -: Март 08, 2009, 09:36:23 am »
Какво е разреждането? Аз например имам друга схема с разреждане 200:
ден 1 и 7 - Фоликулин,
ден 14 и 21 - Лутеин, и двете еднократно.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #3 -: Март 08, 2009, 12:39:38 pm »
Момичета, имайте предвид, че всякакви препарати, свързани с влиянието върху лутелната фаза трябва да се приемат именно през нея, т.е. след доказана овулация.

« Отговор #4 -: Март 08, 2009, 14:45:48 pm »
Благодаря ви! Радост - аз така и направих . Спрях Лутеина и сега чакам трети ден да почна фоликулина. И на мен не ми се вярва да са подействали, толкова рано, но човек знае ли. Ти усещаш ли някаква промяна след като ги пиеш вече два месеца, заради какво ти ги изписаха?
Ла бамба не знам какво е това разреждане от 200 - аз мислих ме хомеопатичните препарати са само 9, 15 или 30 СН. Тези които пия аз са от 15СН.
Златулке благодаря за инфото - ще внимавам с овулацията . Използвам тестове и когато мога меря температура ще гледам да го пия след засечена овулация. Можеш ли да ми кажеш какво влияние оказва Лутеинът върху лутеиалната фаза?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #5 -: Март 08, 2009, 14:49:03 pm »
Нямам представа какво точно представлява този Лутеин, но ако го използваш преди овулация, има голяма опасност да "скапеш" яйцеклетката в нарастващия фоликул (тя да се лутеинизира твърде рано).

« Отговор #6 -: Март 08, 2009, 21:19:11 pm »
На мен д-р Тодорова ми ги изписа заедно с метформин и лимфомизот,а лутеина да го пия заедно с дуфастона значи 16-25 ден,но не е еднократно.Изписани са ми на база хормони,всъщност от хормоните само ЛХ ми е мн високо, но не е малко хич и имам инсулинова резистентност.а мойта ову винаги е доста рано така че няма как да сбъркам с този лутеин,аз даже хич не им вярвам много на тези хомеопатий ,трябва да се спазват стриктно режими за да има ефект.
« Отговор #7 -: Март 08, 2009, 21:30:26 pm »
А промяната не знам на какво се дължи но с док сме започнали да дебнем на ЕЦ и миналия месец имах 2 фоликула трансфер на 1 яйцеклетка добра по думите на док но пак високо ЛХ,отрицателен тест.При стимулирани цикли правех пак толкова най-много 3.Този месец пак имам 2 фоликула,даже от левия яйчник който въобще не реагираше преди,та незнам какво да кажа само това ЛХ ако може да се регулира,този месец пак ми е високо, но ще вадим каквото може пък ще видим,незнам вече.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #8 -: Март 09, 2009, 10:16:35 am »
Радост, добре е докторът ти да знае какви медикаменти взимаш щом правите опит.
И още нещо - моля те, недей да пускаш две мнения едно след друго след като има опция за редактиране на последния постинги, която е валидна 20-ина минути. Така де3, ми нека ни е подреден и хубав форума, нали? :D

« Отговор #9 -: Март 09, 2009, 10:47:17 am »
Съжалявам,малко съм зле с компютрите.А док знае какво вземам даже ми увеличи дозата на метформина и аз изпълнявам.
« Отговор #10 -: Май 23, 2009, 18:35:36 pm »
 Д -р Тодорова ми изписа  Lutein 15 ch- 3 х 4 перли от 15 до 25 ден и Folliculin 15 ch- 3 х 4 перли от 3 до 28 ден . Някой може ли да ми обясни какво е действието им?
 Останах с впечатлението , че ми ги предписа за оскъдна менструация , но не съм сигурна. Не намерих из нета листовка за пациента.
« Отговор #11 -: Май 26, 2009, 08:10:20 am »
Доколкото на мен ми обясниха, фоликулина стимулира образуването на яйцеклетки, а лутеина има отношение към маточната лигавица. Но също не мога да намеря "информация за пациента" - никое от хомеопатичните лекарства няма!  :(
« Отговор #12 -: Май 26, 2009, 10:10:23 am »
 la bamba , много ти благодараря за отговора! Предполагам , обаче , че фоликулина не действа като стандартните лекарства за стимулация , а просто подпомага образуването на 1 - 2 фоликула. Така ли е?

« Отговор #13 -: Май 26, 2009, 12:22:00 pm »
да се включа и аз. вече три месеца пия фоликулин 5 за стимулиране на овулацията - първия месец всеки ден по 5 до първия ден на цикъла, а останалите два на 8 и 21 ден от цикъла по 10. този месец по принцип не очаквах овулация /понеже до сега бе през месец/, но тя вече е факт - така че определено има ефект от него.
« Отговор #14 -: Май 26, 2009, 13:44:15 pm »
petranka2002 , ти фоликулин 5ch ли пиеш?
 Тодорова на мен ми го е предписала от 15 ch.
« Отговор #15 -: Май 26, 2009, 14:24:26 pm »
Предполагам , обаче , че фоликулина не действа като стандартните лекарства за стимулация , а просто подпомага образуването на 1 - 2 фоликула. Така ли е?

Според моята докторка фоликулина и лутеина не действат като стандартите лекарства за стимулация, а цитирам: " просто те показвали на организма къде греши за да се поправи сам" каквото и да значи това :ask:. А аз пия по следната схема - фоликулин 5ch от 2-ри до 14 ден на цикъла и лутеин от 15 до началото на следващия цикъл. Относно 5 ch, 9ch i 15 ch това е степента на разреждане на препарата, но не знам кой е по-разреден 5-ца или 15-ка? Ако някой знае да сподели.

« Отговор #16 -: Май 26, 2009, 16:23:24 pm »
 ДО fatalwoman: да 5 ch пия, аз съм от Бургас и ходя при д-р Спасова. Щом твоята докторка е преценила 15, сигурно за теб е по добре. В хомеопатията всичко се разглежда комплексно и е строго индивидуално. По разреден е 5 ch, колкото по голяма е цифрата толкова по голяма е концентрацията на препарата. Аз по принцип имам проблем с овулацията, защото лутелната фаза ми е желязна 14 дни след установена овулация винаги. Ще попитам при слевдащото ми посещение при моята хомеопатка за лутеина, защото самолечение и самодиагнозите тук не са за предпочитане.
Според мен не е добре сами да си променяме дозата и потенцията /5 или 15 ch/, и най вече деня от цикъла. Аз втория месец закъснях с един ден и доста ми се скара, но слава богу както се изрази тя "не сме изтървали влака все още".
А за това ЗА или ПРОТИВ ХОМЕОПАТИЯТА, определено страничните ефекти от приема на тези лекарства са никакви, ако попаднеш на добър специалист. Мен най много ме е страх от страничните ефекти от приема на хормонални таблетки. Не съм пила до сега. Някой знае ли какви са?
« Отговор #17 -: Май 27, 2009, 00:41:04 am »
Аз май доста несериозно се отнасям към хомеопатията,защото от 2 м.съм ги спряла,но май ще взема да се стегна. :oops:
« Отговор #18 -: Юни 17, 2009, 00:42:29 am »
 А защо се пие Folliculin 15 ch- 3 х 4 перли от 3 до 28 ден ?
Оставам с впечатлението , че фоликулина стимулира фоликулите , а лутеина е за поддръжка на лутеалната фаза.
 Имате ли някакви оплаквания , странични ефекти , докато приемате тези препарати?
 И къде мога да намеря листовка за пациента?
 Много ми е кофти да започна да ги пия , без да съм попрочела малко повече за тези препарати. osi_10
« Отговор #19 -: Юни 20, 2009, 14:55:38 pm »
На мен ми е изписан фоликулин 15ch 4 перли от 3 до 8 ден,а лутеина от 16ден пак 4перли дневно.Нямам никакви странични ефекти.Ако нещо те притеснява попитай ендокринолога си и аз не знам много за тях.