Бо, радвам се да те видя.
Тъкмо напоследък си мислех как миналата година по това време се окуражавахме как ще издържим до последно.
Лиско, и аз като Миним съм с две ръце за активната гимнастика. Това е най-успешната ни покупка. Всъщност имахме две, защото ни дадоха и една за ползване, но с нея започнаха да се заиграват по-късно, защото им идваха високо играчките.
Ето тази им беше интересна още след втория месец, защото играчките бяха ниско и лесно стигаха до тях. Удряха ги да дрънкат, а калинката е с шумящи крилца. С тази играчка си играха докъм 8-9 месец, сега вече не им е интересна:
Това е другата, тя пък беше по-широка и ги слагах и двете:
А тази ми е любимата снимка, нарекла съм я "Чуждата кокошка - цяла гъска":
Също така имахме музикална играчка на леглото, пусках им я и те се заглеждаха по въртящите се играчки. Слагах в леглата меки играчки или ги закачах да висят, протягаха ръце и ги пипаха, Йоана все пееше на едно жирафче - лежи си, гледа го и припява нещо.
Слагах ги в столчетата за кола и окачах играчка на дръжката, това ги занимаваше за известно време:
В количката окачах от дрънчащите играчки, но сгънати на две, за да са им близо до ръчичките. Йоана много бързо се научи да ги удря с ръка за да дрънкат:
Децата са различни, някои много рано започват да се заиграват с играчките, други закъсняват така да се каже. Моите са противоположности в това отношение - Йоана много рано започна да бута и пипа играчки, впоследствие да ги хваща и размята да дрънкат, даже първо се усмихна на играчка, че тогава на мен. Яна точно обратното - повече обича човешка играчка.
Миним, и аз включвам в занимавките доста битови предмети. В момента актуални са следните: две метални лъжици, които удрят една в друга или с тях налагат мебели и играчки; пластмасови купички, леген, панер за дрехи; картонени кутии с капак, в които слагам разни дребни играчки и им показвам как се отварят и затварят; пластмасова купичка с няколко ореха вътре, които те вадят и слагат обратно; всякакви тубички от кремчета, шампоанчета и т.н.; пластмасова бутилка, колкото по-голяма, толкова по-добре; малка пластмасова бутилка с вода или боб и леща; пакета с мокри кърпички или пакет носни кърпички; кабел или въже; леко одеало или квадратен шал, с което си играят на криеница.
Олях се, ще ме прощавате.
Ама дребните са се заиграли с уолкъра, който откриха днес, че може и да се бута и ме оставиха свободна...