Аз бях с ужасно гадене и повръщане и при двете бременности, чак до болница го докарвах.
Важното е да не оставате на празен стомах, защото тогава гаденето е още по-силно, а аз на гладно не спирах да повръщам докато не сложех нещо в корема. Като трябваше да ходя да давам кръв на гладно, направо изпадах в паника как ще ида до болницата. Слизала съм от автобуса да повръщам, че и като почне, през 15-20 минути ме напъваше. Абе голяма гадост... Ядях предимно препечени филийки с масълце и обезсолено сирене, солети, бисквити, ядки, грис, сухари. От течности, особено на гладно, повръщах още повече. Понасяха ми чай и кока-кола. Мен ме оправиха вливания, акупунктура и инжекции, но то си беше болестно състояние моето, имала съм дни с по 20-30 повръщания, отслабнах много.
Вземете си Вомитусхил капки или свещички, хомеопатични са и помагат, поне донякъде. Другото, което ми помагаше беше Квамател на инжекции. Десетина дни ходих в клиниката на д-р Стаменов за ежедневни вливания на физиологичен разтвор+глюкоза и инжекция Деган и Квамател. Това ме оправи поне донякъде. Повръщах до края на 6ти месец. Накрая беше останало само сутрешното повръщане. Като спрях Утрогестана в 13 г.с. положението малко се пооправи, поне апетит ми дойде и престанах да повръщам от миризми.