0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 38
« Отговор #240 -: Март 23, 2009, 20:32:59 pm »
Денди, Квамател на инжекции ми слагаха срещу повръщането в началото на бременността по заръка на д-р Стаменов. А после и д-р Сигридов каза, че той е по-добър от Талцида в борбата с киселините.
На мен ми помагат прясно мляко и ябълки.
  09.11.2007
« Отговор #241 -: Март 23, 2009, 20:48:12 pm »
Денди, аз пиех квамател последните месеци. По препоръка на д-р Сигридов, жив и здрав да е тоя човек  :D Няма да навредиш на бебето, не се притеснявай  :D

lb2f
*
« Отговор #242 -: Март 23, 2009, 21:47:43 pm »
Dendy, аз доколкото знам Фамотидина е същото нещо като Ранитидина - и двете са H2 блокери (нали имам медицинско лице вкъщи,та знам :wink:),съответно не би трябвало да може да се пие по време на бременност.

Аз бях споделила с Александров още в 12 седмица за киселините,а той с присъщата си прямота и откровеност ми беше казал - а,то още по-зле ще става! :mrgreen:   Чак сега разбирам какво е имал предвид - когато матката вече е доста над пъпа и притиска стомаха,киселините са много по-зверски - определено! Но си ги търпя и толкоз - за себе си съм приела факта,че няма пълно спасение от тях,особено в последните месеци yahoo_33

Та да си продължа - док тогава ми беше казал,че мога да вземам Талцид ако искам; за Ранитидин аз го питах специално дали може - той каза,цитирам - "в никакъв случай"!

Талцида на мен лично не ми действа - опитах 3-4 пъти и се убедих в безполезността му(поне за мен). За мен най-ефикасното "лекарство" е чаша студено прясно мляко - в 80-90% от случаите ми действа yahoo_33 В останалите случаи просто стискам зъби и чакам да ми мине :D

Ами това е,което аз мога да споделя като инфо и личен опит,Дени - дано намериш своят лек скоро! :goodluck:
« Последна редакция: Март 23, 2009, 22:01:47 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #243 -: Март 23, 2009, 22:27:05 pm »
Според моя опит мога да кажа, че малки количества храна на по-кратък интервал помага. Храните да са с колкото може по-малко подправки, най-добре без.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #244 -: Март 23, 2009, 22:31:58 pm »
А аз приготвям всичко с много подправки- чубричка , черен пипер..... ама как без тях..
Мерси на всички за отговорите, за сега ще се опитам да издържа и да залъжа с ябълка или солети / при мисълта за последните  :x /
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #245 -: Март 24, 2009, 01:18:51 am »
Ех как искам ве4е и аз да пиша в темата на бременните.
Ще си позволя да споделя моя опит с киселините по време на една от бременностите ми.
Бяха ме приели в болницата за задържане.Имах зверски киселини.Съседката по легло/да е жива и здрава/ми даде следния съвет:
-"Изяждаш 2-3 маслини,но оставяш кукуцките в устата,като ги сму4еш около 15 минути"
 При мен имаше успех.Надявам се и на вас да помогне.
 Дано съм ви била полезна. :bighug:
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #246 -: Март 24, 2009, 12:10:42 pm »
Здравейте и да ви се оплача.Направо ще умра от безсъние.Носа ми се запушва през нощта,а не съм хремава и нямам секрет.Незнам какво да слегам-тези физиологични разтвори изобщо не ми помагат :?

« Отговор #247 -: Март 24, 2009, 12:17:34 pm »
Парси, при мен се получава като е по-сух въздиха в стаята. От бременността е, няма оправия иначе, каквото и да слагаш. Безсънието също се налага да си го търпиш, аз съм така вече няколко месеца, напоследък пък вече е трагично направо, ходя като зомби. Пробвай с топло прясно млекце дали няма да ти се доспи. Ама и аз едни съвети и успокоение ти дадох...  :lol: Иначе при нас безсънието зарази и мъжа ми напоследък, нали е на тръни да не взема да раждам и не спи по цели нощи.

Денди, без подправки, без пържено, люто, солено. Последното хранене вечер да не е по-късно от 18-18,30 и да е леко.
  09.11.2007
« Отговор #248 -: Март 24, 2009, 12:26:57 pm »
Квамател е всъщност фамотидин - ако едното е забранено, не виждам как другото да е препоръчително, но всеки сам решава.  Предполагам има значение и в кой триместър се приема лекарството.

На мен за киселините ми помагаше хапването на ябълка и съветите, които и другите са дали - без пържено, по-малко подправки и пикантерии, хапване по малко и по-рано надвечер.
*
« Отговор #249 -: Март 24, 2009, 12:40:17 pm »
Парси, и аз имах подобен проблем със запушения нос, особено последния месец. Поради задържането на течности при бременната жена,особено в последните месеци, лигавиците набъбват, и това води и до затруднено дишане през носа. Направо се побърквах от това, а като прибавим и това че корема ми тежеше ужасно, и почти не можех да дишам, сновях  из къщи по цели нощи 8O. Купихме си овлажнител за въздух, и честно казано доста ми се облекчи състоянието. Преди да легна пийвах и чай от маточина, мащерка и липа за "успокоение" на нервите.
За киселините какво ли не пробвах, нищо не ми помогна. Даже си ми и остана наследство след бремеността. Дано при теб не е така :lol:
*
« Отговор #250 -: Март 24, 2009, 12:47:14 pm »
Незнам момичета относно фамотидина/Квамател все пак лекар ми го е изписал, пък и ето на Жабче и на jazzybaby също са им давали Квамател  8O Не ме вкарвайте, моля ви в излишни притеснения само това ми трябва  :( . Каквото съм изпила, изпила ве4е няма, ще си ги трая и така...  Успокоявам се с факта, че на 90% от листовките на лекарстата пише 4е не се дават на бременни.
« Последна редакция: Март 24, 2009, 12:50:25 pm от dendy »
*
« Отговор #251 -: Март 24, 2009, 12:48:27 pm »
Жабче,Зизи благодаря ви.Ще видя и аз за овлажнител за въздух защото и без това впоследствие ще ми върши работа-ние сме на климатици.Вярно досега не съм имала проблеми,но после и заради бебчо е хубаво да се овлажнява въздуха.А иначе ще си търпя,то не остана-още 2 месеца :lol:

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #252 -: Март 24, 2009, 13:10:29 pm »
Парси, и при мен е така- не съм болна,а нощем направо не мога да дишам през носа.Мислех си дали ще помогнат тези лентички,които ги рекламират "Дишай свободно"? Тази сутрин се сетих за това ,но незнам дали са безвредни за нас.
07.10.2009
*
« Отговор #253 -: Март 24, 2009, 14:41:25 pm »
Да се включа и аз - относно киселините, ми, нямам много - само вечер, понякога са много силни, и, ако не издържа взимам талцид - останали са ми 2-3 хапчета за зор-заман. Ама като ви чета и си мисля - ми аз използвам много пикантни подпхравки, дай ми на мене люто, кисело, солено, че и червено винце си пийвам чат - пат по една чашка :oops:, а то е такъв дразнител на стомаха... Май ще трябва малко да намаля пикантните неща, пък да видим как ще е.
Парси, и моят нос е запушен почти нон-стоп, но аз доскоро имах и хрема или по-скоро синузит /това май сега го придобих/, не се търпи, но все се надявам да мине като родя :oops: Относно овлажнителя за въздух - мисля засега да не купувам, та нали и бебата ще се роди по топло време, та засега печки няма да се пускат, ако по-натам преценя, че е нужно ще взема, но засега ми се струва малко излишен разход.
Жабче, моят мъж почти постоянно е в командировки, милия, и аз от време на време си викна някоя приятелка да спи при мен, да ме варди, че знае ли човек...Ама вече ми писна да се страхувам, уж, засега момата няма намерение да излиза, пък..то каквото му е писано на човек в крайна сметка. Не ми се ще да викам нашите /които не живеят в София/ да стоят при мен, и без тва достатъчно грижи си имат хората, а и майка ми каквато е паника..
Counterfeit, ще изпуснем концерта на 18 май струва ми се! Аз също съм голям почитател на Депеш мод и вчера тъкмо се уговорих с една приятелка да гледа нероден Петко, а ние да ходим на концерт, ако успея да намеря билети. Днес споделих с една позната и тя каза, че съм луда...живот и здраве тогава бебето ще е на 2-3 седмици :D Та такива си ги смятам и пресмятам аз, ама де да видим. Айде стига съм ви занимавала с "проблемите си". лек и спокоен ден от мене! :D
*
« Отговор #254 -: Март 24, 2009, 16:44:38 pm »
ми аз използвам много пикантни подпхравки, дай ми на мене люто, кисело, солено, че и червено винце си пийвам чат - пат по една чашка :oops:, ......

И аз съм като тебе, nunu - падам си по същите неща,изброени от теб;Но след като забелязах,че не само от тях,но и от всичко друго получавам киселини вечер(въпреки,че също така спазвам и другото правило - да ям на малки интервали и по малко),си казах - ами така и така получавам киселини от каквото и да хапна,то тогава поне няма да се лишавам от любимите си неща :wink: И си ги хапвам с кеф,естествено соленото и лютото в доста умерени граници все пак,не прекалявам с тях както правех преди да забременея :oops:

Counterfeit, ще изпуснем концерта на 18 май струва ми се! Аз също съм голям почитател на Депеш мод и вчера тъкмо се уговорих с една приятелка да гледа нероден Петко, а ние да ходим на концерт, ако успея да намеря билети. Днес споделих с една позната и тя каза, че съм луда...живот и здраве тогава бебето ще е на 2-3 седмици :D Та такива си ги смятам и пресмятам аз, ама де да видим.

За Депеш - фен съм от вече 17 години,била съм на 2 концерта,но за този специално отдавна съм приела факта,че го изпускам - живот и здраве по него време ( плюс минус няколко дена,ще видим докога ще устискам :wink:) се очертава раждането :D Дано успея да го докарам дотам успешно,пък DM пак ще дойдат - проправиха си пътека насам вече :D

Виж ти имаш реален шанс според мен да отидеш (аз съвсем не смятам като приятелката ти,че си луда - все пак и аз съм "болна" от същата болест :lol:),така че ако можеш - бегай,ще чакаме подробности от срещата с Дейв & ko - която според мен ще е още по-грандиозна от миналата през 2006г.-  все пак този път им дават Националния стадион,не онзи смотан Локомотив,на който бяхме предния път!

Ооох,голям DM spam стана :oops: :oops: :oops:...ами така е,като ме зачекне някой на тая тема и неам спирачки... :sorry:
« Последна редакция: Март 24, 2009, 16:50:24 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #255 -: Март 24, 2009, 17:07:16 pm »
Виж ти имаш реален шанс според мен да отидеш (аз съвсем не смятам като приятелката ти,че си луда - все пак и аз съм "болна" от същата болест :lol:),така че ако можеш - бегай,ще чакаме подробности от срещата с Дейв & ko - която според мен ще е още по-грандиозна от миналата през 2006г.-  все пак този път им дават Националния стадион,не онзи смотан Локомотив,на който бяхме предния път!

Ооох,голям DM spam стана :oops: :oops: :oops:...ами така е,като ме зачекне някой на тая тема и неам спирачки... :sorry:
Ами ще видим, ще говоря пак с мъжа ми, но все пак бебето ми е по-важно от всичко, така че, както ти казваш, ще дойдат пак! :D На тебе късмет! Ако пък термина ти съвпадне с идването на депеш ще е супер!!! Все пак на такава велика дата!!! аз така си помня датата на последната менструация - 25.07.2008 - или иначе казано концерта на Металика :D
« Отговор #256 -: Март 24, 2009, 18:40:52 pm »
На 25.07.08 ми беше трансфера.  :lol: Късно вечерта, Док имаше билет за концерта, не знам дали успя да иде в крайна сметка.

Аз май ще раждам тази седмица, ходих днес до д-р Сигридов по спешност след като записа на тонове не беше особено добър. На доплера всичко се оказа наред, но плацентите са трета степен на зрялост, с много калцификати и според Док няма смисъл да се чака още една седмица. Утре пак ме праща на тонове и ще видим...
Иначе шийката ми все още държи фронта, но това било защото бебетата са високо и няма какво да я натиска, тазът ми идва тесен и са се заклещили горе и няма как да слязат. Бебетата са големи, доносени са и им е време вече да излизат, спонтанното раждане можело да започне всеки момент. Спирам и магнезия още сега да не подтиска естествените процеси, че иначе се създавал риск за бебетата. Създадох малко суматоха с огромния си шкембак в клиниката, направо природна забележителност. Док даже си поиска снимка на феномена.
  09.11.2007
« Отговор #257 -: Март 24, 2009, 18:51:02 pm »
Леко и безпроблемно раждане! Изкара достатъчно дълго. Чакаме страхотни ношини от тем след 4-5 дни. :D
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #258 -: Март 24, 2009, 19:01:18 pm »
Жабче, стискам палци! Ох, много е вълнуващо! :D
*
« Отговор #259 -: Март 24, 2009, 19:16:41 pm »
Жабче, с теб сме и ти стискаме палци!!!! Ще ви очакваме, живот и здраве, във форума 3-ма!!! :D