0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 38
« Отговор #200 -: Март 18, 2009, 12:17:47 pm »
Нуну,
на място като отидеш, от регистратура ти дават номерче и чакаш пред кабинета за тоновете. Не съм се обаждала предварително.
Ташков е страхотен  :D Каквото и да решите, спокойно и леко раждане  :D

lb2f
*
« Отговор #201 -: Март 18, 2009, 12:56:49 pm »
jazzybaby, благодаря! :D Така и ще направя.
*
« Отговор #202 -: Март 18, 2009, 13:12:40 pm »
Хайде и аз да дам набързо отчет след консултацията днес.За съжаление неможахме да видим бебчо защото мойта доки беше 2 смяна на работа и ще отида в някой от следващите дни.Иначе слушаха тонове,кръвно и изследвания добре,да не забравя и килограмите мноого добре :oops:.Трупкам си ги по 4 на месец и туй то :)

*
« Отговор #203 -: Март 18, 2009, 13:32:14 pm »
Благодаря ви момичета за посрещането!
ZLtaulka i asi73, специални благодарности за съвета. Ще помисля за този вариант.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #204 -: Март 18, 2009, 15:43:07 pm »

Силванченце, момичетата са ти казали вече, но и аз да потретя: пусни стерилна урина. И левкоцитите (в кръвта и в урината)и CRP са ти високи, което може да е показател за инфекция. Предполагам, че те карат да пускаш толкова често CRP, защото си след редукция и следят за евентуална инфекция. Де и аз да знаех миналия път да пускам.  :(

Жабче, разкажи ми, моля те повече за твоя проблем с инфекцията, може и на личния, ако искаш.Прочетох откъсначни неща, че е имало проблем, но не ми е ясно точно с какво са били свързани.

При мен почваме да търсим причината за високия CRP, левкоцити.Пуснах сутринта стерилна урина да видим какво ще покаже.На микробиологията от ТК излиза, че сме изчистили гадинките, но имам бяло течение и д-р Сигридов се съмнява в резултата, и пак ще повторим изследването.А иска и цервикален секрет да пуснем, доколкото знам е скъп, знаете ли колко е.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #205 -: Март 18, 2009, 16:29:12 pm »
цервикалния секрет в "Надежда" струва 55лв. + 3лв. за куриер.
Резултатът излиза за три работни дни.
« Отговор #206 -: Март 18, 2009, 16:37:25 pm »
Naya, добре дошла и от мен :bighug:
Радвам се да се видим най-сетне и двете в тази тема.  :goodluck: yahoo_17
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #207 -: Март 18, 2009, 17:36:20 pm »
Naya , :welcome_1: !Честито!Лека и безпроблемна до края!
« Отговор #208 -: Март 18, 2009, 18:14:33 pm »
Силванченце, не ти трябва да знаеш подробности честно казано... При мен така и не се разбра на какво точно се дължи инфекцията, бях с редукция в 8 г.с. + мисед на едното близначе в 10 г.с. Имах вътрематочна инфекция, която се прояви късно с вагинално течение и нещата приключиха фатално, изгубих бебето. Само 4 седмици преди това бях пускала микробиология и беше чиста, кръвните изследвания също не показваха нищо обезпокоително.
Така че търсете причина за завишените левкоцити, ако трябва пий и антибиотик за всеки случай, д-р Сигридов си знае работата. Предполагам ти е казал да идеш и на зъболекар освен другите мерки.
Нуну, в последно време часове се намират по-трудно, според мен е добре да си идеш с час, за да не висиш излишно отпред. Бабката и без това се тутка много. Или ако ходиш без час иди към обяд. Например за другата седмица и в понеделник и във вторник първият свободен час беше за 11.45, което значи, че сигурно ще вляза към 13...  :?
Ето ти телефоните от талончето: 920 20 31/2;3;5;6;
« Последна редакция: Март 18, 2009, 18:19:59 pm от Жабче »
  09.11.2007
*
« Отговор #209 -: Март 18, 2009, 18:35:33 pm »
Благодаря, Жабче! и аз така си помислих, защото като ходих първия път и почти нямаше часове за цялата следваща седмица :( ама и аз, патката, забравих да си взема, сега ще трябва да се разкарвам специално за това! :x
*
« Отговор #210 -: Март 18, 2009, 23:25:10 pm »
Дойде и нашият ред да се отчетем: Днес бяхме при д-р Димитрова и всичко с бебето е наред. Педния път доц. Томова беше видяла ехогенни черва на бебето. Днес и д-р Димитрова и д-р Владимиров гледаха и не видяха нищо притеснително. Бебока така риташе, че чак докторката го усети с ръката в която държеше уреда за ехографа( не му знам името). Смятам да ходя в клниката всеки месец за кръв и урина, защото от ЖК ми казаха, че чак в 30-та седмица пак ще ме изследват. Димитрова каза, че веднъж месечно е препоръчително да се следят показателите. Само не ми е ясно защо като ме преглежда и ми прави доплерово изследване(70лв.), вместо обикновен ултразвук(30лв.)? Момичета, които ходите при Димитрова и при вас ли е така?
Продължавам си Магнерота, но ще трябва да започна пия пак по 2 вместо по 1 хапче.
За киселините ми каза, че мога да вземам Талцит ( до 2 на ден), но да не прекалявам - само ако имам силни киселини.
Това е засега от нас. Приятна вечер и лека нощ!
*
« Отговор #211 -: Март 19, 2009, 00:27:35 am »
Мириам, в тоз срок на бременността е много важно да се следи кръвотока, заради което е наложителен доплер. Можеш да й кажеш следващия път да не го пуска ако няма данни за проблем 8)

Нуну, аз пак да кажа - ВНИМАВАЙ КЪДЕ ПУСКАШ МИКРОБИОЛОГИЯ и на какви резултати се доверяваш!!! За микробиология на влагалищен секрет са добри лабораториите на Майчин дом, Шейново и Лора. За други микробиологии подходящо място е и центъра по заазни и паразитни болести.

Жабче, много ти се радвам  8) Успех!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #212 -: Март 19, 2009, 01:52:16 am »
Жабче, не останало.
Пожелавам ти най-прекрасното изживяване- появата на двете ви принцеси.
Стискам палци всичко да е на добра страна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #213 -: Март 19, 2009, 19:24:30 pm »
Дойде и нашият ред да се отчетем: Днес бяхме при д-р Димитрова и всичко с бебето е наред. Педния път доц. Томова беше видяла ехогенни черва на бебето. Днес и д-р Димитрова и д-р Владимиров гледаха и не видяха нищо притеснително. Бебока така риташе, че чак докторката го усети с ръката в която държеше уреда за ехографа( не му знам името). Смятам да ходя в клниката всеки месец за кръв и урина, защото от ЖК ми казаха, че чак в 30-та седмица пак ще ме изследват. Димитрова каза, че веднъж месечно е препоръчително да се следят показателите. Само не ми е ясно защо като ме преглежда и ми прави доплерово изследване(70лв.), вместо обикновен ултразвук(30лв.)? Момичета, които ходите при Димитрова и при вас ли е така?
Продължавам си Магнерота, но ще трябва да започна пия пак по 2 вместо по 1 хапче.
За киселините ми каза, че мога да вземам Талцит ( до 2 на ден), но да не прекалявам - само ако имам силни киселини.
Това е засега от нас. Приятна вечер и лека нощ!

Да и при мене е така винаги като ходя при Димитрова ми прави доплер и ФМ  затова взима толкова пари ,на мен даже ми е вземала и 80лв, но здраве да е само вс да е наред доплера е много важен за  това дали се храни нормално бебето!Успех :wink:
*
« Отговор #214 -: Март 19, 2009, 19:40:10 pm »
Благодаря за отговорите момичета! Явно не съм само аз. Щом се налага - няма как. Толкова финанси досега сме отделили за тази кауза - сега за още няколко прегледа няма да го правя на въпрос. Просто ще знам да си нося минимум 70 лв. като ходя на преглед, защото вчера носех 40лв. и добре, че жената от администрацията ми каза, че мога да платя следващия път. Иначе трябваше да викам мъжа ми от работа...дълга и широка. Поне си видях бебчо - винаги като го видя и ми става едно такова хубаво :D! Не мога да го опиша, ни вие сигурна съм ме разбирате.
Приятна вечер!
*
« Отговор #215 -: Март 19, 2009, 20:15:54 pm »
Наистина много пари отиват за каузата :oops: вярно е, че си струва, ама като ги нямаш... Аз поради тази причина след 20-та седмица съм ходила при д-р Владимиров само 2-3 пъти. Вярно е, че е хубаво да се направи и Доплер, ама пък всеки път, множко ми идва. Последно правихме в 30-та г.с. и сега мисля само запис на тонове да правя, а и вече ще си ходя при д-ра, при който ще раждам, че то пари и за раждане трябва да се отделят. А не се знае тия от НОИ кога ще възнамерят да ми изплатят болничния :x, че като знам и там колко са бързи, страх ме съвзема!
*
« Отговор #216 -: Март 20, 2009, 16:44:41 pm »
мОМИЧЕТА ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО Е НОРМАЛНИЯ ХЕМОГЛОБИН ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ? И дали е вярно че фраксипарина спира кислорода на бебето :oops::)
« Последна редакция: Март 20, 2009, 16:52:06 pm от isev »
« Отговор #217 -: Март 20, 2009, 16:56:51 pm »
Исев, около 110 е добре за бременна, Не трябва да пада под 100.
А фраксипарина би трябвало да прави точно обратното - да разрежда кръвта за да се храни по-добре бебето.
  09.11.2007
*
« Отговор #218 -: Март 20, 2009, 17:08:42 pm »
Жабче и аз така си мислех но ми казаха друго и се чудя дали е вярно за фраксито?
« Отговор #219 -: Март 20, 2009, 19:10:12 pm »
И аз така си мисля, и поне много доктори съм питала за фраксито, и не точно разрежда кръвта ами предодвратяват образуването на тромби които биха спрели кръвопотока към матката и бебета, и съм учудена от това което казваш че спира кислорода, когато има нормален кръвопоток към матката тогава има и нормално количество хранителни вещества и кислород за бебета, аз съм от самото начало на фраксипарин и като съм говорила с доц Конова може би ще бъда до края на фраксипарин или един месец преди секциото ще го спрем, и след секциото 15 дена пак ще имам фраксипарин.Аз съм мутация в гена на протронбина.