Хайде и аз да се изкажа.
Интервалът между приема на желязото и магнезият трябва да е не по-малък от 2 часа, най-добре да са 3. Същото важи и за калций, трите минерала си пречат на усвояването. Аз си бях направила стройна програма по едно време: сутрин около 5 ч. магнезий, в 8-9 ч. закуска с млечни продукти, в 12 обяд с мръвка и феро-фолгама, в 15 магнезий, в 18-19 ч. вечеря с феро-фолгама и към 21 ч. магнезий. Като си изрецитирах програмата на Сигридов и той много ми се забавлява, но каза че е правилна.
Желязото се приема с храна, а за усвояването му много помага фолиевата киселина. Магнезият може и на гладно. Това а грейпфрута не го знаех и аз...
Силванченце, момичетата са ти казали вече, но и аз да потретя: пусни стерилна урина. И левкоцитите (в кръвта и в урината)и CRP са ти високи, което може да е показател за инфекция. Предполагам, че те карат да пускаш толкова често CRP, защото си след редукция и следят за евентуална инфекция. Де и аз да знаех миналия път да пускам.
Аз още стискам краци, трая си контракциите, пия си Гинипрала и магнезия и се опитвам да устискам до секциото, което е чак след 2 седмици. Тия хора са ме надценили нещо...
Много се притеснявам, че след 5 март нямам никакви планирани прегледи повече, а само запис на тонове. Дано всичко е наред, че голям страх ме гони.
Бебките са активни, днес едната упорито бягаше от слушалката на апарата за тонове. Бабката тъкмо я намери, закопчае коланите и тя фръц и се врътне и всичко започва отначало.
После пък не спря да шава по време на записа.
Златулка, и моите са с предни плаценти, малко късно ги усетих в началото, но сега ми разказват играта.