0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 38
« Отговор #120 -: Март 12, 2009, 10:41:37 am »
Момичета, чета ви с болежките и билките и не се сдържах да се включа.
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ И БИЛКИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОПАСНИ!
Мащерката например може да докара контракции! Бъдете особено внимателни, какво пиете.
Леки и безоблачни месеци.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #121 -: Март 12, 2009, 12:31:16 pm »
Здравейте момичета!
Да ви попитам - при вас как е ритането на бебо? При мен преди няколко дена беше като футболен мач. От два дни насам го усещам, но не така активно както беше преди.
Усещам само леки подритвания. Мисля си, че вероятно му е било тесничко, пък сега сигурно се е поопънала матката и има повечко място. Моля споделете!
« Отговор #122 -: Март 12, 2009, 12:37:41 pm »
Мириам, още е рано да му отеснява. По-скоро е сменило позицията.  :lol: Има позиции, в които може почти да не усещаш движенията.
  09.11.2007
*
« Отговор #123 -: Март 12, 2009, 12:40:33 pm »
Аха, ясно - мерси Жабче! :D
*

Aubergine

« Отговор #124 -: Март 12, 2009, 13:57:02 pm »
Няма ми документите в ТК :lol:
От вчера чакам да си разбера резултата от изследването на секрет, стана ми неудобно да му звъня на Ташков хиляда пъти, разбрахме се за днес - да, ама ми няма досието или каквото там му се вика. Щял да ми направи препис, ако не го намерят.
Забавна работа.
Изследването не ми е по ЗК и се чудя с кой акъл го оставих там, а не го занесох където си знам.
И друго се чудя - дали е късно да се смени ЖК.

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #125 -: Март 12, 2009, 15:47:01 pm »
Жабче , честити ти розови гащи ! :bori_007: :bori_007:
*
« Отговор #126 -: Март 12, 2009, 17:13:45 pm »
Връщам се от преглед нашето момче е добре, станал е цели 450 грама.Утре ще ходя да си взема изследванията за кръв и урина дано и там новините да са добри.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #127 -: Март 12, 2009, 17:19:29 pm »
И аз днес бях на ЖК и малчовците са добре. За един месец съм качила 3 кг и обиколката на корема ми е +8см. Док малко се поочуди, но това е положението.  :D Вече малките са по 250г и 235г :D и за момента бяха обърнати главично. Едното се видя, че е момче въпреки смотания ехограф. И то точно това, което и аз си мислех, ч е е момчето.  :D Иначе док не искаше да уточнчва засега пола, но то просто си се видя.  :D А пък нали съм си овчица, та хич не съм забелязала, че направлението за урината ми е изтекло и се чудех вчера в нета защо бланката е празна. :lol: Но и без друго трябва да пускам и кръв и ТСХ за следващата седмица, та ще пусна и урина пак.
« Последна редакция: Март 12, 2009, 17:21:20 pm от Zlatulka »

*
« Отговор #128 -: Март 12, 2009, 18:42:40 pm »
Благодаря ти White, това за мащерката пък въобще не го знаех..е, аз и не прекалявам с билките де. Аз пък от 3 дни се опитвам да се свържа с ТК да си разбера изследването от секрета и никой не ми вдига!!! :x Чудя се дали ще е късно като отида във вторник за болничния, ама то ща не ща така и ще стане...
*
« Отговор #129 -: Март 12, 2009, 23:31:34 pm »
Здравейте, момичета! Кратък отчет и от мен: вчера бяхме на фетална морфология. Младежът вече е 26 см и 483 гр (доста ми се стори, но докторът каза, че било нормално). Всичко му е наред. Гледаха ми и кръвопотока към матката и мериха водите.  И не остана никакво съмнение, че е момче.  :lol:  Много съм доволна от доктора и прегледа. Половинката задаваше много въпроси, а аз само гледах втренчено в монитора.  :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #130 -: Март 13, 2009, 07:43:10 am »
  Здравейте! И ние бяхме вчера на ФМ при доц.Томова. Доволна съм от обстойния преглед и от отношението й - в продължение на 30 мин. много подробно огледа всички органи на бебчо, броихме пръстчетата и вече 100% сме сигурни, че  и ние сме в отбора на сините гащи  :bori_002::D
« Последна редакция: Март 13, 2009, 07:44:55 am от solei »
*
« Отговор #131 -: Март 13, 2009, 09:46:36 am »
Солей-честити сини гащи :D

*

Aubergine

« Отговор #132 -: Март 13, 2009, 10:04:53 am »
Браво на всички с хубави новини - Бранка, Златулка, Небесна!
Солей, честита ви официално пишка!

Аз пък от 3 дни се опитвам да се свържа с ТК да си разбера изследването от секрета и никой не ми вдига!!! :x
Това учудва ли те, в смисъл, не се ли е случвало друг път?
Аз днес пратих мъжа да ми вземе въпросното изследване - какво като  нямам документи, то би трябвало да е там. Е взел го е, струва ми се добро, доколкото разчитам ръкописа.
« Отговор #133 -: Март 13, 2009, 15:54:38 pm »
Мацки, да попитам нещо което ме притеснява: от една седмица имам сълзене от зърното на едната гърда. Не е ли рано?
Мисля че Мириам беше питала в предишната тема , но не си спомням да съм чела някакви отговори по подобния проблем.
Дали е притеснително или е нормално гърдите и те да търпят промени?
*
« Отговор #134 -: Март 13, 2009, 16:01:01 pm »
Мацки, да попитам нещо което ме притеснява: от една седмица имам сълзене от зърното на едната гърда. Не е ли рано?
Мисля че Мириам беше питала в предишната тема , но не си спомням да съм чела някакви отговори по подобния проблем.
Дали е притеснително или е нормално гърдите и те да търпят промени?
Съвсем нормално е. Това е коластра.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
« Отговор #135 -: Март 13, 2009, 16:23:19 pm »
Нормално е. Пък и вие сте с двечки, предполагам има значение. Аз съм така от 14-тата седмица. Като стисна малко зърното направо си тече :)
« Последна редакция: Март 13, 2009, 16:26:22 pm от bobi 2 »
« Отговор #136 -: Март 13, 2009, 16:27:37 pm »
Благодаря за отговорите.
Предполагах, че може да е коластра, ама ми се струваше че е раничко - 23 седмица съм. Винаги съм мислелела че коластрата тръгва към края на бременноста.
Благодаря още веднъж :)
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #137 -: Март 13, 2009, 16:45:17 pm »
И при мен се появиха капчици за първи път миналата седмица, но прочетох в една тема, че е нормално.
Момичета някои от вас използват ли крем за подготовка на зърната за кърмене?Вчера за първи път попаднах на тази информация.Дали има смисъл?
« Последна редакция: Март 13, 2009, 16:47:36 pm от _Elfita_ »
« Отговор #138 -: Март 13, 2009, 17:50:43 pm »
От 4ти месец имам коластра, нормално е.
Аз се мажа с Гармастан от около 10 дни, доколкото знам е хубаво да се подготвят гърдите за кърмене. При едноплодна бременност мазането се започва в 36 г.с.
  09.11.2007
*
« Отговор #139 -: Март 13, 2009, 17:51:59 pm »
И при мен се появиха капчици за първи път миналата седмица, но прочетох в една тема, че е нормално.
Момичета някои от вас използват ли крем за подготовка на зърната за кърмене?Вчера за първи път попаднах на тази информация.Дали има смисъл?

Някои се подготвят,други отричат че предизвиквало контракции-та незнам.Аз специално с първото си дете не съм мазала зърната с нищо и нямах никакъв проблем,но предполагам и това е индивидуално.И сега няма да ги пипам.
Иначе днес от доста отдавна не бях имала толкова контракции-цял ден корема ми беше на камък...доста неприятно :?