0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
Re: Тема на бременните № 38
« Отговор #100 -: Март 10, 2009, 17:24:45 pm »
Здравейте, момичета!

гледам, че желязото още е на мода :D та да питам. В ТК мога ли да пусна серумно желязо (дано не греша името) имам предвид да си платя, но да използвам боцкането за другите изследвания? Д-р Сигридов ми го иска, но съвпадат датите за боденето в ТК и за исканото от д-р Сигридов и да не ме бодат два пъти... не че е фатално, ама да се поглезя и аз малко  :oops:

Поздрави!

аз миналата седмица ходих на ЖК и помолих заедно с кръвната картина да ми пуснат и желязо...изобщо не се възпротивиха...но не съм в Тина Киркова...
предполагам, че щом в обикновенната поликлиника не ми направиха проблем или пък да си го плащам,няма да имаш и ти.....т.е. сигурно се поема от касата

успех !
*
« Отговор #101 -: Март 10, 2009, 17:49:30 pm »
nunu, аз много не разбирам - та може и на мен да са ми я направили заедно с феталната морфология. Взеха ми 100лв. за преглед със запис. Определено ми каза някои неща за камерите на сърцето и т.н., ама аз като не разбирам :D. Ще попитам  д-р Димитрова като отида в сряда.
По темата-аз платих 80лв.като и при мен 100лв.бяха със запис.Док.прегледа и сърчицето обаче каза че ако искам се ходи отделно на ехо кардиография та май си е по обстоятелствен преглед от специалист.

*
« Отговор #102 -: Март 10, 2009, 17:53:37 pm »
Мерси parsi! :D
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #103 -: Март 10, 2009, 19:51:04 pm »
Мидж, може с едно боцкане да ти изследват и желязото, само че щом нямаш за него направление, ще си го платиш (нищо, че го има и по здравната каса).

*
« Отговор #104 -: Март 10, 2009, 19:51:55 pm »
Мириам, ако си я правила при д-р Томова със сигурност е правила и фетална ехокардиография, аз м. декември платих 90 лв., но вече може да е станало 100...
*
« Отговор #105 -: Март 10, 2009, 20:54:03 pm »
Мириам за нищо.Аз пак казвам че не съм сигурна ,защото всеки доктор процедира различно-може пък на теб да ти е правил.Аз ходих при Марков.

*

Aubergine

« Отговор #106 -: Март 10, 2009, 20:59:55 pm »
.. и да не ме бодат два пъти... не че е фатално, ама да се поглезя и аз малко  :oops:
Голям праз пък, мен и оня ден и вчера ме бодоха по два пъти. А днес пък бях на вливане - ръцете ми са трейнспотинг :lol:
Шегувам се, разбира се, че може, освен желязо и ЖСК искай да ти пуснат :kiss:

Мириам, на мен докторът ми каза, че няма показания за фетална ехокардиография, но ако искам -  да ходя при специалист - за мое успокоение. Т.е. ако има нещо съмнително би трябвало да те пратят.

Злате браво за секрета :lol: И аз намирах течението ми за ненормално, но се оказа, че нищо ми няма. Утре обаче ми излиза този, от женската консулатция, а той обикновено е гъбена каша.
*
« Отговор #107 -: Март 10, 2009, 21:12:39 pm »
Благодаря ви  :lol:

Aubergine, с това ЖСК ме утрепа. Добре, че гугъл знае всичко. Малко са те дупчили тия дни  :kiss:
*
« Отговор #108 -: Март 10, 2009, 22:16:38 pm »
Благодаря ви момичета!
При доц. Томова я правих и беше 100лв. защото исках запис на диск, иначе щеше да е 90лв. Успокоих се! На знам защо, като не можа да намери веднага пулса на бебето акушерктата и после като ми каза, че трябва да правя това изследване и някак си въобразих, че има причина да го правя това изследване. Но то така става - като никой нищо не ти казва. Мирясвам вече и чакам 18.03.
Лека нощ! :D
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #109 -: Март 10, 2009, 23:53:40 pm »
Здравейте, момичета!
Явно по време на бременност няма как да не се гъбясаме.Много е досадно.Аз се лекувах първия път с Гино-Дактарин глобули.Нямаше ефект, но не правихме контрола.А при последното изследване излезе St. auerus и кандиди, изписаха ми Полижинакс 12 дни, ама аз нямам време за целия курс, че сега ще се прави контрола, така че само 6 дни, дано да има ефект.Утре съм на ЖК и ще ми пускат пак кръвчица и МБ.
А иначе бебо такива акробатики прави отвреме на време, понякога ми е смешно, понякога...Ама нищо само да си го гушна живо и здраво, нищо друго не е важно.
А тези еднократните помощи са по около 200 лв., доколкото знам, само в някои общини са по-високи.Например едни познати казаха, че лятото в Равда дъщерята на хазяйката им казала, че там е 1000.При нас в Пловдив, няма как да повишат, ромските махали са ни сериозни все пак.

Извинявам се за дългия пост, но това време ми е някак най-спокойно и съм прочела повечето постове.
Лека и сладки сънища.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #110 -: Март 11, 2009, 15:40:47 pm »
Последният път ми откриха кандида и я лекувах 12 дни с полижинакс, а сега пак имам по-засилено бяло течение, макар и без мирис, но се притеснявам да нямам още гадинки. Иначе от известно време си пера бельото и това на мъжа ми само с бебешки сапун, после гладя, от време на време си правя и бани с хлебна сода, та ще е егати случката ако ги имам още 8O!!!

И аз се притеснявам за това, че десетина дни след лечението, все още имам леко течение.Но силно се надявам на изследването да няма нищо от тези гадинки.

Това за изследването на желязото защо се прави, не се ли следи хемоглобина само, кога се прави.

Иначе аз от няколко дена съм адски болна - хрема, кашлица и от нищо не минава.

Да ти кажа, и аз бях по същия начин, и ми помогна много запарка от босилек с мед, от аптеката си купи, по три-четири чаши на ден, и се оправяш, опитай го, ако искаш.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #111 -: Март 11, 2009, 15:44:07 pm »
Ама забравих да ви питам, от няколко дни ме боли зъб и искам-не искам трябва да ходя, ако се наложи, може ли упойка лека да ми сложат, че много съм бъзлива и не мога да издържам на това мъчение изобщо :D.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #112 -: Март 11, 2009, 16:10:42 pm »
Аз оправих 2 кариеса през бременността си (до сега), но не съм слагала упойка.Но моета заболекарка каза, че имала друга пациентка, която била също бременна. Жената не можела да търпи болка и й слагала упойка, но след третия месец. По начина, по който го каза, разбрах, че не е желателно. Ти разбира се, най-добре да попиташ стоматолога си, но задължително отиди,поне да те прегледа, че покрай зъбите може да си навлечеш други главоболия.
*
« Отговор #113 -: Март 11, 2009, 16:23:12 pm »
На мен са ми слагали упойка за деца и бременни (тогава не бях бременна, но пиех лекарство за високо кръвно налягане). Стоматологът е наясно - той ще ти обясни. Щом те боли не отлагай.
*
« Отговор #114 -: Март 11, 2009, 17:29:28 pm »
от няколко дни ме боли зъб и искам-не искам трябва да ходя, ако се наложи, може ли упойка лека да ми сложат, че много съм бъзлива и не мога да издържам на това мъчение изобщо :D.
Задължително отиди да си оправиш зъба,особено щом вече те боли - по-добре да изтърпиш мъчението,отколкото да си докараш някоя инфекция точно сега yahoo_33
Аз ходих да си оправя зъбите август преди иксито,като оставих 1-2 не толкова спешни за понататък - и в 6-ти месец ходих и тях да дооправя - въпреки,че нито ме боляха, нито нищо - просто страхът да не би някой от тях да се влоши до степен да се инфектира опасно, бе много по-голям от страха ми от зъболекар.
Не знам за упойка - би трябвало да може някаква локална;но също могат да ти сложат и лекарство на зъба - 2-3 пъти,през няколко дни - докато престане да боли,та чак тогава да започнат работа по зъба(аз понеже също съм голямо шубе от зъболекар и така сме процедирали понякога)

Гледам понеже питаш и за желязото по-горе,ето малко инфо:

Има няколко вида анемии,и ниския хемоглобин не винаги значи липса на желязо, не всяка анемия е желязо-дефицитна.
Серумното желязо се изследва по две причини: 
за да се докаже, че става дума точно за желязо-дефицитна анемия(защото ако нямаш дефицит на желязо причината за ниския хемоглобин ще се търси другаде съответно), както и да се види евентуално какъв точно е дефицита на желязо,каква част от железните депа в организма са изчерпани.
Но по-големият процент анемии са желязо-дефицитни(особено при бременност),и вероятно това е причината това изследване да се пропуска,не знам.
Аз също пия Малтофер,но преди да го започна си изследвах серумното желязо.Първо беше на долна граница - 12,но само след 2-3 седмици беше паднало до 7.9 - а хемоглобина си стоеше същия (105) - тоест явно за да се поддържа същия хемоглобин бяха "започнати" вече и депата от желязо в организма - така си го обяснявам горе-долу,ако греша моля някой да ме поправи.

Естествено е най-добре да говориш с лекаря си за тези неща,а ако искаш и консултация с хематолог си направи. yahoo_33
« Последна редакция: Март 11, 2009, 17:36:18 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #115 -: Март 11, 2009, 21:35:05 pm »
Силве, аз си направих някаква смес от каквото имах - босилек, риган, мащерка, индрише + мед и лимон и мисля, че добре ми подейства. Иначе днес бях при личната, тя ме преслуша и каза, че няма хрипове, а и хремата взе вече да си отива, предписа ми и някакви капки - Мукосептонекс, но още не съм ги взела. Продължавам и със сиропчето - Стодал, прополките и коризалията. Дадоха ми болнични за 7 дни - до 17-ти, а от тогава и без тва излизам в болничен 45 дни преди раждане! То не остана.  :D Добре, че отидох и при личния лекар, че ми напомни за Личният амбулаторен картон, който трябва да занеса за болничния, а аз нямах и такъв, та ми направи, иначе си представям как щяха да ме нахокат от ЖК. Ми това от мен засега - лека нощ и приятни сънища! :lol:
P.S. На моята снаха й вадиха зъб в 4-тия месец, едва ли е било без упойка, така че питайте зъболекарите - предполагам не сте единствените бременни, които ходят, те ще знаят каква упойка е подходяща!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #116 -: Март 11, 2009, 22:48:42 pm »
silvanchence,на мен ми се наложи в 6-ти месец да посетя зъболекар уж за един зъб,а се оказа че имам 11 за ремон  8O ,направиха ми ги всички без упойка и нямах проблем(и аз съм голяма бъзла специално за това,но жената беше много внимателна).
<br />
« Отговор #117 -: Март 12, 2009, 08:58:25 am »
През 7ми месец правих 2 кариеса. За единия зъб ползвах упойка, защото беше с паднала пломба и чувствителен. Питах д-р Сигридов, който ми каза, че няма никакъв проблем да се ползва упойка, стига да е без адреналин. Зъболекарката в крайна сметка ми сложи много малка доза упойка и беше много внимателна.
  09.11.2007
*
« Отговор #118 -: Март 12, 2009, 09:03:43 am »
Жабче, не съм влизала доста време тук и съм пропуснала прекрасните новини около теб, но държа да кажа колко много се радвам за теб!!! пожелавам ти всичко да е наред в оставащото време до раждането и най-прекрасното малко слънчице на света!
« Последна редакция: Март 12, 2009, 09:09:04 am от Pippi »

« Отговор #119 -: Март 12, 2009, 09:19:13 am »
Пипи, благодаря.  :D Слънчицата са двенки, с розови гащи.  :wink: Д-р Стаменов е виновен.  :lol:
  09.11.2007