0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 38
« Отговор #80 -: Март 09, 2009, 10:41:25 am »
Здравейте момичета,
Ние утре сме на консултация и дано да ни вземат кръв, че да видим хемоглобина как е. Последния път беше 117, което е на границата, както каза докторката. И аз напоследък се чувствам доста отпаднала, но като гледам всички около мен са така. Е, все пак ще видим и изследванията. :D
Иначе бебо вече много ритка - ще ставаме фурболисти явно. Не е продължително време ритането, но вече си се усеща съвсем като ритничета, а не пърхане. Спането при мен е трудна работа - през три часа ставам до тоалетна, постоянно отварям прозореца да влезне чист въздух. Нищо - поне предполагам, че ще имам някаква подготовка за нощните хранения :D. Сърцебиене си имам от време на време. Апетита е мнооого добър!
Това е от мен (нас) засега. Хубав ден на всички!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #81 -: Март 09, 2009, 13:31:22 pm »
Моят хемоглобин падна толкова много, защото първите три месеца не бях хапнала нищо друго освен по половин препечена филийка на ден...
Сега...гледам да хапвам месца...не че ми се яде пак, ама на сила...и с помоща на лекарствата се е вдигнал от 92 на 100, което си е направо супер...
иначе преди и аз нямах сили....от три стъпала се уморявах, задъхвах...
сега още със ставането - 2 препечени филийки с домашен пастет и после почва денят за мен...)))
Хубав слънчев ден !
*

Aubergine

« Отговор #82 -: Март 09, 2009, 14:34:48 pm »
Бях на ЖК, имах случайното удоволствие да се видя лично с Жабче и  с хубавият й гоолям корем :D

Бебето изглежда да е добре, серклажът ми държи фронта. 8)
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #83 -: Март 09, 2009, 15:14:25 pm »
А, чак сега виждам, че има нова темичка, да ни е честита и много късметлийска и хубава!

За киселините, не мога да си намеря телцид, но установих, че като си легна по гръб, и доста ми минава, пък като се обърна настрани, почват пак.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #84 -: Март 09, 2009, 16:01:54 pm »
 Re: Тема на бременните № 37
« Отговор #125 -: февруари 23, 2009, 03:44:56 » 

--------------------------------------------------------------------------------
А освен това на микробиологията ми излязоха гъби, анаеробна инфекция и нарушена флора.
Ходих при д-р Сигридов, изписа ми три дни гино певарил глобули в комбинация с крем низорал, после флажил глобули за седем дни и накрая промивки някакви, не помня с какво точно.

Да ви питам за бялото течение, вече една седмица мина, откакто минах лечението с гинопеварила и флажила, а продължава да ми зацапва бяло гъсто течение, това значи ли, че не съм се излекувала напълно.Трябва след два дни да си пусна нови изследвания, д-р сигридов ми каза да изчакам 7-10 дни и въпреки, че си правя промивки, да си пусна изследванията да видим какво е положението.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #85 -: Март 09, 2009, 16:20:10 pm »
silvanchence,
на мен ми бяха дали Гинодактарин за гъбите и даже след контролата ( която беше ок) пак имам засилено течение. Не е задължително да не са се излекували, за да имаш засилено течение. Изчакай си изследването.
*
« Отговор #86 -: Март 09, 2009, 16:38:53 pm »
Момичета,
Не знам дали тука е мястото да го напиша, но много се развълнувах и искам да ви кажа и на вас (в случай че не знаете де). От социални грижи изплащали по 600лв. за първо дете. След раждането се отива с акта за раждане на бебето в районните социални грижи и се подава молба. Моя колежка, която роди февруари вече си ги е взела (превели са и ги). :D
*

ckarabei

• **
  • 73
  • "Не мразя, не прощавам, не съдя и не съжалявам."
« Отговор #87 -: Март 09, 2009, 16:58:47 pm »
Цитат
От социални грижи изплащали по 600лв. за първо дете.
Miriam това изглежда доста странно 8O та чак не ми се вярва, да не би това да й е - еднократна помощ от 600 лв.за 2-ро дете. Дай повече инфо за какво става въпрос на какво основание? По принцип има ли официално изнесена информация някъде или ??? и защо тук да не е място да го напишеш нали сме бременни и ни интересуват и такива неща /не само урини и течения/ :D.

Живей сега, Усмихвай се сега, Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре.
*
« Отговор #88 -: Март 09, 2009, 17:05:40 pm »
ckarabei, точно за еднократната помощ става въпрос. Но в случая моята колежка е с първо дете и са и ги изплатили. Предполагам, че има някъде официална информация, но аз не знам къде. Просто от личен опит го казвам.
*
« Отговор #89 -: Март 09, 2009, 17:29:48 pm »

Miriam
, 600лв се изплащат за второ дете, а за първо мисля че беше 250лв. Да не би твоята колежка да и е второ раждане?
« Последна редакция: Март 09, 2009, 17:37:34 pm от dendy »
*
« Отговор #90 -: Март 09, 2009, 17:37:34 pm »
Било е 200лв. за първо дете, но вече е 600лв(от 2008г). Със сигурност и е първо дете :D.
*
« Отговор #91 -: Март 09, 2009, 17:39:52 pm »
http://www.ruseinfo.net/news_24454.html - Това е от 2008г., освен ако от месец февруари няма промяна, защото началото на годината обявиха 250лв за първо; 600лв за второ и 300лв за трето!
« Последна редакция: Март 09, 2009, 17:48:46 pm от dendy »
*
« Отговор #92 -: Март 09, 2009, 18:02:55 pm »
http://www.ruseinfo.net/news_24454.html - Това е от 2008г., освен ако от месец февруари няма промяна, защото началото на годината обявиха 250лв за първо; 600лв за второ и 300лв за трето!
И според мен е така,защото моята приятелка роди преди 4 месеца и й изплатиха 600лв. за второ дете.

« Отговор #93 -: Март 09, 2009, 19:31:20 pm »
В някои общини се отпускат допълнителни суми като стимул за повишаване на раждаемостта. За кое населено място става въпрос?
Иначе няма промяна в еднократната помощ - за първо дете е 250 лв, за второ 600...

Патладжани, то моето си е коремище.  :oops: Навсякъде срещам учудени и ужасени погледи вече, дори Сигридов последният път възкликна "Мале какъв корем извади!".  :lol:
Скапах се днес от висене пред кабинетите в пустата Тина... За беля утре ме чака същото - тонове, 2 изследвания, които са забравили да ми пуснат от ЖК, резултати от днешните изследвания и т.н.  :? Днес като се прибрах и се проснах в леглото та досега. А исках и през патологията да мина да видя една бъдеща мама на тризнаци, също пациентка на нашия Док.
  09.11.2007
*
« Отговор #94 -: Март 10, 2009, 09:38:29 am »
На мен ми изписаха Малтофер при хемоглобин 111 (реф.120-180).После ми го смениха с Ферофолгама.Пих желязо 20 дни,после 2 седмици почивка и изследвания.Хемоглобин-отново 111,сер.желязо 12(реф.8-26).След една седмица пак започвам Ферофолгама.Ако пак не се е променил,ще сменим лекарството.Месо не ям никакво,но си хапвам салатка от червено цвекло.

Жабче,дано днес минеш по-бързо!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #95 -: Март 10, 2009, 14:12:32 pm »
Аз да се похваля, че вчера ми излезнаха резултатите от цервикалния секрет и нямам никакви гадини. Чак малко се поочудих защото и аз имам обилен секрет и даже ми мирише малко странно, но явно е нормално. Иначе прекарах една доста изнервена нощ защото имам едни болки точно под едното калпазанче, чиято плацента е доста ниско. Ми цяла нощ се въртях и почти не спах. Една остра болка при всяко движение на десния крак та даже и без да се движа. Явно сутринта вече съм се унесла и се събудих чак в 11 с главоболие и болки в кръста. Ще се търпи, няма как ама аз да си се оплача на сродни души. :D

*
« Отговор #96 -: Март 10, 2009, 14:52:28 pm »
Здравейте и от нас!
Днес бяхме на консултация. Всичко е наред, макар, че никой нищо не ми каза - нито размера на бебето, нито нищо. Само пулса гледа доктора и акушерката улавя сърдечните тонове и това е. Кръв и урина за последно ми взеха на 12.02 и сега чак в 30-та седмица щели да ми вземат пак. Аз мисля, че е крайно недостатъчно и смятам да попитам в клиниката на 18.03. Ще настоявам да ми вземат поне веднъж месечно и ще си плащам.
Да ви попитам - някоя от вас знае ли нещо за фетална ехо кардиография? По-точно дали е наложително да се прави?
Относно отпусканите помощи за първо дете - вероятно са ме информирали грешно, но все пак аз изобщо не знаех, че има такава помощ и се радвам, че изобщо разбрах. :D
Приятен ден на всички!
*
« Отговор #97 -: Март 10, 2009, 16:08:56 pm »
Здравейте, момичета!

гледам, че желязото още е на мода :D та да питам. В ТК мога ли да пусна серумно желязо (дано не греша името) имам предвид да си платя, но да използвам боцкането за другите изследвания? Д-р Сигридов ми го иска, но съвпадат датите за боденето в ТК и за исканото от д-р Сигридов и да не ме бодат два пъти... не че е фатално, ама да се поглезя и аз малко  :oops:

Поздрави!
*
« Отговор #98 -: Март 10, 2009, 16:12:26 pm »
Мириам, хубаво е да се направи фетална ехокардиография. При мен тя беше в 21-ва седмица заедно с феталната морфология, която ми прави доц. Томова в клиниката на д-р Владимиров. Доколкото знам и ти ходиш в тази клиника, та се учудвам, че не са те посъветвали да я направиш. Знам обаче, че е най-хубаво да се направи в 18-23 г.с., само да не си закъсняла.
Злати, и аз звънях в тина Киркова за да разбера резултата от секрета, дето ми взеха в петък, но нещо не успях да се свържа. Последният път ми откриха кандида и я лекувах 12 дни с полижинакс, а сега пак имам по-засилено бяло течение, макар и без мирис, но се притеснявам да нямам още гадинки. Иначе от известно време си пера бельото и това на мъжа ми само с бебешки сапун, после гладя, от време на време си правя и бани с хлебна сода, та ще е егати случката ако ги имам още 8O!!!
Иначе аз от няколко дена съм адски болна - хрема, кашлица и от нищо не минава. Вчера се опитах да мина при личната си лекарка, обаче, нея да я хване човек е мноого трудно, та се отказах! Минах и си взех от аптеката - сироп Стодал, препоръчаха ми го като хомеопатичен, коризалия за смучене за хремата, наливам се с чайове, лимони, мед, вит. С и кво ли още не, но засега няма кой знае какъв ефект! Утре пак ще ходя при личната поне да ми даде някой ден болничен, че днес и на работа не успях да отида. Та цял ден си лежа вкъщи, подремвам, гледам ТВ и така...годишното приключване ще трябва да почака! Надявам се поне бебето да е добре, сега е най-интересно защото корема ми заема какви ли не причудливи форми като реши да се размърда момата :D И аз по едно време през нощта имах странни болки ниско долу, но реших, че няма да им обръщам много внимание и взеха че минаха :wink: Явно така ще е отсега нататък.
*
« Отговор #99 -: Март 10, 2009, 17:20:49 pm »
nunu, аз много не разбирам - та може и на мен да са ми я направили заедно с феталната морфология. Взеха ми 100лв. за преглед със запис. Определено ми каза някои неща за камерите на сърцето и т.н., ама аз като не разбирам :D. Ще попитам  д-р Димитрова като отида в сряда.