0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
Re: Тема на бременните № 38
« Отговор #40 -: Март 07, 2009, 10:12:12 am »
Пауърче, много се радвам за хубавите новини :D  :bighug: За съжаление за диабета не мога да се включа.
*
« Отговор #41 -: Март 07, 2009, 11:28:55 am »
Вчера бяхме при д-р Сигридов.извикаха ме по спешност,часът ми беше за днес.Бебчо е добре,но пак ще следим пустата шийка,че спрях утрогестана вече.
Момичета,може ли да ми обясните как става ходенето при д-р Сигридов без час.Каза ми само да отида след 10 дни и да му се обадя.Та въпроса ми е по кое време е по добре да отида,и като отида ли да му се обадя или по-рано?

Клемче,добре дошла и лека бременност!
Пауър,честито  :heartbeat:!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #42 -: Март 07, 2009, 11:35:49 am »
Ели, на мен ми се наложи да ходя така без час на два пъти. Първия имах болки и бях говорила с него по телефона и той ми каза да отида на следващия ден към 17 часа. Та като го видях да идва, му се обадих и той ме покани да вляза. На следващия ден ртябваше да му покажа речултати от урина и отидох пак следобед и просто изчаках да излезе поредната пациентка и пак му се обадих. Той погледна резултата буквално на вратата и ми написа една рецепта. Също така съм виждала самият той като излезе на вратата и види някое момиче, да му каже да влезе. Явно се сеща за какво чака (обикновено с някое изследване).

*
« Отговор #43 -: Март 07, 2009, 11:45:05 am »
Благодаря ти Злати!Малко ми е притеснено,че ще ходя без час.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #44 -: Март 07, 2009, 11:48:44 am »
Не се притеснявай! Все пак всички, които са без час не са там само за да се срещнат с док. Всеки може да има някакъв извънреден проблем. Ако искаш, обади се в клиниката и ги питай дали ще е там целия ден защото напоследък все има разместване на часовете и понякога той отсъства.

*
« Отговор #45 -: Март 07, 2009, 12:06:38 pm »
Ами да,така ще направя. :thankyousign:
*

Aubergine

« Отговор #46 -: Март 07, 2009, 12:25:57 pm »
Елия, и аз хич не обичам да ходя без час, но винаги са били толерантни момичетата и са ме пускали ако съм по спешност. За меренето на шийката му се  обаждах вечерта и му казвах, че на другия ден ще отида към 8, да ме има предвид. Няма да се притесняваш!
Колко ти е шийката?

power , честито!

Готово ми е изследването, не се изолират микроорганизми.  8)
« Отговор #47 -: Март 07, 2009, 12:29:29 pm »
Елия, аз също съм ходила няколко пъти без час. Веднъж за изследвания и веднъж за силни контракции. Обадих му се по телефона и той ми каза да мина същия ден, не ми е казвал определен час. Отидох, изчаках да излезе пациентката, която беше вътре и влязах, то е за няколко минутки време обикновено. И с час като съм била пак има момичета по спешност. Веднъж бях последна вечерта, след мен имаше 2 момичета точно за мерене на шийката. Случвало ми се е и докато съм в кабинета да се обади някоя жена и той да й каже кога да дойде.  
  09.11.2007
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #48 -: Март 07, 2009, 12:33:06 pm »
power , честито! Лека и безпроблемна !
sweet_baby , честит ти юнак!
*
« Отговор #49 -: Март 07, 2009, 12:47:33 pm »
Благодаря ви за съветите,момичета! :bighug:
Патладжанче,доктора само каза,че засега се е задържала(значи 3,3),но било от утрогестана.Иска да види как ще е без него.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #50 -: Март 07, 2009, 14:45:25 pm »
Клемче, честито! Лека и безпроблемна бременност и здраво/и бебче/та след 9 месеца :)

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #51 -: Март 07, 2009, 18:49:03 pm »
  :D power ,честито сърчице!Лека и успешна!

П.П.Момичета,на какъв период пускате стерилна урина и какво показва тя?(имам пусната веднъж само обикновена урина  :? )Защото моята докторка от ЖК ми каза,че нямало смисъл и че до тук ми била пуснала всичко необходимо.Ще чакам прегледа си при д-р Александров,че да обсъдя това с него.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #52 -: Март 07, 2009, 19:09:58 pm »
  :D power ,честито сърчице!Лека и успешна!

П.П.Момичета,на какъв период пускате стерилна урина и какво показва тя?(имам пусната веднъж само обикновена урина  :? )Защото моята докторка от ЖК ми каза,че нямало смисъл и че до тук ми била пуснала всичко необходимо.Ще чакам прегледа си при д-р Александров,че да обсъдя това с него.
Аз мисля, че стерилна се пуска ако има нещо съмнително в обикновената- примерно левкоцити. На мен досега от ЖК са ми пускали в началото подробни кръвни изследвания и една обикновена урина, а тази седмица съм пак на преглед и имам още една бележка за урина.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #53 -: Март 07, 2009, 20:19:18 pm »
Аз мисля, че стерилна се пуска ако има нещо съмнително в обикновената- примерно левкоцити.

Мерси,Злати!Ами,като чета тука много от момичетата редовно пускат стерилна,та се притесних доста...
*
« Отговор #54 -: Март 07, 2009, 20:30:17 pm »
Бари, така е - стерилна пускаме ако има проблем в обикновената (левкоцити, кръв, ериотроцити, бактерии). Ако обикновената е ок няма нужда от стерилна  :) Дано да не пускаш изобщо такава  :)
*
« Отговор #55 -: Март 07, 2009, 20:46:35 pm »
По повод урината какво значи стерилна? :oops:Аз всеки месец си давам на консултацията моята в стерилно контейнерче-това обикновена ли се води?

« Отговор #56 -: Март 07, 2009, 21:48:36 pm »
Аз съм параноик, пускам всеки месец обикновена и през 2 месеца стерилна въпреки, че нямам отклонения в обикновената.  :oops:
Парси, стерилна урина е посявка за бактерии в урината. Обикновено изследването отнема 3 дни.
  09.11.2007
*
« Отговор #57 -: Март 07, 2009, 23:57:17 pm »
Патладжанче, и моят мъж твърди, че понякога хъркам откакто съм бременна, но на мен лично изобщо не ми пречи.  8)

Аз само веднъж съм давала урина и въобще не беше стерилна, ами не знам какво й мери сестрата с някаква лентичка, която се оцветява.  :?  Западна медицина ... Като ще взема и аз да си пускам сама изследвания ... :lol:

power, честито  :heartbeat:
За диабета не знам нищо, но ти стискам палци всичко да е наред.

*

Aubergine

« Отговор #58 -: Март 08, 2009, 09:22:03 am »
По повод урината какво значи стерилна? :oops:Аз всеки месец си давам на консултацията моята в стерилно контейнерче-това обикновена ли се води?
Ако не си се измила преди това и урината не е средна струйка,  не си се допирала до контейнера, не си пипала капака му от вътрешната страна  -   е обикновена :lol:
Аз съм параноик..
И аз. Изследвам де що може да бъде изследвано. :twisted: И все пак последният път имах бактерии в ОХИ на урината. Затова пусках стерилна.

Блу скай, моят се самозаглушава със собственото си и хъркане и няма как да чуе, дали аз хъркам. :mrgreen: Така че не хъркам, до доказване на противното. :)

Някой приема ли допълнително желязо и от какви стойности на хемоглобина сте го започнали?
*
« Отговор #59 -: Март 08, 2009, 09:44:47 am »
Аз пускам серилна заради бъбрека,а иначе на ЖК само веднъж съм давала кръв и урина.
Всеки месец пускам кръв и урина като ходя при Сигридаов ,защото съм със отрицателен резос фактор.Така и така ми точат кръвта та си пускам и кръвна картина.
Момичета,може ли да ми обясните как става ходенето при д-р Сигридов
Аз също съм ходила без час при Сигридов и обикновено е сутрин към 8ч. , но за да ти е по-спокойно му звъни и го питай към колко да отидеш.
Power,честито! Леки :cloud9: