0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 38
« Отговор #60 -: Март 08, 2009, 10:08:48 am »
Някой приема ли допълнително желязо и от какви стойности на хемоглобина сте го започнали?
Аз съм с 111 (точно на границата), но не ми изиписа допълнително д-р Сигридов заради песъчинките в бъбрека. Каза ако успея с храните да го държа така е дбре, ако не от другото изследване ще пия. Разби ми малко представите за желязосъдържащи храни  :) т.е храни от които се усвоява добре желязото. Сега наблягам на червени меса, червена риба и тнт, а истината е, че изобщо не ми се яде месо.
*
« Отговор #61 -: Март 08, 2009, 10:10:58 am »
Оля, аз започнах да пия ферофолгама, след като стойностите стигнаха почти 100.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #62 -: Март 08, 2009, 10:46:24 am »
Хемоглобина ми падна под 110 (6-7 месец) и Док ми пусна Малтофер (гадост) 2х1, аз го пиех само по едно на ден, към края на осмия вече бях с Хб 128.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #63 -: Март 08, 2009, 10:57:25 am »
Момичета Честит Празник!
Пожелавам на всички да сте най-обичаните и щастливи майки  :D

Гледам, че обсъждате изсл. на урина, аз искам да попитам, тъй като видях, че някои от вас имат проблем с бъбреците. Имам песъчинки в единият бъбрек и по-голям камък в другият, този с песъчинките по4ти всеки ден ме боли наливам се с мин. вода и пия но шпа, вие как се справяте ако имате от тези болки де?
И още нещо, някоя от вас имала ли  е ниска плацента? С това ме сюрпрезираха онзи ден... надявам се да се вдигне, но имам доста често някакво напрежение, слаби болки ниско долу, като не мога преценя от къде идват по то4но, дали матката или яйчниците. Защото яйчниците ми би ли също уголемени и док от ЖК каза 4е може и те да са виновни за болките. Гледам да почивам пове4е, пия си Магнерота и това е което мога да направя на този етап, но снощи ме хвана млко шубе и навлязох в едни филми как отивам по спешност в болницата и ме взимат за задържане и т.н  :?
« Последна редакция: Март 08, 2009, 11:03:51 am от dendy »
« Отговор #64 -: Март 08, 2009, 11:13:09 am »
Честит празник момичета!Пожелавам на всяка една от вас една незабравима среща с малките бебоци.Много целувки и прегръдки!  :bighug: :balk_7:
*
« Отговор #65 -: Март 08, 2009, 12:02:48 pm »
Денди, на мен док като ходих на ФМ също ми каза че съм с ниско прикрепена плацента,но най вероятно щяла да се вдигне.Ако ли не просто повече пазене и нямало нищо страшно :)

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #66 -: Март 08, 2009, 12:25:27 pm »
При мен също едната плацента е ниско долу и по едно време ми причиняваше доста болки та чак се чудех контракции ли са или някакъв проблем с бъбреците. Накрая изследванията ми бяха добри и болките понамаляха. Та май си свикнах и сега съм си така. Понякога имам и някакво парене и остри кратки болки, но явно така ще е.

*
« Отговор #67 -: Март 08, 2009, 12:31:31 pm »
Мерси момичета, малко се поуспокоих, аз др седмица ще отида при д-р Александров и той да ме види, но до тогава, тези болки направо ме изкарват извън нерви  :x Вчера четох, че и във втори триместър е възможно да има болки следствие на разтягане връзките на матката от уголемяването и, но пък знам ли ве4е какво и как ме боли  :lol: то и червата ми явно не се изпразват изцяло и те причиняват бодежи  :x
*
« Отговор #68 -: Март 08, 2009, 12:33:54 pm »
Денди,аз имам и в двата бъбрека камъни , но левия ме боли всеки ден. Пия но шпа ,но не ми минава и като похода малко повече почва веднага да ме боли. Гледам да лежа повече.Д-р.Петрова ме наблюдава по препоръка на Сигридов.
Честит празник момичета! Да сте много обичани и много щастливи! :D
*
« Отговор #69 -: Март 08, 2009, 12:39:33 pm »
mikivl, моята болка е отпред, аз в началото ходих на ехограф специално за вътрешните органи и дока се у4уди че ме боляло отпред  8O , даже не повярва че е бъбрека, защото в него откри малки песъчинки, докато в другия който не ме боли по-голям камък. Но аз си знам че е бъбрека, защото от как се помня си я имам болката и камъните. Та той ми каза, че с напредване на бременността /6месец/ може да възникнат проблеми и по-силни болки, явно матката като порастне доста, но сега да не се притеснявам.
*
« Отговор #70 -: Март 08, 2009, 13:00:38 pm »
С напредване на бременноста , бебето притиска и от там идват по-силните болки. Мойта болка е отзад и немога да я сбъркам със друга болка. Сигридов мислеше ,че е матката ,но се обеди че е бъбрека. :)
*
« Отговор #71 -: Март 08, 2009, 15:28:12 pm »
Моят хемоглобин последно беше 110 /като беше паднал до 107/, док. ми изписа малтофер, но и аз го пия от дъжд на вятър - като се сетя, не ми е особено по вкуса. Иначе трябва да го пия 3х1.       
*

Aubergine

« Отговор #72 -: Март 08, 2009, 15:42:04 pm »
Разби ми малко представите за желязосъдържащи храни  :) т.е храни от които се усвоява добре желязото. Сега наблягам на червени меса, червена риба и тнт, а истината е, че изобщо не ми се яде месо.
Вярвала си в попайската сила, а :lol: Няма братче, зелениите както ги ядеш, така си ги изкарваш, за съжаление.

Оля, аз започнах да пия ферофолгама, след като стойностите стигнаха почти 100.
Аз засега се опъвам и чакам  да ми падне именно около 100, за да почна да пия нещо. :wink:

Благодаря на всички за мненията. :)
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #73 -: Март 08, 2009, 17:57:37 pm »
моят хемоглобин падна на 90 и съм на ферофалгама...
изкарах един курс на лечение от 20 дни и сега ще правя контрола...но едва ли съм го докарала до нормалните граници...
иначе..и аз имам "множество песачинки с размери до 5 мм."...и понеже рязко увеличих приема на течност, сега явно са тръгнали да излизат...в контролната обикновенно урина има много кръв, еритроцити и белтък...
пак ще имам среща с док. Петрова, дано не се наложи да пия антибиотик...(((

ЧЕСТИТ И КРАСИВ ПРАЗНИК МИЛИ БЪДЕЩИ И НАСТОЯЩИ МАМИ!!!
« Отговор #74 -: Март 08, 2009, 18:40:13 pm »
Честит 8 март мили бъдещи мами
пожелавам на всички нас от тук нататък само хубави неща да ни се случват  :ballons:
а мойте мъжлета са добре и си растат нормално а какви шутове бият  :lol:
« Отговор #75 -: Март 08, 2009, 19:55:28 pm »
моят хемоглобин падна на 90 и съм на ферофалгама...

А консултация с хематолог прави ли.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #76 -: Март 08, 2009, 20:45:10 pm »
Моят хемоглобин падна на 111 около 17 г.с. и тогава направих курс с феро-фолгама от 20 дни 2*1, с който успях да го задържа около 110 за месец и половина. После рязко падна на 102, последва 30дневен курс пак с феро-фолгама 2*1 и за мое учудване хемоглобинът ми се качи на 113. Почивах 20тина дни и сега пак започнах да го пия, за да го задържа на това ниво за секциото. Когато пусках контрола на хемоглобина, пусках и серумно желязо за да се видят запасите от желязо в организма. Например при последната контрола хемоглобинът ми беше 113, а серумното желязо 3,5 (при долна граница около 6). Това наложи и последния курс с феро-фолгама... Иначе месо проядох в 18-19 седмица, преди това само от мисълта за него ми се гадеше. Наблягам на свинското, телешкото не ми е по вкуса.  :oops: От време на време хапвам и черен дроб. 
  09.11.2007
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #77 -: Март 09, 2009, 01:16:47 am »
Добре дошли на новите момичета!Леки  :cloud9: и здрави бебчета!

Малко на патерица честит празник, много здраве и късмет на всички!

Аз тези дни не влизах във форума, именно заради силна умора и отпадналост.Аз съм с хемоглобин около 115 по принцип,желязото около 20, защото имам таласемия.В третия месец падна на 96, след като си пиех фолиевата по 2 на ден.Поднових приема след изследването и се качи до 104.Консултирахаме и с хематолог.Преди месец беше пак 98.Но от няколко дни ми е много парцаливо, пак взимам фолиева, дано помогне.А и идването на пролетта си оказва думата.

Иначе бебчо явно доста е нарастнал, защото седналото положение ми е доста трудно вече, веднага започва да рита и се върти като пумпал, сърди ми се :D. В сряда на консултацията ще го видим как е.
*

ckarabei

• **
  • 73
  • "Не мразя, не прощавам, не съдя и не съжалявам."
« Отговор #78 -: Март 09, 2009, 09:03:11 am »
Добро утро момичета!!! :sunshine: Виждам че коментирате хемоглобина, но аз не мога да се включа защото незнам никакви стойности. Досега са ми взимали кръв за изследване само 1 път в 14 сед./предполагам че ще има още едно през април/. Утре може би ще ходя да ме боцнат за кръвна група. Да ми кажете ако си спомняте от къде взимат кръв - вена или пръст? И веднага ли ще ми кажат резултата?Аз да чукам на дърво нямам никакви оплаквания, откакто влезнах в II-ри 3-местър се чувствам ОК, абе на моменти забравям че съм бременна дано така да е до края  :balk_81: :oops:.
_Elfita_ айде мила дано да се съвземеш по бързо, то не останало stork-boy вече наближава  :balk_21:Желая на всички мами повече спокойствие и ритащи бебчета preggo. Хубав ден!

Живей сега, Усмихвай се сега, Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #79 -: Март 09, 2009, 10:13:40 am »
Скарабей, за определяне на кръвна група се взима кръв от пръста и определянето трае минутки, но предполагам, че ще ти изследват и резус фактора, за който кръв се взима от вената и резултатът не става седнага.
Аз също в началото бях с хемоглобин на долна граница и се чувствах като парцал. Много бързо се уморявах. Миналия месец нещата се бяха понормализирали и веднага усетих "прилив на енергия"  :D Тази седмица пак трябва да пускам изследвания и ще видим как са нещата. Но пък да не ви казвам колко месища съм изяла от началото на бременността..Иначе не съм голям почитател на месото, но някак свикнах.