0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 38
« Отговор #180 -: Март 17, 2009, 17:37:03 pm »
За грейпфрута и аз знам от Сигридов. :D
« Отговор #181 -: Март 17, 2009, 17:42:12 pm »
Хайде и аз да се изкажа.  :lol:

Интервалът между приема на желязото и магнезият трябва да е не по-малък от 2 часа, най-добре да са 3. Същото важи и за калций, трите минерала си пречат на усвояването. Аз си бях направила стройна програма по едно време: сутрин около 5 ч. магнезий, в 8-9 ч. закуска с млечни продукти, в 12 обяд с мръвка и феро-фолгама, в 15 магнезий, в 18-19 ч. вечеря с феро-фолгама и към 21 ч. магнезий. Като си изрецитирах програмата на Сигридов и той много ми се забавлява, но каза че е правилна.  :oops:
Желязото се приема с храна, а за усвояването му много помага фолиевата киселина. Магнезият може и на гладно. Това а грейпфрута не го знаех и аз...

Силванченце, момичетата са ти казали вече, но и аз да потретя: пусни стерилна урина. И левкоцитите (в кръвта и в урината)и CRP са ти високи, което може да е показател за инфекция. Предполагам, че те карат да пускаш толкова често CRP, защото си след редукция и следят за евентуална инфекция. Де и аз да знаех миналия път да пускам.  :(

Аз още стискам краци, трая си контракциите, пия си Гинипрала и магнезия и се опитвам да устискам до секциото, което е чак след 2 седмици. Тия хора са ме надценили нещо...  8O
Много се притеснявам, че след 5 март нямам никакви планирани прегледи повече, а само запис на тонове. Дано всичко е наред, че голям страх ме гони.  :?
Бебките са активни, днес едната упорито бягаше от слушалката на апарата за тонове. Бабката тъкмо я намери, закопчае коланите и тя фръц и се врътне и всичко започва отначало.  :lol: После пък не спря да шава по време на записа.

Златулка, и моите са с предни плаценти, малко късно ги усетих в началото, но сега ми разказват играта.
« Последна редакция: Март 17, 2009, 17:44:29 pm от Жабче »
  09.11.2007
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #182 -: Март 17, 2009, 17:48:59 pm »
Жабче, и аз си мислех за някакъв режим подобен на твоя, което произтече съвсем резонно след като Сигридов ми издекламира кое с кое не бива или бива и кога. :lol:
А ти стискай още и не се притеснявай, че нямаш прегледи. Достатъчно е да ти следят тоновете. Аз миналата седмица на ЖК видях една сладурка с близнаци в 38 г.с. и за нея точно това ми казваше док, че само тоновете й следят. Ще устискаш. Няма къде да ходиш. :crossfingers:

*
« Отговор #183 -: Март 17, 2009, 17:52:49 pm »
Здравейте и от мен бъдещи мами!   :D Аз съм на 33 г. от София, бременна от ин витро на ЕЦ при д-р Стаменов. Термина ми го определят за сега на 24 октомври  :D
Миналия вторник чухме и сърцето на бебето. Аз се чуствам добре, не ми се гади...
Предстои ми да се запиша за женска консултация, а още не съм решила къде. Стаменов ми препоръчва Тина Кирков, но на мен ми е малко далечко (живея в Дружба) и не знам къде да се запиша....А трябва да реша в най-скоро време.
Ако някоя от вас има предложения за района на Дружба или Младост, или дори Гео Милев ще съм много благодарна  :) Четох че за ШЕйново отзивите за ЖК не са добри, а освен това се заплаща. А пък аз искам да си пускам изследванията по здравната каса.

Пожелавам на всички ви леко бременеене и красиви и здрави бебчета накрая :D
*
« Отговор #184 -: Март 17, 2009, 17:58:43 pm »
Момичета да попитам вярно ли е ,че като ти е предна плацентата по трудно и по слабо се усеща бебчето? :oops:
*
« Отговор #185 -: Март 17, 2009, 18:03:27 pm »
 Naya  :welcome_1: леки  :cloud9:
Жабче , ще устискаш още две седмици ние сме със теб.  :D
« Отговор #186 -: Март 17, 2009, 18:06:58 pm »
Здравейте от 2 месеца приемам Малтофер. Лекараят ми го предписа да се приема поне 2 часа след хранене усвоявало се по добре от организма. Добре е да се приемат и много цитроцсови плодове имат много витамини.
« Отговор #187 -: Март 17, 2009, 18:08:07 pm »
Тези дето са с предна плацента няма как да ти кажат как се усеща когато си със задна и обратното, така че разчитаме на това което пише в книгите да е вярно.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #188 -: Март 17, 2009, 18:14:36 pm »
Момичета да попитам вярно ли е ,че като ти е предна плацентата по трудно и по слабо се усеща бебчето? :oops:
По-трудно и слабо спрямо кое ?
Ако е спрямо задно прикрепената, както казва Ледена луна, няма как някой
да сравнява нещо, което не е усетил.
Аз бях с предна нископрикрепена плацента през цялото време,
усетих движения към 16та седмица.
С напредването на времето и усещанията се засилваха...
Какво те притеснява точно ?
« Последна редакция: Март 17, 2009, 18:17:30 pm от Black_rose »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #189 -: Март 17, 2009, 18:42:25 pm »
Ная, добре дошла сред нас и леко бременеене. Аз бих ти препоръчала за ЖК да ходиш в 25 ДКЦ в Младост 3. Аз ходя там при д-р Папукчиев и съм доволна като чета при някои други момичета как протича проследяването на бременността.

« Отговор #190 -: Март 17, 2009, 18:48:18 pm »
Момичета и моите вагабонти са на предната маточна стена, даже док в Плевен викаше ееееееееее можеше поне едият да се закачи на задната ама не, аз го питам док това лошо лие? той ми се смее и ми вика не, може и да има не6то вярно в това, че по късно се усещат  :?
*
« Отговор #191 -: Март 17, 2009, 20:06:50 pm »
Жабче, спокойно, явно такава е практиката и мен последните 2 седмици само ми правеха запис на тонове в болницата, даже и на УЗ не ме гледаха, но аз си ходех при Владимиров за всеки случай :wink: Ще устискаш, само си почивай, и мен ме тресеше яко шубе щото докторката реши, че всичко е ок и ми определи дата за секцио 3 дни преди термин, е всичко мина ок, даже и термин можело да си изчакам :lol:
*

приятелка

« Отговор #192 -: Март 17, 2009, 21:21:11 pm »
Момичета моля ви за помощ. Много се притеснявам за моята приятелка.
Тя е 24 ден след ЕТ. Теста и е положителен, но кърви и има болки. Кърви предимно през нощта. От клиниката и казват да лежи, да си пие хапчетата и при болки да си слеге свещички.  Но кървенето не спира. Чак в края на седмицата е на преглед, но вече се побърква от притеснение и аз вече не намирам думи да я успокоявам. Върнаха и пет ембриончета. Кажете някоя от вас имала ли е такова продължително кървене и болки и въпреки всичко да е успяла да чуе сърчице и да продължи до край. Възможно ли е че ембрионите са много и тези които не са се имплантирали сега да се отделят чрез това кървене.
Мооооооооооооля ви кажете.
« Отговор #193 -: Март 17, 2009, 21:33:39 pm »
Според мен трябва да се свърже с д-ра и да не си чака часа.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #194 -: Март 17, 2009, 21:50:36 pm »
Ная,мен също като Злати ме следеше д-р Папукчиев от 25 Поликлиника,страхотен лекар.
Преди това д-р Стаменов ме беше изпратил при д-р Гергов,но веднага се махнах от там,отвратителен човек.
*

приятелка

« Отговор #195 -: Март 17, 2009, 22:11:51 pm »
Момичета някоя от вас започнала ли е по този начин бремеността си?
*
« Отговор #196 -: Март 17, 2009, 22:26:30 pm »
нищо не ме притеснява ,просто ми беше интересно защото някой ми беше казал, че неговия лекар така се изказал  дали е вярно ? :wink:
« Отговор #197 -: Март 18, 2009, 00:23:19 am »
Момичета някоя от вас започнала ли е по този начин бремеността си?

Всичко е индивидуално. Не виждам какво би помогнало това в случая, при положение че нещата изглеждат сериозни.
Дано се стабилизира приятелката ти и всичко се развие по-най благоприятния за нея начин.
Според мен трябва да се свърже с д-ра и да не си чака часа.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #198 -: Март 18, 2009, 10:00:39 am »
Приятелка, току що ти писах и в една друга тема!

Момичетата и тук са прави, всяки случай е индивидуален.
Споделянето е едно, това за което пишеш изисква преглед.
На 24 ден от ЕТ се вижда плоден сак, лекаря ще отговори на всичките и въпроси.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #199 -: Март 18, 2009, 10:11:51 am »
Привет и от мен! :D Аз от вчера съм в дългоочаквания отпуск 45 дни преди раждането. Вчера най-сетне се видях с д-р Ташков да говорим за раждането, направи ми впечатление на много съвестен и внимателен специалист, говорихме надълго и нашироко за раждането, как ги виждам аз нещата, какви са мед. показатели и т.н.. Та засега се спряхме на варианта "нормално раждане", но не е изключено и секцио, тъй като съм дребничка и с малко тесен таз и ако Бебълс реши много да порасне в близките 2 седмици, да планираме секцио. Иначе девойката се чувства перфектно, обърнала се е с главата надолу и е заела възможно най-благоприятната позиция за раждане..Пу-пу-пу, да не урочасам нещата.Бедъра ни е с + 1 седмица, но както каза доктора - по - миродавна е главичката, която си отговаря точно на седмиците. В секрета ми тоя път излезнаха стрептококи група Б :x, убили сме кандидата, ама ето ти на друг проблем, но и аз не се учудвам с тия сополи дето си ги мъкна от месец насам...Та сега съм на Макмирор глобули 12 дена :(
Момичета, може ли някой да ми даде тел. за записване час за запис на тонове в Тина киркова, защото последния път си дадох талончето на докторката и забравих да запиша телефона.
Тенкс предварително и лек и успешен ден от мен!