0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Тема на бременните № 38
« Отговор #160 -: Март 17, 2009, 15:12:34 pm »
Силванченце, както са ти писали и момичетата, при бременни утайката (СУЕ) дори може да е трицифрено число и пак да не е  притеснителна. За хемоглобина определено ще ти изпишат желязо. А този цереактивен протеин знам, че го пускаш още от самото начало. Защо всъщност те карат да го изследваш?
Иначе аз снощи бях на преглед и всичко ни е наред. Момъкът е 283г, а момата е 263г. Вървят си съвсем нормално за седмиците и даже са с една идейка напред. Шийката беше нещото, което ме втрещи защото се оказа, че този път е 3,38 см, а при съмненията за серклаж от преди 2 седмици беше 3,1см.  8O Вече нямам урати в урината и левкоцитите са добре. Хемоглобинът е паднал с още малко и вече е 116. Профилактично Сигридов ми изписа 15 дни 2х1 Феро-Фолгамма и Магнерот по едно вечер. Малко се пообърках кое кога и как трябва да се пие, но да се надяваме, че правилно съм запомнила, та да има ефект.

*
« Отговор #161 -: Март 17, 2009, 15:22:26 pm »
Злати,явно миналия път шийката не се е виждала хубаво.
Желязото и магнезия трябва да се пият с поне през 30 мин.аз пия първо желязото и след половин един час и магнерота.
« Отговор #162 -: Март 17, 2009, 15:40:02 pm »
Грейс, и аз моите бебоци ги усещам много рядко пърхат ама не мога да ги усетя и все се чудя те ли са червата ли са, ем са трима трябва уж по да се усещат, ама  :? утре сме на ЖК в дълбоката провинция да видим какво щя кажат, че и аз съм притеснена.
*

Aubergine

« Отговор #163 -: Март 17, 2009, 15:41:12 pm »
Aubergine, ще се обърне, мила!
Кажи му ти, мен не ме слуша. Имам усещането, че се е заклещил там.

... при д-р Сигридов. Той предпочита стерилната урина да се прави в лаборатория "Лора" /съвсем скоро ме прати там, та знам/.
Да, при едни начумерени..бабки. Които ми пишат името с У, а фамилията с руско окончание :)
 Въпросната лаборатория била специализирана за микробиологични изследвания и на техните резултати може да се има вяра. На мен не ми е удобна, отварят едва в 8, гледат все едно ги боли нещо, пишат бавно, взимат ми лошо кръв.
Елия, радвам се, че писа. Точно мислех да те "викам" да споделиш как си след спирането на утрогестана. За желязото  аз пък знам, че поне 2 часа след магнезий се пие, но не съм убедена.
nelkata , задължителна е, само ако ще искаш болнични. На мен дори те не ми трябват, но вече съм се записала и аз не знам защо. Само се ядосвам там.
Купуваш от аптеката контейнерче за урина, взема се първата сутрешна урина и то след направен тоалет, но само с вода, без измиващи препарати. Също така трябва да е средна струя, надявам се че го обясних що-годе разбираемо. :D
Казаха ми, че няма проблем, да се измиеш с интимен гел.

Злате,  цереактивния протеин се пуска, за да се следи да се не развие вътрематочна инфекция. И аз го пускам, въпреки, че не съм правила редукция.
Браво за малките големи мъници! :)

А вие докато се чудите може ли да се ходи на зъболекар или не, леля ви си извади един зъб 8) Като от масло излезе, цялата галимация със все упойката - за 10 минути.

А да - СУЕ изобщо няма смисъл да се изследва от бременни.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #164 -: Март 17, 2009, 15:43:55 pm »
Ели, обяснява ми Сигридов вчера, че по принцип са несъвместими желязото и магнезия и затова е малко по-специфично с приема им. Запомних, че желязото е добре да се приема по време на хранене, в което има мръвка. :D А пък магнезият не било добре да се приема веднага след прием на каквитоп и да било протеини, коеот е доста ограничаващо. То не, че нещо ще ми стане ако се объркам, но няма да е усвоено добре. В това е проблемът. Ако някоя от вас знае повече подробности, моля да сподели, че в листовките нищо не пише по въпроса.

*
« Отговор #165 -: Март 17, 2009, 15:49:02 pm »
Патладжанче, вярно, че много бавно пипат в "Лора". Направо ми прималя докато бабата обработи хората преди мен, сигурно аз ако бях седнала на този компютър, по-бързо щах да се справя  :lol:
А този цереактивен протеин как се обозначава в лабораторните изследвания?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Aubergine

« Отговор #166 -: Март 17, 2009, 15:59:43 pm »
Грейс, CRP. И си провери как ти е изписано името на изследванията, не че е от някакво значение, но на мен ми беше изключително забавно :lol:

Злате, на листовката на магнерота пише, че трябва да се спази интервал от 2-3 часа между приема на магнезиевия и желязосъдържащия препарат. :o Чак сега му обръщам внимание.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #167 -: Март 17, 2009, 16:03:34 pm »
Злате, на листовката на магнерота пише, че трябва да се спази интервал от 2-3 часа между приема на магнезиевия и желязосъдържащия препарат. :o Чак сега му обръщам внимание.

Абе аз уж я четох снощи тая листовка,но малко по диагоналната система, че не ми дадоха да си я взема вкъщи  :lol:

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #168 -: Март 17, 2009, 16:04:54 pm »
А този цереактивен протеин как се обозначава в лабораторните изследвания?

Като CRP се обозначава.

При мен в края на януари беше 11 при норма 5, после февруари падна на 6, и сега пак е висок, не знам защо така.

А тази лаборатория Лора къде се намира, от колко часа започват, за колко време излиза резултата, по интернет може ли да се получи.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #169 -: Март 17, 2009, 16:16:03 pm »
Да си кажа и аз моето притеснение - има ли някой в моите седмици, който почти да не усеща бебето, да не кажа хич? Питах д-р Сигридов защо така, той каза, че бебето било мързеливо  :lol: Е то добре, мързеливо, ама чак толкова ... притеснява ме  :?

Е как да няма  :lol: аз едва миналата седмица взех да го различавам бебо. Най-вероятно и ти го усещаш, но е като бълбукане нещо и не го различаваш от червата. Поне при мен беше така. Сега през тази вече мога да кажа, че е по-отчетливо и ясно.

Аз пък от няколко дни имам контракции - вечер по-чести, през деня по 5-6 пъти за целия ден  :( не са болезнени, но се тревожа. Пия си магнерота 3*1, както сме се разбрали с доктора ако има проблем и чакам другата седмица прегледа да се успокоя.
*
« Отговор #170 -: Март 17, 2009, 16:17:27 pm »
Запомних, че желязото е добре да се приема по време на хранене, в което има мръвка. :D ...Ако някоя от вас знае повече подробности, моля да сподели, че в листовките нищо не пише по въпроса.
Ами да споделя тогава и аз какво знам за желязото - ще копирам един цитат от статия в нета:
"За да ускорите усвояването на желязо, включете в менюто си витамин C под формата на цитрусови плодове или сокове (портокал, греипфурт или лимон). Не пиите чай непосредствено преди, по време или веднага след хранене, тъй като затруднява усвояването за желязото.

Откак научих,че витамин Ц подобрява усвояването на желязото,почнах да си вземам Малтофера когато ям портокали :wink: Другия вариант е покрай мръвката,както казва Златулка osi_9

А за магнезий и желязо Aubergine е права,че си трябва интервал от поне 2 часа между прием на двете(аз дори за 3 часа задължителна пауза четох някъде) yahoo_33
« Последна редакция: Март 17, 2009, 16:20:33 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #171 -: Март 17, 2009, 16:17:43 pm »
Намира се на ул. "Позитано" 10, 6 ет. Отваря в 8ч., стерилната урина става готова на третия ден и резултатът може да го получиш онлайн.
Мидж, ми аз преди като че по-ясно го различавах, сега направо от дни наред - нищо  :( Дали има значение какво е разположението на плацентата /моята била предна/?
« Последна редакция: Март 17, 2009, 16:20:10 pm от Grace »
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Aubergine

« Отговор #172 -: Март 17, 2009, 16:18:23 pm »
*
« Отговор #173 -: Март 17, 2009, 16:21:44 pm »
"За да ускорите усвояването на желязо, включете в менюто си витамин C под формата на цитрусови плодове или сокове (портокал, греипфурт или лимон). Не пиите чай непосредствено преди, по време или веднага след хранене, тъй като затруднява усвояването за желязото.

Само за цитрусите да добавя, че д-р Сигридов каза без грейпфрут. Грейпфрута има съставки, който пречат или променят действието на приеманите лекарства.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #174 -: Март 17, 2009, 16:29:28 pm »
Точно за грейпфрута щях и аз да пиша. И то е естествено тъй като източникът ни е един и същ.  :D
Аз също моите калпазани не ги усещам особено отчетливо. Понякога имам чувството, че нещо се случва, но докато се настроя по-внимателно да усетя и то вземе, че премина. :lol: Иначе и моите са на предната стена на матката.

*
« Отговор #175 -: Март 17, 2009, 16:39:40 pm »
Леле 2-3 часа между желязото и магнезия!?!Много.
На мен д-ра тука в Пловдив ми каза половин час,а аз ги пия някъде през един.Трябва да увелича времето тогава.

пп:Патладжани,той утрогестана се натрупвал в организма и можело още да си имам запас.Но общо взето не ми се отразява зле спирането.
*

Aubergine

« Отговор #176 -: Март 17, 2009, 16:58:31 pm »
Оф, и аз разбрах на курса, че го е казал на момичетата това за грейпфрута, и все забравям да го питам какво точно му е кофтито на любимия ми плод.
На листовката на Изоптина, който трябва да пия /но не пия/ преди прием на Гинипрал си пише да не се приема заедно с грейпфрут или сок от него.
Но за другите лекарства... Какво е логичното обяснение?
« Последна редакция: Март 17, 2009, 17:00:38 pm от Aubergine »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #177 -: Март 17, 2009, 16:59:57 pm »
На мен ми каза, че пречи на усвояването на някои медикаменти. Това още на първия преглед, когато говорехме за хранителния режим изобщо.

*
« Отговор #178 -: Март 17, 2009, 17:03:47 pm »
И аз знам ,че е 2-3часа след магнерода. Правя едни комбинаций пък и трябва да се внимава със какво ще се приема  желязо. Нетрябва да е с магнезий и калций.
От вчера ще ми се пръсне главата. :crazy:
Силванче,както казаха всички внимавай не трябва да пипаш капачето. :D
*

Aubergine

« Отговор #179 -: Март 17, 2009, 17:26:01 pm »
Вижте това.
Аз лично не приемам нищо от гореизоброените. Ще го разпитам следващия път :roll:

Няма форум  - няма писане, днес си наваксах, хай сполай ви и до скоро.