0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Тема на бременните № 38
« Отговор #140 -: Март 13, 2009, 18:41:42 pm »
При едноплодна бременност мазането се започва в 36 г.с.

Значи не съм много закъсняла.Иначе повечето кърмачки имат проблем в началото, доколкото аз знам.
« Отговор #141 -: Март 13, 2009, 19:43:15 pm »
Не си хабете парите за мазане на зърната преди раждането. Безмислено е. Рагадите идват единствено и само от това, че бебето понякога не захапва хубаво зърното. По-скоро наблегнете да четете за това, макар че друго е на живо. Както съм писала неведнъж - рагади получих и когато малката беше на 5 месеца. Защото захапваше лошо, когато я боляха венците. 5 месеца интензивно сукане, би трябвало да са достатъчно каляване на гърдите, ако изобщо има такъв израз.
Иначе самото мазане, ако е леко и нежно не може да предизвика контракции. Такива могат да се предизвикат от препоръваното обтриване с груба хавлия.
И пак да кажа, четете много за кърменето (ако искате да кърмете), не разчитайте някой да ви даде адекватни съвети в болницата.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #142 -: Март 13, 2009, 19:57:36 pm »
Аз пък нямам никаква коластра :( Даже се чудя не е ли нормално вече да имам, но явно при всеки е индивидуално. И все пак много се надявам да имам кърма.
*
« Отговор #143 -: Март 13, 2009, 20:12:38 pm »
Спокойно, Нуну.
Аз нямах и капка коластра, докато не ми тръгна кърмата.

Не съм се мазала с нищо предварително и не съм имала рагади в последствие.
Василена е много права, всичко е от неправилно засукване на детето. Имах малък проблем към втория месец, но всичко се размина с болка за ден - два.

Аз четох много за кърменето, де що имаше материал го бях изчела и си мислех че съм подготвена за всичко. Когато ми дадоха детето още нямах кърма, но реших да го слагам на гърда, хем да го науча (щото нали хората казват, че като било секцио, па като било хранено с шише...) Да го науча лииии, така засука, такъв вакум направи и така ме стресна, че още го помня.

Така че нищо не се знае момичета  :wink:
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #144 -: Март 13, 2009, 20:42:07 pm »
(щото нали хората казват, че като било секцио, па като било хранено с шише...) Да го науча лииии, така засука, такъв вакум направи и така ме стресна, че още го помня.
Така че нищо не се знае момичета  :wink:
Много хубаво си го написала, Коки :)
И на мен акушерката ми вика да се обтривам в банята като вляза в 7-мия месец, ама май няма да я послушам - то и без друго ми се втвърдява коремът, че да си правя допълнително проблеми  :? Както пише Василена, явно не е до "тренинг". И от това, което четох за кърменето - важно е правилното поставяне на бебчо и да захапе добре. Абе ще стане - няма как да не стане, като имаме желание ;)

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #145 -: Март 14, 2009, 00:40:53 am »
Прочетох аз, че най-важно е как ще захапе бебчето, ама как да си го представя сега още незнам.Имало някакви филмчета, където нагледно да видиш, утре ще поровя пак.
*

Aubergine

« Отговор #146 -: Март 14, 2009, 15:08:56 pm »
Връщам се от преглед, бебето е застанало с крачката надолу и рита ли рита  в серклажа.
Не, че не го усещах точно там, долу ниско, но като видяхме и разтворената отвътре шийка, дето само на тоя серклаж се крепи - направо лошо ми стана.
Интересно ли му е, що ли - там има нещо като джобче и той си заглавичква крачката в него. Дано се обърне, милият..
Иначе расте нормално и всичко му е в норма.

Още нещо щях да пиша, но забравих.
*
« Отговор #147 -: Март 17, 2009, 12:33:21 pm »
Според мен за успешноото кърмене най-важно е вътрешната увереност и адекватната подкрепа. Че няма да я получите от акушерките в болницата е сигурно, но може би от някоя роднина или приятелка...Аз бях изчелка какво ли не за кърменето, много исках да кърмя, даже си носех и инструкцията за кърменена Авент с мен в болницата. И въпреки това се оставих да ме убедят и педиатърката, и майка ми, че детето не иска да суче, че нямам достатъчно кърма. Та по този повод се цедих и давах кърмата с шише 9 месеца. С второто дете пак тръгнахме по същата схема: педиатърката ми направи пробно кърмене при посещението си в къщи след изписването ни от родилния дом "явно нямате достатъчна кърма", свекърва ми" давай добавка да не ти реве от глад, от друго да ти реве", майка ми"и как веднъж не го накърми така това дете та да изтрае 3 часа това дете". Добре че беше една приятелка кърмачка. Та с нейната подкрепа в края на 2ия месец спряхме добавката, вече 7 месеца се кърмим и е основно на кърма, че малко трудно ни върви захранването, та ядем по непълни порции пюре и каша. И това така както уж нямах достатъчно кърма. За протокола дъщеря ми беше 72 см, 8850 гр на почти 7 месеца, родена е 52 см, 3850 гр.

« Отговор #148 -: Март 17, 2009, 12:46:54 pm »
http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-bebe/p6427.html
Мисля,че ще ви е полезно това,аз за съжаление попаднах малко късно на него,а и има и други причини вече да не се кърмим въпреки голямото ни желание,успех мамита.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #149 -: Март 17, 2009, 13:09:00 pm »
Момичета, много ми е притеснено  :( От снощи имам една пареща болка ниско под корема - от двете му страни и тръгва от ставите на бедрата. Не мога да разбера дали е от разширяване на таза, дали е от опъване на матката... Направо не знам какво да правя  :( Страх ме е да не вреди нещо на бебчетата ми... Имате ли такива болки?

« Отговор #150 -: Март 17, 2009, 13:32:36 pm »
бебе–2009,аз имах подобни болки а също и истръпане на целия десен крак(което беше доста непраятно),моята докторка първо помисли че бил апендесит,но в крайна сметка се оказа че малкото слънчице такава поза е заело,че претиска някаква вена и затова съм имала чувството че ми е изсъхнал кракът.Най-добре званни на док за твое успокоение.Дано всичко е добре :goodluck:
« Отговор #151 -: Март 17, 2009, 13:59:01 pm »
Момичета, и аз имам леки болки ниско в корема от 2 дни, но не са спазми. Мисля, че е от разтягане на връзките и растежа на матката. Или поне се надявам да е така.
Не са силни болките, а и преди съм усещала подобни и затова реших за сега да не се обаждам на доктора. Дано да спрат, че сме на преглед чак на 03 април.

Искам да попитам за ЖК. Задължителна ли е? Аз ходя на редовни прегледи при д-р Владимиров (т.е. Д-р Димитрова), но там не съм по здравната каса. При други лекари не ходя, дано и не се налага. Въпроса ми е относно болничния преди раждане, може ли личната лекарка да го издаде или трябва да е гинеколог. Водят ли ни някъде всички бременни? Относно болничните и раждането искам да имам права като всички. Но не съм сигурна дали болничен и направление за раждане от личния доктор са достатъчни.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #152 -: Март 17, 2009, 13:59:59 pm »
Момичета, кажете ми, моля ви какво мислите за тези резултати

СУЕ (РУЕ) 54
 Ж до 50 г.до 25,над 50 г.до 30

ПКК-22 показателя *
WBC (левкоцити) 16.3
 x10^9/L 3.5 - 10.5  

Hgb (хемоглобин) 110
 g/L М(135 - 180) Ж(120 - 160)

Hct (хематокрит) 0.322
 L/L М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)

PDW (ширина на тр р-ие) 17.1
  0.0 - 99.9

Урина  

Забележка : * СЕДИМЕНТ: 12-15 ЛЕВКОЦИТА НА ПОЛЕ, ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, БАКТЕРИИ *  
 Урина (СЕДИМЕНТ) виж забележка*

Урина с течни реактиви *
 Профил Виж по-долу

Урина - белтък neg [-]
 Урина - билирубин neg [-]
 Урина - уробилиноген [norm]

C-реактивен Протеин ( CRP ) 12.33
 mgr/l до 5.0

Притеснява ме Цереактивния протеин, урината, левкоцитите и суе, което пък какво показва, нямам представа.

[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #153 -: Март 17, 2009, 14:07:35 pm »
Здравейте, момичета!
Силванче, при всички положения ще трябва да направиш стерилна урина, за да се види какви са бактериите, както и дали са от това левкоцитите. Мен при подобна картинка ме пратиха  и на преглед за бъбреците. Хемоглобина ти е на долна граница (до колкото знам при бременни 110 се счита за мин) и най-вероятно ще ти изпишат желязо. За СУЕто незнам.

Aubergine, ще се обърне, мила!
*
« Отговор #154 -: Март 17, 2009, 14:13:16 pm »
Да се отчета и аз.
Вчера бяхме на консултация и сме 760гр. Девойката расте по-голяма ,но д-р.Сигридов каза ,че не е притеснително. Иначе хемоглобина ми е 108 :( и съм на Феро-фолгамма 2х1.
Това е засега от нас. :D
*
« Отговор #155 -: Март 17, 2009, 14:13:26 pm »
Бебе, аз от началото до 5-тия месец имах всякакви и най-разнообразни болежки. Най-зле беше в 4-тия месец, когато всяко ставане беше съпроводено с ужасна болка ниско долу. Най-вероятно е от разтягането, но на кое едва ли някой може да ти каже със сигурност. По-късно вече такава болка се появяваше, когато стоях по-дълго време права. Едва ли това ще навреди на бебетата, почивай си и се пази. :)

Силванче, при бременни утайката е нормално да е ускорена и левкоцитите да са повече. Обърни внимание на урината, защото наличието на бактерии е притеснително. Пусни си стерилна урина, за да се види със сигурност какво има и да се направи антибиограма, за да може доктора да ти предпише подходящия антибиотик. Почивай си и ти и се пази! :)
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #156 -: Март 17, 2009, 14:46:53 pm »
Какво значи стерилна урина, какво точно да кажа, от вкъщи ли да нося.

Тази пуснах в Цибалаб, като там ми дадоха чашка, а колко е нормално да са бактериите, много ли са над нормата.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #157 -: Март 17, 2009, 14:55:10 pm »
Не трябва изобщо да има никакви бактерии в урината, а и левкоцитите в урината са доста, което говори за инфекция. Купуваш от аптеката контейнерче за урина, взема се първата сутрешна урина и то след направен тоалет, но само с вода, без измиващи препарати. Също така трябва да е средна струя, надявам се че го обясних що-годе разбираемо. :D
*
« Отговор #158 -: Март 17, 2009, 15:05:44 pm »
Силванче, вече са ти казали, но да кажа и аз  :lol: Изследваш стерилна урина при първа възможност и с резултатът от нея плюс тези изследвания, които си цитирала тук отиваш при д-р Сигридов. Той предпочита стерилната урина да се прави в лаборатория "Лора" /съвсем скоро ме прати там, та знам/. Предварително си купуваш стерилно контейнерче от аптека, пробата даваш в къщи, първа сутрешна урина, след грижлив тоалет, без избърсване и дори без да си бършеш ръцете, важно е в контейнерчето да попадне средната струя урина. Не пипаш капачето на контейнерчето от вътрешната страна, затваряш го внимателно и го носиш в лабораторията веднага. Казваш, че искаш да ти се изследва стерилна урина. Това е. Направи го при първа възможност.

Патладжанче, стискам палци скоро да се обърне мъника.

Да си кажа и аз моето притеснение - има ли някой в моите седмици, който почти да не усеща бебето, да не кажа хич? Питах д-р Сигридов защо така, той каза, че бебето било мързеливо  :lol: Е то добре, мързеливо, ама чак толкова ... притеснява ме  :?
« Последна редакция: Март 17, 2009, 15:12:12 pm от Grace »
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #159 -: Март 17, 2009, 15:08:12 pm »
Здравейте!
И ние вчера бяхме при д-р Сигридов.Шийката е късичка,но ако нямам сериозни контракции ще издържи фронта.Иначе бебчо е по-активен от всякога.
Бебе-2009,аз имам от време на време много силни болки на местата,които описваш и д-р Сигридов каза,че е нормално.Били връзките.Ако и при теб е същото,бебетата не ги усещат.