0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Моята Градинка 5
« Отговор #600 -: Ноември 29, 2009, 13:06:44 pm »

Момичета заповядайте 3 снимки от Балчик  :wink:
 Някой знае ли как се казват растенията от снимки 1 и 3 ?
 Това от първата снимка според мен има много "Коледен вид"  :lol:

1 е Тис Taxus baccata
за 3 първо помислих, че е някоя от декоративните форми на киселия трън, но сега като се заглеждам не отговарят листата и нищо не твърдя със сигурност.

Дълбок поклон д-р Александров,
 за професионализма,
 за всеотдайността,
 за човечността,
 за честността,
 за това, че ни върнахтее вярата
 в хората и в живота.
Благодаря.
« Отговор #601 -: Ноември 30, 2009, 13:25:39 pm »
на снимка 3 е Pyracantha coccinea  :wink:
  Гардже, за фотограф си родена, да знаеш  :D
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #602 -: Ноември 30, 2009, 15:38:30 pm »
Ау, момичета много латински знаете бееее  8O 8O 8O  :lol:  :lol:  :lol:
Мерсажжжж :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #603 -: Ноември 30, 2009, 20:27:49 pm »

Ето една снимка от градинката на село  :D Сякаш не идва зима, а пролет  :D :D :D

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #604 -: Декември 01, 2009, 14:16:55 pm »
 :D Страхотни снимки.  :biglove:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #605 -: Декември 04, 2009, 21:38:07 pm »
                          :D С пожелания за приятен уикенд! :D

*
« Отговор #606 -: Декември 05, 2009, 10:13:59 am »
Спокоен уикенд и от мен..
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #607 -: Декември 06, 2009, 10:03:45 am »
Здравейте,момичета!Подариха ми едно цвете,не знам как се казва и как се гледа,а толкова е красиво :D :D
Вижте го

Нещо да знаете какво и как :??
« Последна редакция: Декември 06, 2009, 10:12:06 am от Leila »

« Отговор #608 -: Декември 06, 2009, 16:42:04 pm »
Leila, подарили са ти циклама, едно от любимите ми цветя  :wink:

виж тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26022.0 
и чичо гугъл знае много за нея  :D
*

baracuda

• 5348
« Отговор #609 -: Декември 11, 2009, 08:46:49 am »
                            :D Браво ,момичета!Да знаете как се радвам,
                     че сте толкова активни в хубавата ни темичка!
:D

*
« Отговор #610 -: Декември 11, 2009, 09:02:16 am »
Дами, имам един въпрос за цвете, да видим знаете ли нещо. От две години имам една коледна звезда. Казаха ми да не я пренасям в друга саксия и в изцяло друга почва, че загивали. Дотука добре добавих и хубава пръст и я запазих наистина, много е пораснала и е много кичеста обаче листата и отгоре не са червени, а само дръжчиците им. Знае ли някой как да накарам цветето да почервенее отново в горната част. Предварително благодаря.
*

crow

• 2670
« Отговор #611 -: Декември 11, 2009, 09:49:11 am »
Бари, първата розичка е страхотна :) Не, че останалите цветя не са хубави, но снимката на първата ми харесва. Има си и боке. :) Прати ми я, ако можеш в оригиналната си големина, че ми се ще малко да си поиграя с нея :)
shanoar , не мога да помогна за коледната звезда :( Моите винаги умират и повече не се възстановяват :(
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #612 -: Декември 11, 2009, 10:35:21 am »
Shanoar, щом дръжките са почервенели, и листата ще почервенеят постепенно, имай търпение. И на моята дръжките почервеняха, а сега гледам че и листата са почнали лека полека да си променят цвета. Въпрос на време е.Успех!
Бари, прекрасни цветя, браво. И хризантемите ти от предната страничка са чудесни. Голяма слабост са ми хризантемите...благодаря ти, че ги сподели тук... :P
*

crow

• 2670
« Отговор #613 -: Декември 11, 2009, 15:51:00 pm »

Ето малко пообработена розичката на Бари :)  По мое мнение оригинала е достатъчно хубав, но да си лепна все пак и обработката :) Браво, Бари :)

Ето го и оригинала, за сравнение :)
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 16:13:59 pm от crow »
« Отговор #614 -: Декември 11, 2009, 16:03:31 pm »

Ето малко пообработена розичката на Бари :)  По мое мнение оригинала е достатъчно хубав, но да си лепна все пак и обработката :) Браво, Бари :)

Crow ако не е тайна с каква програмка обработваш снимките? И аз да те похваля , че правиш страхотни снимки :)
А розите на Бари са разкошни както много пъти съм казвала  :)
Ето един коледен поздрав от мен

Shanoar преди години се опитвах да ги отглеждам коледните звезди , след като прецъфти се подрязва , отрязаните връхчета могат също да се вкоренят. Важно условия е , че ако искаш да ти цъфнат по коледа трябва предварително 1-2 месеца да им осигуряваш тъмнина по 12-15 часа /това го пиша по спомен/. За съжаление тия ми коледните звезди ако цъфнеха то беше около великден или след това. Цвета им също не беше толкова хубав както на тези които продават по магазините и така приключих с опитите за отглеждането им.

« Последна редакция: Декември 11, 2009, 16:11:34 pm от Angelina »
*

crow

• 2670
« Отговор #615 -: Декември 11, 2009, 16:11:41 pm »
Регистрирана съм в www.flickr.com  и там могат да се обработват, но значение има най-вече какво е създал апарата или задапаратното устройство :)
*
« Отговор #616 -: Декември 11, 2009, 20:33:45 pm »
Това с Коледните звезди е  направо мисията невъзможна. Толкова се бях амбицирала, че си купих от всички възможни цветове дето имаше. Гледах ги под час - затъмване, осветляване, абе както си пише по книгите и накрая едно голямо нищо.
След време като поодрасне детето, ще направа още един опита и ако не стане, ще се примиря, че това е цвете само за празника.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #617 -: Декември 11, 2009, 22:19:31 pm »
   :D crow ,много-добре си се справила.Ако имах повече време как бих експериментирала с такива програмки...направо ти завиждам благородно.Човек,когато създава нещо красиво...леле как само се чувства...изпълнен,удовлетворен...Ех,как се радвам,че си сред нас! :hug2:
*

crow

• 2670
« Отговор #618 -: Декември 11, 2009, 22:45:11 pm »
Ех, Бари - много ме галиш ти :) Аз хич не се имам за добра в тази област, но като те слуша човек му става мило на душата :) Време не намирам много, а си мечтая да седна да почета и да се науча хубаво на всички тънкости, но нейсе ...
 Нямам нови снимки, но не ми се ще да спамя темата, затова ще изнамеря нещо да сложа, колкото да се отсрамя:

Знам, че не са цветя, а голи листа, ама ...
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 22:50:13 pm от crow »
*

baracuda

• 5348
« Отговор #619 -: Декември 12, 2009, 18:31:17 pm »
 :D Ето едни не толкова голи листа...а покрити със днешния първи сняг във Варна!  :wink: