Маринка, личната лекарка не само че не ме "бута" да ходя за цитонамазка, а и всеки път като поискам направление за гинеколог започва да ме пита дали е наложително, дали имам оплаквания и т.н. , дори последния път ми каза да отида за направление след 2 седмици, защото
"ако съм се откажела - щяло да й изгори направлението" !!!И все пак даде ми, защото бях излязла от работа, чакала час и нещо за това направление и т.н. Е, на него не помня да пишеше цитонамзка, обаче после и двете гинеколожки при които бях не изявиха желание да ми направят такава. Дори с думи ме "разубеждаваха", че не се налага "засега". А кога ? --- "По нататък" или "Следващия път". Пред кабинетите си саналепили постери за ваксини срещу рак на шийката и т.н., обаче ми казват, че по НЗОК влиза само обикновен преглед - "на око". Нямам думи за здравната ни система. Понякога въпреки всичко си мисля, че това размотаване е за да се ошашкаме достатъчно, че да сме готови да дадем и последните си пари по изследвания. А можеше да е много по-просто. Още преди 4 месеца да бях минала от раз микробиологията, с лечение на бактериите - досега може би щях да съм излекувана, щях да съм минала цитонамазката. Трябва ли да мине година докато направя най-елементарните гинекологични изследвания. И все чакане, направления, часове за специалисти, лекарства ...
Хайде спирам, че да оставяа ред на добрите новини ...
Целувки и чакам вече хвалещи се