Ах, вие сте златни!!!!!В началото на 2010 се очаква да започне производството на Преднизолон Ф, но трябва да излезе разрешението за производство от ИАЛ.
Alia_alia,пак ли "актавис" ще са производителите!?
"Преднизолон F се спира от производство и отпада от номенклатурата на лекарствените продукти.
Фармацевтичната компания "Актавис" не е продължила регистрацията на продукта Prednisolon F/Преднизолон еФ таблетки.
Препаратът е на изчерпване в аптечната мрежа, като наличностите по складовете привършиха още към средата на октомври 2009 година.
Преднизолон F съдържа 0,5 мг активна субстанция дексаметазон. Дексаметазонът е кортикостероид. Това лекарствено вещество се съдържа също така в регистрираните в България препарати: Dexagel, Dexamethason KRKA, Dexamethasone Adipharm 0.1 %, Dexapolcort, Dexavenum, Dex-Tobrin, Maxidex, Maxitrol, Spersadex Сompositum, Tobradex и Unidexa 0.1% Unimed Pharma.
Лекарите следва да се съобразят с този факт и да насочат пациентите си към лечение с други препарати, подходящи за всяка една конкретна ситуация."
това е от тук:http://eruditabg.com/?pid=7&NewsID=286
alimania, аз си набавях преднизолон от Турция и преди, защото там се предлага в по-пречистен и с по-малко странични ефекти вариант. Казва се Делтакортрил на Phizer и дори мисля, че е по-евтин. Дано съм ти била полезна.
Olivia, а това Преднизолон, или Преднизолон Ф е!?
При всички случай информацията ви мноооооого ме окуражи!!!!!