0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
Re: лежи ли се след секс при бебеправене
« Отговор #60 -: Април 30, 2009, 16:35:20 pm »
Лежането след секс помага,защото сперматозоидите не удвояват усилията си да се преборят и с гравитацията.Те са с определен енергиен запас и ако изразходят по-голяма част от него докато достигнат тръбите им остава много малко енергия за да преживеят по-дълго време в очакване на яйцеклетката.Още малко инфо-циститът освен бактериален може да бъде и причинен от триене по време на секс или дискомфортно белъо.Лекарите наистина препоръчват след секс жените да уринират,защото така натиска върху пикочния мехур намалява и не се травмира толкова.
« Отговор #61 -: Април 30, 2009, 21:33:45 pm »
victoria,
много точно мнение и аз съм съгласна с всичко което казваш, за енергийния запас има наистина връзка, ако може да се подпомогне защо да не се направи, то е ясно че по принцип не зависи само от лежането, че природата го е измислила и т.н., но явно лежането поне 20 минути има значение....
А за цистита и аз си мислех за триенето, че може да има връзка, но не съм питала лекар....за ходенето до тоалетна след секс знам от лекар, че особено за жените с подобни проблеми е направо задължително ходенето до тоалетна след секс дори и да им се пишка съвсем малко, по този начин ако имало навлязли бактерии по време на секс в пикочния канал (или пътища) те се изхвърляли....
*

Zorichka

• **
  • 52
  • има надежда, повярвайте
« Отговор #62 -: Април 30, 2009, 21:52:59 pm »
Аз мисля ,че има значение това с  лежането , защото може би/не съм сигурна/ спермата трябва да се втечни за да тръгнат юнаците , дали е така - незнам това е мойто мнение  :?
Това с втечняването е много важно, а и като се има предвид, че в първите "тласъци" не се съдържат сперматозоиди, а само семенна течност ...
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #63 -: Май 01, 2009, 12:13:22 pm »
Цитат
Това с втечняването е много важно, а и като се има предвид, че в първите "тласъци" не се съдържат сперматозоиди, а само семенна течност ...

Е това със семенната течност дето не съдържа сперматозоиди не го разбрах 8O!Има 1на течност дето може да се каже,че не съдържа сперматозоиди(и това не е сигурно!),но доколкото си спомням се нарича "смегма"........
« Последна редакция: Май 01, 2009, 21:10:07 pm от Lisko »
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
« Отговор #64 -: Май 01, 2009, 12:33:17 pm »
Цитат

Е това със семенната течност дето не съдържа сперматозоиди не го разбрах 8O!Има 1на течност дето може да се каже,че не съдържа сперматозоиди(и това не е сигурно!),но доколкото си спомням се нарича "смегма"........

И тя съдържа сперматозоиди! Питала съм доктор за това! :lol:
« Последна редакция: Май 01, 2009, 21:11:49 pm от Lisko »
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #65 -: Май 01, 2009, 21:57:12 pm »
Бъркате се нещо с тази смегма, копирам от Уикипедия буквално:Смегма (на гръцки: σμήγμα — кожна мазнина) е смес от секрета на мастните жлези на главичката на пениса или клитора, мъртви клетки от епителната тъкан и влага, която при недостатъчна хигиена на половите органи се натрупва и след време става видима с просто око.

Смегмата има белезникав цвят и остър неприятен мирис. Образуването на смегма е присъщо на всички млекопитаещи. В нея бързо се размножават безвредни за организма бактерии.
Та тя не е течност, която се изхвърля от мъжа...Може би имате предвид бистрите капчици, които се отделят при възбуда от мъжа!?
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #66 -: Май 03, 2009, 01:00:59 am »
Абе много го задълбахме,има ли сперматозоиди,няма ли?Нали е важен резултата в крайна сметка,който не иска да забременее нека да се пази и от спермата,и от смегмата,и от безцветната течност,в която е възможно да се съдържат сперматозоиди и така.Успех на всички бебеправещи,аз от личен опит пак ще кажа(писала съм в тази тема)при мен меренето на базалната температура,правенето на секс точно когато ми падна температурата и определено по-дългото излежаване дадоха така жадувания резултат!!!!!Дано повече жени да могат да се похвалят като мен!П.П.Не можех да забременея 1 година.  :blowingdust::pleasantry:
« Последна редакция: Май 03, 2009, 01:03:58 am от inski »
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
« Отговор #67 -: Юни 03, 2009, 09:25:08 am »
Палечка, ето тук има отговори на въпросите ти. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=792&Itemid=13

Момичета, четете статиите  в сайта, те са много полезни и има отговори на всякакви въпроси.
Въпроси от този сорт също може да зададете в седмичната тема, там също ще ви отговорят. Не е нужно за всеки един въпрос да се отваря нова тема.
А нормално ли е да истича сперма дори и след 12 часа да рецхем.защото понякога въобще не ставам тъи като с мъжлето ми го правим само вечери на сутринта пак си тече сперма.Абе немога да я задържа бе :lol:ноо упорите.Нормално ли е ?
*
« Отговор #68 -: Юни 03, 2009, 10:56:11 am »
Megibg, от прочетеното във форума а и според мен е логично, е хубаво да се полежи малко за да се отделят повече сперматозоиди от семенната течност, а семенната течност е нормално да изтече. Бях прочела тук, че все пак матката не е гъба и няма как да попие всичко. Надявам се останалите момичета да са съгласни. :)
*
« Отговор #69 -: Юни 03, 2009, 13:06:59 pm »
Аз също, след като започнахме да правим бебока, се зачудих трябва ли да лежа след секс и трябва ли да се мия външно без да използвам интимен душ. Питам защото пробвах и без да се мия, но на сутринта имах сърбеж, може би от спермата. Сега винаги след секс отивам да се измия, но само външно. Пречи ли?
*
« Отговор #70 -: Юни 03, 2009, 17:52:06 pm »
Аз също не ставам поне 30 мин. Така са ми казвали повечето лекари ,при които съм ходила. Това може само да е от полза,но когато има сериозно проблеми не помага. Например ако имаш запушени тръби и 20 часа да лежиш все тая.  :( А относно цистита,  при мен се появи от както правим опити и се усилват симптомите след полов акт.  :oops:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #71 -: Юни 04, 2009, 08:34:59 am »
Аз също, след като започнахме да правим бебока, се зачудих трябва ли да лежа след секс и трябва ли да се мия външно без да използвам интимен душ. Питам защото пробвах и без да се мия, но на сутринта имах сърбеж, може би от спермата. Сега винаги след секс отивам да се измия, но само външно. Пречи ли?
Не пречи. Няма никаква причина да седиш така цяла нощ.
А интимен дущ по принцип не трябва да изполваш, освен ако не е по лекарско предписание.

Боби

*
« Отговор #72 -: Юни 04, 2009, 10:18:06 am »
Дамски душ ли?? Вие бебе ли правите?
« Отговор #73 -: Юни 04, 2009, 11:47:37 am »
Дамски душ ли?? Вие бебе ли правите?
Най - вероятно има предвид гел за външно измиване.
*
« Отговор #74 -: Юни 04, 2009, 12:48:00 pm »
Имам предвид дамски душ, но казвам че не го използвам при бебеправенето
« Отговор #75 -: Юли 22, 2009, 14:30:24 pm »
а възможно ли е преди да легнем за бебеправене да се измием душгела и така да пробваме
*

Zorichka

• **
  • 52
  • има надежда, повярвайте
« Отговор #76 -: Юли 22, 2009, 18:55:41 pm »
а възможно ли е преди да легнем за бебеправене да се измием душгела и така да пробваме
И това е възможно, но е меко казано вредно ... не бива да се измива естествената среда на живот на сперматозоидите, които, както знаем, не срещат веднага яйцеклетката, а се налага понякога да почакат във фалопиевите тръби. И по този повод ако измиеш тази среда ... как ще им подсигуриш нормална среда за живот на плувците ?
Не прави глупости, моля те ...  8O
« Отговор #77 -: Юли 22, 2009, 19:03:40 pm »
да но пък съм чува че с обикновен сапун не е добре заради повисокия PH
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #78 -: Юли 22, 2009, 19:49:50 pm »
А какво ще кажеш за чиста водица преди. И после само външно, но половин час след акта, ако държиш да лежиш.
« Отговор #79 -: Юли 22, 2009, 19:59:51 pm »
ок,благодаря ти Pesheck ще пробвам така стига само да нямам чуството на неизмитост :oops:все пак имам и бяло течение,и мисля да спра да изпозван душ гела,в продължение на две години го ползвам и като пише с ниско съдържание на PH,но пък и от друга страна забременявах е верно с голям зор...