0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

лежи ли се след секс при бебеправене
« -: Февруари 27, 2009, 19:40:57 pm »
Здравейте момичета,
как е възможно да се забременее по бързо ако се лежи известно време след  секс  (15-30 минути) или няма значение и вероятността е същата дори и ако се стане веднага?
Питам защото откакто правим бебе все лежа като си мисля сперматозоите да не изпаднат....а преди това си ставах и веднага ходех до тоалетната и банята...

Според вас ако след секс веднага не отидеш до тоалетната и банята, а след 1 час, или чак на сутринта, възможно ли е това да бъде предпоставка за появата на цистит?
Re: лежи ли се след секс при бебеправене
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2009, 19:48:06 pm »
Принципният отговор е, че е хубаво да се лежи! От там нататък-дето се вика божа работа! Лежи си една година поне, и не се притеснявай! Ако не се получи тогава за свое успокоение потърси лекар по стерилитет! Дано не се налага :)! Успех ти пожелавам! Дано скоро се похвалиш с  :bfp:! Няма какво толкова да се шашкаш! :D Цистита не се получава от нищо такова-той е плод просто на истинка!
« Последна редакция: Февруари 27, 2009, 19:49:48 pm от petia_l44 »
[/url]
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2009, 19:56:21 pm »
Аз лично си лежа по около един час и след това се мия,просто защото ми е некомфортно ако не се измия.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2009, 20:39:32 pm »
 Аз съм чела, че това с лежането, вдигнатите крака, видовете пози и т.н. не са доказани научно, така че едва ли някой ще ти даде точен и сигурен отговор. Все пак е факт, че много жени са забременявали дори и след пазене, след измиване и т.н., така че Божа работа.
 Само за протокола : аз също лежа, мъча се и с възглавници под корема - ей така - за всеки случай :) Засега при мен - без успех.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2009, 23:31:45 pm »
значи все пак ще си лежа, знам че уж не влияе на забременяване но все пак и аз си мисля че може да помогне.
Иначе малко след секс знам, че е добре да се отиде до тоалетната и да се вземе душ...така имало по малко бактерии
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2009, 23:42:21 pm »
Палечка, ето тук има отговори на въпросите ти. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=792&Itemid=13

Момичета, четете статиите  в сайта, те са много полезни и има отговори на всякакви въпроси.
Въпроси от този сорт също може да зададете в седмичната тема, там също ще ви отговорят. Не е нужно за всеки един въпрос да се отваря нова тема.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2009, 00:28:39 am »
Принципният отговор е, че е хубаво да се лежи! От там нататък-дето се вика божа работа! Лежи си една година поне, и не се притеснявай! Ако не се получи тогава за свое успокоение потърси лекар по стерилитет! Дано не се налага :)! Успех ти пожелавам! Дано скоро се похвалиш с  :bfp:! Няма какво толкова да се шашкаш! :D Цистита не се получава от нищо такова-той е плод просто на истинка!

Цистита в по-голямата част от случаите е резултат на бактериална инфекция и няма нищо общо с настинката! Не случайно се лекува с антибиотик. Друга тема, че често лекарите го назначават без направена стерилна урина. В тая връзка не бих препоръчала миене чак на сутринта. И за протокола: имам две бремености без особено да се излежавам. Втората ми бременост е в резултат на бърз секс сутрин преди работа.

« Отговор #7 -: Февруари 28, 2009, 10:58:00 am »
Osiana благодаря ти за страницата, значи все пак има значение от позата и лежането.....ще го имам предвид

За цистита мисля че има нещо общо защото много двойки се оплакват след като започнат да правят опити за бебе....Споделих с гинеколожката ми  и тя каза, че за съжаление започне ли се планиране на бебе започват и цистите, при много жени се случвало....
Единствената разлика според мен е че когато се планира бебе момичетата не стават веднага след секс (освен това правят и повече секс) и така се увеличава възможността за бактериална инфекция...
Лично мое мнение е че цистита по принцип има връзка и със секса- защото когато преди доста години имах подобен проблем беше винаги след полов контакт, но тогава всичко се оправи, едва сега проблема напомни отново за себе си и отново след секс....
Все пак ще полежавам по 30 минутки
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2009, 12:48:42 pm »
Съвета ми е като ти се гушка се гушкай, ако трябва да бързаш за някъде ставай и се мий. Аз лично обичам първо малко да се погушкам преди да стана да се измия и ето те минали 15-20 мин.  :D Успех!!!  :D
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2009, 17:34:33 pm »
аз четох някъде,че е хубаво да се полежи малко,защото на сперматозоидите им трябват около 5 минути,за да стигнат до тръбите ,където са на сигурно.освен това,всъщност само около 1% от тях успяват да стигнат читави и да оплодят или да изчакат ,ако няма готова яицеклетка.друга част от тях става водниста и просто изтича.не знам ,доколко е вярно това,но аз си полежавам малко..10-15 минути.преди да прочета тази инфо,и аз ставах веднага да се мия.така на милите им е доста трудно да се преборят с гравитацията/...
*

aniru11

« Отговор #10 -: Март 01, 2009, 17:43:31 pm »
Здравейте,
Аз забременях 3 месеца след като спраяхме да се пазим и това беше първият месец в койтот си вдигах краката на стената, защото като вас бях прочела, че това помага. За съжаление радостта ми трая само  10 седмици, но това е друга тема. Следващия път пак ще вдигам краката :))), а пък нека нищо да не е доказано.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #11 -: Март 01, 2009, 18:43:29 pm »
Здравейте,
Аз забременях 3 месеца след като спраяхме да се пазим и това беше първият месец в койтот си вдигах краката на стената, защото като вас бях прочела, че това помага. За съжаление радостта ми трая само  10 седмици, но това е друга тема. Следващия път пак ще вдигам краката :))), а пък нека нищо да не е доказано.

Е, аз пък забременях (преди години) само с един единствен полов контакт през цикъла, и то след като веднага се измих, даже не знаех какво е фоликул и кога жената овулира. Тогава бях млада и мъжа беше друг. :wink:
Така че, моля ви, и на челна стойка да застанете, като има проблем, няма да стане без лекарска намеса. Но се приема за нормално, до една година опити да се получи забременяване. От там нататък, ако не се получило, търсете специализирана лекарска помощ.
По-горе дадох линк, там ясно си пише, че хубаво малко да се полежи след полов контакт. Ясно и просто. :wink:

Има много полезни статии и изобщо информация в нашия сайт. Хубаво е, човек да потърси, да прочете, да се информира. Четете, за това е този сайт. Ето тук http://www.zachatie.org/
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #12 -: Март 02, 2009, 21:39:57 pm »

Е, аз пък забременях (преди години) само с един единствен полов контакт през цикъла, и то след като веднага се измих, даже не знаех какво е фоликул и кога жената овулира. Тогава бях млада и мъжа беше друг. :wink:
И аз имам подобен случай преди много години. Спукан презерватив, тичане до тоалетната и много много миене - нищо не им попречи на сперматозоидите да стигнат до където искаха.
Обаче да видиш сега като отдавна се мъча да забременея, как си лежа чинно( за всеки случай) поне по 20 минути. Не вдигам краката или нещо подобно, просто гледам да не изтича течността от влагалището.
Глупавото в моят случай е, че както си лежа, така и осъзнавам, че това, което и написала е вярно. Май при мен се е превърнало в нещо като суеверие.   :wink:

Б.

« Отговор #13 -: Март 04, 2009, 13:55:13 pm »
здравейте, аз също си лежа след бебеправене, в повечето случаи направо заспивам, но на сутринта всичко ми изтича и течността е като вода, на вас случва ли ви се? Питам защото от около година пробваме и нещо не става :(
*
« Отговор #14 -: Март 04, 2009, 21:21:05 pm »
незнам къде някой беше писал че все пак вагината не е гъба за да попие всичко и е нормално да изтича :wink:

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #15 -: Март 04, 2009, 21:23:44 pm »
здравейте, аз също си лежа след бебеправене, в повечето случаи направо заспивам, но на сутринта всичко ми изтича и течността е като вода, на вас случва ли ви се? Питам защото от около година пробваме и нещо не става :(
Да нормално е разбирасе че се втечнява.
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #16 -: Март 05, 2009, 12:40:07 pm »
Да ви кажа честно и ние 1на година пробвахме да си направим бебче,но без резултат,докато открих сайта на зачатие и там прочетох за меренето на базалната температура,за полежаването след секс(дори приятелят ми носеше кафето в леглото),и бебчето взе че се получи още същият месец!Е сега си имам други опасения,но за тях съм споделяла в други теми на форума!Така че,от личен опит ще ви кажа-не бързайте да ставате!А,и още нещо искам да добавя,когато видях,че ми е паднала базалната температура още същата сутрин направихме поредния опит,а след това и вечерта,такаче може би също е важно да се "уцели момента"!Късмет на всички!
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #17 -: Март 05, 2009, 13:30:22 pm »
Споделих с гинеколожката ми  и тя каза, че за съжаление започне ли се планиране на бебе започват и цистите, при много жени се случвало....
Единствената разлика според мен е че когато се планира бебе момичетата не стават веднага след секс (освен това правят и повече секс) и така се увеличава възможността за бактериална инфекция...

гинеколожката е направила глупаво и невярно изказване. нека да се запознаем с това какво е цистит, за да разберем колко е глупаво изказването.

циститът е възпаление на пикочните пътища на жената, предизвикано от бактериална инфекция.
какво общо има горното определение с това, дали спермата на мъжа ще престои 2 минути или 2 часа във влагалището ти??? какво общо има горното определение с това дали правиш секс за бебе или за спорт?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #18 -: Март 05, 2009, 15:02:25 pm »
Хубаво е да се полежи малко след секс. Така спермата има време да се втечни, сперматозоидите да станат активни и да започнат дългия си път през матката към тръбите. Освен това е хубаво да им се помогне с гравитацията, особенно при спермограма с не особенно добри показатели.
Не искам да прозвучи като реклама, но тук в сайта има банер за една книжка с диск в която всичките тези неща са обяснени много много подробно и на достъпен език. Вероятно има и много друга литература - който има желание да знае повече, все ще намери начин да се осведоми.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #19 -: Март 05, 2009, 15:08:05 pm »
Не искам да прозвучи като реклама, но тук в сайта има банер за една книжка с диск в която всичките тези неща са обяснени много много подробно и на достъпен език. Вероятно има и много друга литература - който има желание да знае повече, все ще намери начин да се осведоми.

освен това, в сайта има статии, материали, във форума е коментирано много пъти...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!