0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

подарък за новодомци ?
« -: Февруари 26, 2009, 17:52:05 pm »
Здравейте момичета. Предстой ни да ходим на гости на приятели,който скоро се преместиха в нова къша и не знам какво да им купим. Ако имате някоя идея, много бих ви била благодарна. Целувки
url=http://www.sestrenka.ru/lines/][/url]

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: подарък за новодомци ?
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2009, 18:20:02 pm »
Картина, статуя, цвете в саксия, икона, голяма свещ, рамка за семейни снимки, стенен часовник, бутилка хубаво вино, библия, комплект странни чинии за сервиране (които аз харесвам много:), поставка (кош) за списания и вестници, албум за снимки, нощни лапми.
Това се сещам от нещата които на нас ни подаряваха за новия дом преди 3 години.
Имахме приятели, които не бяха идвали и все пак уцелиха и като свят и като вкус.

Успех в избора:)
« Последна редакция: Февруари 26, 2009, 18:40:49 pm от Lisko »
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2009, 18:35:39 pm »
Аз съм чувала, че за новодомци се подарява цвете в саксия. Даже имаше някакво цвете, което е и за младо семейство (ама защо не мога да се сетя за името ?! ). Ако го гледат добре и го пазят им предрича дълъг, щастлив живот. Ако някой се сети за името на цветето, дано да помогне ...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2009, 18:37:16 pm »
Картина, статуя, цвете в саксия, икона, голяма свещ, рамка за семейни снимки, стенен часовник, бутилка хубаво вино, библия, комплект странни чинии за сервиране (които аз харесвам много:), поставка за списяния и вестници, албум за снимки, нощни лапми.
Това се сещам от нещата които на нас ни подаряваха за новия дом преди 3 години.
Имахме приятели, които не бяха идвали и все пак уцелиха и като свят и като вкус.

Успех в избора:)

Подкрепям идеите изцяло! Това са нещата, които се подаряват, а и остават за спомен след това! :)
[/url]
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2009, 18:37:44 pm »
Нещо полезно, йенски тенджери например. :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #5 -: Февруари 26, 2009, 19:23:55 pm »
Хубава голяма икона която преди това да занесете в църква и да се освети .Или пък има сега едни интересни аранжирани икебани в големи камъшени панери ги правят и цветятата да естествени и изсушени например изсушен лотос или гъба от тези дето се сеят в почва .
*
« Отговор #6 -: Февруари 26, 2009, 19:25:12 pm »
скоро ходихме на един колега.подарихме пълен комплект сервиз за хранене и за кафе към него.необходимо нещо за всяко домакинство.
ако са ви по близки може да ги попитате от какво имат нужда.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2009, 11:19:12 am »
Благодаря ви момичета. Решихме да им вземем тенджера под налягане :)
url=http://www.sestrenka.ru/lines/][/url]

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2009, 12:27:19 pm »
Аз съм чувала, че за новодомци се подарява цвете в саксия. Даже имаше някакво цвете, което е и за младо семейство (ама защо не мога да се сетя за името ?! ). Ако го гледат добре и го пазят им предрича дълъг, щастлив живот. Ако някой се сети за името на цветето, дано да помогне ...

Може би имаш предвид  Аспидистра (Семейно щастие) / Aspidistra  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=28070.msg435867#msg435867

Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2009, 21:28:50 pm »
ако са по-близки можеш да попиташ от какво имат нужда и така да бъдеш в полза изцяло. ако не избора остава ваш. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #10 -: Март 01, 2009, 14:15:33 pm »
Най-добре си е да питаш :) Ние скоро бяхме новодомци и приятелите ни ни питаха от какво имаме нужда, събраха се и комбинираха. Сервизите и аз ги харесвам (а сега какъвто огромен избор има), но все пак да не стане като на сватба - всеки да подари по един сервиз чаши и чинии и да се чудят хората какво да ги правят. Макар че аз както троша наред - на нас никога не са ни излишни резервни сервизи  :lol:

*
« Отговор #11 -: Март 01, 2009, 14:32:10 pm »
 Аз също бих попитала от какво имат нужда.

Ние скоро се местихме в нов дом и най-много имахме нужда от /споменавам само дребните неща, които могат да се подарят/:
-прибори /вилици, ножове, лъжици.../
-спално бельо
-чаши
-чинии /изберете неутрален цвят/

Това се сещам на прима виста.
Подаръци за декорация не препоръчвам, защото може да не уцелите вкуса на домакинята. Имам две вази, които направо се чудя какво да ги правя.

Макар че аз както троша наред - на нас никога не са ни излишни резервни сервизи  :lol:
И аз така. Всички гости , които дойдоха да ни бяха донесли чинии и чаши, нямаше да са излишни  :lol: :lol: :lol:
*

evro

• 5167
« Отговор #12 -: Март 01, 2009, 19:14:57 pm »
...
Подаръци за декорация не препоръчвам, защото може да не уцелите вкуса на домакинята. Имам две вази, които направо се чудя какво да ги правя.
...

На кой етаж сте? :lol:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #13 -: Март 01, 2009, 20:50:54 pm »
...
...

На кой етаж сте? :lol:

В къща сме, не става. Ако е това, което мисля , де  :mrgreen:
« Последна редакция: Март 01, 2009, 20:53:03 pm от Елфи »
*

evro

• 5167
« Отговор #14 -: Март 01, 2009, 22:06:50 pm »
Мда, не става.
Дори и да ги зафучиш - има опасност да останат цяли. Виж друго си е от 4 етж. :lol:

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #15 -: Март 01, 2009, 22:44:20 pm »
 Ще ги ползвам за семейни скандали. :lol: :lol: :lol:
Спирам да спамя  :oops: