Приключихме със зъболекаря. За сега. Не мога да кажа, че мина като по вода
Имаше и рев, малко, но поне успяха да я прегледат. Доволна съм от стоматоложката, поне от впечатленията ми от този преглед.
За мое огромно щастие няма никакви кариеси, нито наченки. Оцветяването на зъбките от вътрешната страна е в резултат от някакви бактерии. Решението при нас е да се мият зъбките непосредствено след последното хранене, което при нас е АМ. Комбинацията от АМ, слюнката и залъгалката създават предпоставки за това оцветяване. До сега миех зъбките по време на къпането, след което преди заспиване пие мляко. Сега ще е след млякото. Според стом. дефекта на този етап е само козметичен, така ме увери. Може да се полира по-късно и е отсранимо това, слава Богу при Криси е само отзад на 3-4 зъбчета, и то горни. Долу няма оцветяване. Прегледаха я с всичкия си инструментариум.
Стом. каза, че Кристина има съвсем начална и незначителна наченка на деформация на зъбките и захапката, която можем да ограничим като спрем залъгалката. Ползва я само нощем вече, ама как ще я откажем бибата и за нощем - не знам. Спомена, че и АМ от биберон не е добре да се пие, но това аз не го приемам за серозино, все пак си изпива млякото за 2-3 мин. Само сутрин и вечер. Друго - Кристина има разстояние м/у предните два резеца. Юздичката и била много месеста и затова. Може да се коригира към 5-6 та годинка, понеже и постоянните ще са така, огромна е вероятността. Иначе без корекция щяла да бъде като Мадона
Мъжът ми каза - не пипаме детето, да не е лоша Мадона, а?
Тази юздичка се реже /оперативна интервенция/ и се зашива "обратно". Това било рутинна и лека процедура. Но наистина не е наложителна.
Това за премеждията при стом. След два месеца пак сме на преглед.
Подстригах Криси, само бретона и то защото и е много рехав и всичко е само кръцване на няколко космака, които и влизаха в очите и я дразнеха. Иначе не бих посмяла. Много е смешна с бретонче.
Лека нощ от мен!
Бъдете здрави!