Мерси мила
Резултатът е нормални плувци 5% по Крюгер - нарушенията са във формата, като количество и подвижност са добре. Ще отидем на андролог да видим и той какво ще каже и дали има смисъл да опитваме още.
Благодаря за подркепата и хубав ден!
rashi - само да споделя -ние първоначално бяхме с морфология по Крюгер 9 и както вас с добра подвижност.
Лекаря каза ,че при тези показатели може да стане и по естествен път ...Така мина половин година в индикиране на овулация и опити за решаване на проблеми при мен .
След 7-8 месеца новата спермограма показа 3% норм морфология по Крюгер.
Причини за влошаването ?-никои не би могъл да каже -мъжът ми не пие ,не пуши ...остава стрес или да има нещо сериозно ,което да е причината.
Д-ра каза -ИКСИ-и аз реагирах клато теб -ама няма ли друго решение?да се лекува ?
Писах и питах много момичета .Отговорите-значително подобрение в морфологията едва ли може да се получи .Така и не отидохме на андролог.
Пие само витамини,мед ,пчелен прашец ,пшеничен зародиши т.н-виж темата за приробни лекове и бърканицата .
Разбира се сама вземаш решението -просто исках да ти разкажа ,че понякога чакането и отлагането с нищо не помагат.
И аз се питах дали да не повторим спермограмата ,но осъзнах че няма смисъл -щом е в репрод клиника ,а не случайна лаборатория.
Както са ти писали -ако искаш само повторете спермограмата-при същите резултати ,едва ли има друго решение.
Разбира се стават и чудеса-дано имаш такова!!!