Здравейте!
С много смесени чувства съм от консултацията ми при Ставрев в Пловдив! Ще се наложи да правя лапароскопия заради съмнение за ендометриоза, която вече е около 5 см.
За съжаление доктора каза, че нямам никакъв шанс за успешна бременност по нормален път, защото вече за 3 години имам 3 аборта и явно при нормална бременност ще продължавам да си абортирам. Каза ми, че при мене шансовете са 2 или инвитро с мои яйцеклетки и предимплатационна диагностика или инвитро с донорска айцеклетка. Като за него по правилно е второто - с донорска, защото по негово мнение когато е с моите яйцеклетки само ще си изгубя времето, психиката и парите и по - скоро нищо няма да стане.... Същевременно не мога да получа финансиране от фонда! Което мен ме обърква! Как може да нямам шанс да забременея и родя без инвитро, а същевременно държавата да не ме подпомага! Или аз нещо не разбирам или някъде някой не ми дава точна информация! Нямам нищо против донорството, но до сега генетици ме съветваха да продължавам по естествен път поне още няколко години и че имам шанс над 50 %!
Със самофинансиране с доноркса яйцеклетка или с предимплатационна диагностика, ще отидат над 10 000 лв само за 1 опит!
Лапароскопията ще си я правя в Пловдив - не се съмнявам в професионалността на лекаря, съмнявам се в неговото мнение за шансовете ми за нормална бременност, които са 0 %...
Мисля, че ще искам друго мнение по въпроса. Пуснала съм документи за Надежда, но не знам за кога ще ми дадат час. Ако някой би могъл да ми даде някакъв съвет, ще му бъда много благодарна!