0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

САВОВА И ВЛАДИМИРОВ
« -: Февруари 19, 2009, 08:56:04 am »
НЯМАМ ДУМИ да опиша възмущението си, но пускам тази тема, за да е ясно на момичетата, които се обръщат към тези двама доктори, какво да очакват.

За тези, които не са запознати с историята ми:
1 миомектомия, 5 завършени опита ин-витро и 3 незавършени по ред причини (инсеминациите не ги споменавам въобще), 6 години ходене по мъките, четене на статии и постове по форуми, ревове и отрицателни тестове.

Първо посещавах д-р Савова от клиниката на Щерев, където направих 4-те си първи опита (3 стимулирани и 1 замразен трансфер) - след като ми предложи надраскване на лигавицата на матката, при положение, че имах очеваден проблем с начина по който съм стимулирана, си бих камшика. Междувременно си бях записала час при Стаменов, но чак за януари тази година, та реших да не губя време (голяма грешка!) и отидох при Владимиров.

Този господин, след като видя подробно описаната ми история, ни назначи изследвания за 500 лв. на мъжа ми (който, между другото, е с идеална спермограма и 2 деца в допълнение), а на мен - репродуктивни хормони, инхибин Б и АМХ. Като резултат ме наблъска с маниашки количества Гонал (започнах стимулацията с 525 единици на ден), с което постигна 4 ембриона и не много по-добро състояние на хормоналните ми нива - всичко това при съхранен яйчников резерв и спонтанно забременяване преди 18 години.

На въпроса ми не е ли добре да направя една цветна снимка, за да се види дали няма хидросалпингс, и двамата доктори ми отговориха, че няма нужда, защото щял да се види на УЗ. Разбира се, аз се порових в интернет, и разбрах, че това принципно е възможно, а и след като двама от уважаваните лекари в България ми го казват... доверих се.

Първа стъпка при Стаменов - цветна снимка, вчера. Резултат: огромен, двустранен, ясно изразен и безкрайно красноречив ХИДРОСАЛПИНГС.

Момичета, цветната снимка отнема 5 минути и 120 лв. Не се доверявайте на лекари, които твърдят, че биха видяли хидросалпингс на УЗ. Самоназначавайте си снимки и не се колебайте! Каквото и да сте решили да правите, моят съвет е да се информирате, да четете и да обмисляте сериозно всяка стъпка, която предприемате, ако сте пациенти на тези двама лекари. Най-добре, според мен, е да потърсите друго мнение.

Надявам се модераторите да не изтрият тази тема. Поствам я тук, защото тук четат повечето момичета, които са в процедура или планират такава.

Това е от мен. Аз оставам с надеждата, че като отстраня този проблем, ще постигна своята цел. Радвам се, че този сайт го има, защото благодарение на него имах достъп до необходимата информация и разбирах, че нещата не се развиват в правилна посока. Ако ви нямаше, вероятно щях да съм се отказала.

Късмет на всички!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: САВОВА И ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2009, 09:10:34 am »
пожелавам ти от сърце бързо да отстраниш проблема и да прегърнеш мечтата си. остави лошото зад гърба си, недоумявам за толкова време как не е установен проблема  :(, бори се и вярвай в успеха. късмет смело и борбено момиче.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2009, 09:23:11 am »
Освен СЪЖАЛЯВАМ за случилото ти се просто незнам какво друго мога да кажа. Пожелавам ти най-сетне успех миличка  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2009, 09:33:28 am »
Поредната тема за недоволни от един и доволни от др. лекар.

Моята история - цветна снимка при д-р Стаменов - заключение хидросалпинкс - на единстваната ми тръба. Лапароскопия, която доказва липса на такъв. А сега - кой крив и кой прав???

Мисля ,че тук има много изстрадали и с това да си казваме кой при кого какво е сгрешил никак ама никак не си помагаме.

Успех.
*
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2009, 09:39:34 am »
Дано това, което си написала даде насока на момичетата, които се колебаят. Аз лично те подкрепям напълно в изказването ти. Моят път из АРТ-а е почти идентичен с твоя. И да ти изкажа съжаления, за това през което си минала, едва ли ще ти помогна да се чувстваш по-добре или да промениш нещо от миналото. Гледай напред. Вярвам че ще успееш от тук нататък и стискам палци. :crossfingers: osi_9
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2009, 09:47:22 am »
Здравей, ara!
Аз пък мисля, че си помагаме. Моля, снимката от вчера - да не съм голословна.
За мен това време и тези пари не са малка причина да пусна тази тема. Лична моя радост ще е, ако спестя на някой друг подобни изживявания.
Поздрави и късмет!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2009, 09:51:44 am »
cambozzola, много съжалявам за случилото се!
Но дали не е възможно този хидросалпингс да се е образувал в предпоследния или последния ти цикъл и просто преди да го е нямало?
Най-добре е непосредствено преди ART-процедура да се направи цветна снимка или хидротубация.   
Мисля, че д-р Владимиров въобще не прави цветни снимки, а само хидротубации.
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2009, 10:00:19 am »
wild cat, ами мислих и по този въпрос - предвид факта, че от 2006 година съм с диагностициран тубарен проблем (и само това открито като проблем), предвид факта че никой не пожела да провери дали пък нямам хидросалпингс и имайки предвид, че съм забременявала спонтанно, а при 5 опита това не се случи - малко ме съмнява да е от вчера. Опитът ми при Владимиров завърши декември месец. Кое е по-вероятното - да се е появил януари или да е съществувал известно време преди това?
Което и да е - не трябваше ли да направим това изследване ПЪРВО, знаейки, че шансовете ми в случай на хидросалпингс клонят към 0? Колко трябва да си убеден в себе си, за да твърдиш, че ще видиш нещо такова на УЗ. А и като имаме предвид, че и двамата доктори ми правиха трансфер при наличен полип на цервикалния канал, който се разкървавяваше... Честно да си кажа, мирише ми на малко немарливо отношение.
Разбира се, това е мое мнение.
Благодаря на всички за подкрепата и на другите - за изказаните мнение.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #8 -: Февруари 19, 2009, 10:01:46 am »
cambozzola, много съжалявам за случилото се!
Но дали не е възможно този хидросалпингс да се е образувал в предпоследния или последния ти цикъл и просто преди да го е нямало?
Най-добре е непосредствено преди ART-процедура да се направи цветна снимка или хидротубация.   
Мисля, че д-р Владимиров въобще не прави цветни снимки, а само хидротубации.

И така да е (в предпоследната или предишната) не е направена нито хидротубация нито ЦС. Сама си си отговорила на въпроса. А до колкото разбирам това не е направено нито в едната нито в другата клиника. Няма смисъл да се влиза в излишни спорове и разсъждения просто момичето е много яко травмирано в момента и напълно я разбирам, това са почти 8 опита инвитро  8O много мъка, много средства, и огромна болка.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #9 -: Февруари 19, 2009, 10:08:21 am »
Много съжалявам за това което си преживяла... На никой не пожелавам да мине през всичко това :( Искрено ти желая да си намерила Твоя лекар и скоро с негова помощ да успееш да гушнеш своето бебче  :bori_017:

« Отговор #10 -: Февруари 19, 2009, 10:11:15 am »
В допълнение само искам да кажа, че моят призив не е да не се ходи при тези лекари - това си е преценка на всеки.
Просто техните пациентки трябва да са наясно какво може да бъде пропуснато. И тъй като тази тема е обсъждана милиони пъти и на всички е ясен резултатът при такъв проблем - моят съвет е да си правят цветни снимки. Да, преди всяка АРТ процедура!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Февруари 19, 2009, 10:24:08 am »
cambozzola, за всичките тези години, нито веднъж ли не ти е правена цветна снимка?  8O
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #12 -: Февруари 19, 2009, 10:27:20 am »
Благодаря, cambozzola!
Дано да успееш най-накрая!

Според мен е добре да има такава информация, най-малко защото всички лекари са хора и грешат. В случая, грешка е меко казано. Мисълта ми е, че се получава така-отива пациент при известни лекари, за които е чул/чел само суперлативи и им се доверява на 100%. Просто, нека сме наясно, че тези лекари, били и те едни от най-добрите в България, не са богове. И трябва внимателно да следим какво се случва в процеса на диагностика и лечение. Дори и да не им е приятно на лекарите, трябва да питаме, да четем и да мислим.

« Отговор #13 -: Февруари 19, 2009, 10:29:37 am »
jam, нито веднъж - въпреки че ги питах, и двамата! Имам 1 хидротубация (която показа ПРОХОДИМИ тръби) и проверка на тръбите по време на миомектомията ми, която показа НЕПРОХОДИМИ тръби.
Ужасяващо е наистина, яд ме е и на мене си, защото не настоях и не си самоназначих снимката.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #14 -: Февруари 19, 2009, 10:32:30 am »
бях чела някъде, че когато е установена непроходимост на тръбите, в някои клиники препоръчват направо отстраняване на тръбите, за да се избегне евентуална поява на хидросалпингс, която да компрометира инвитрото... а понякога стават и други непредвидени неща - помня perla, която вече не пише тук. тя с непроходими тръби, но при една от инвитро процедурите беше се получила бременност в тръбата...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #15 -: Февруари 19, 2009, 10:37:15 am »
мила, cambozzola, съжалявам за това, през което е трябвало да преминеш.
и ДА подкрепям, че преди процедура трябва да се прави ЦС или хидротубация.
искам да споделя моя опит дано е в помощ на някого. след няколкократни опити за отпушване на тръбите накрая решихме да ги премахнем, полза от пластиките нямаше, или се запушваха отново, или се образуваше хидро, та даже и една извънматочна претърпях. след първия аборт в 20г.с в Торонто реших да направя опит там. клиниката, към която се насочих започна да прави абсолютно всички необходими изследвания преди процедура. независимо, че бях с премахнати тръби те направиха сонография. за голямо мое учудване се оказа, че аз отново имам хидросалпинкс на остатъка от тръбата от към матката.  8O последва хистероскопия.
затова аз също съм "ЗА" проверка на тръбите независимо от състоянието им преди. един хидросалпинкс обрича процедурата на неуспех. и "ДА" на УЗИ не винаги се вижда.
« Отговор #16 -: Февруари 19, 2009, 10:37:52 am »
Да, и аз съм го чела това, макар че може би е малко радикална мярка... а и нали твърдят, че отстраняването на тръбите затруднява стимулацията. Абе, нека повторя пак - момичета, правете цветни снимки! Не е страшно, преживява се за 5 минути и ще ви спести много!

*
« Отговор #17 -: Февруари 19, 2009, 11:40:44 am »
наистина звучи малко радикално, но ето в моя случай, кой ще предположи, че след като са премахнати веднъж тръбите пак ще се образува хидросалпинкс.   :wink:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #18 -: Февруари 19, 2009, 11:47:52 am »
Ц, ц, ц, cambozzola  :hug2:!
След коремна операция и преди ин витро да не си "вържат гащите"!?
Съжалявам за горчивия ти опит.
Желая ти късмет за напред!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #19 -: Февруари 19, 2009, 12:13:16 pm »
Cambozzola, много съжалявам  :(
Но погледни от добрата страна, вече знаеш с какво се бориш. Знаеш и причината за неуспехите до сега.

а и нали твърдят, че отстраняването на тръбите затруднява стимулацията.

Няма такова нещо. Махай ги смело и успех!

lb2f