НЯМАМ ДУМИ да опиша възмущението си, но пускам тази тема, за да е ясно на момичетата, които се обръщат към тези двама доктори, какво да очакват.
За тези, които не са запознати с историята ми:
1 миомектомия, 5 завършени опита ин-витро и 3 незавършени по ред причини (инсеминациите не ги споменавам въобще), 6 години ходене по мъките, четене на статии и постове по форуми, ревове и отрицателни тестове.
Първо посещавах д-р Савова от клиниката на Щерев, където направих 4-те си първи опита (3 стимулирани и 1 замразен трансфер) - след като ми предложи надраскване на лигавицата на матката, при положение, че имах очеваден проблем с начина по който съм стимулирана, си бих камшика. Междувременно си бях записала час при Стаменов, но чак за януари тази година, та реших да не губя време (голяма грешка!) и отидох при Владимиров.
Този господин, след като видя подробно описаната ми история, ни назначи изследвания за 500 лв. на мъжа ми (който, между другото, е с идеална спермограма и 2 деца в допълнение), а на мен - репродуктивни хормони, инхибин Б и АМХ. Като резултат ме наблъска с маниашки количества Гонал (започнах стимулацията с 525 единици на ден), с което постигна 4 ембриона и не много по-добро състояние на хормоналните ми нива - всичко това при съхранен яйчников резерв и спонтанно забременяване преди 18 години.
На въпроса ми не е ли добре да направя една цветна снимка, за да се види дали няма хидросалпингс, и двамата доктори ми отговориха, че няма нужда, защото щял да се види на УЗ. Разбира се, аз се порових в интернет, и разбрах, че това принципно е възможно, а и след като двама от уважаваните лекари в България ми го казват... доверих се.
Първа стъпка при Стаменов - цветна снимка, вчера. Резултат: огромен, двустранен, ясно изразен и безкрайно красноречив ХИДРОСАЛПИНГС.
Момичета, цветната снимка отнема 5 минути и 120 лв. Не се доверявайте на лекари, които твърдят, че биха видяли хидросалпингс на УЗ. Самоназначавайте си снимки и не се колебайте! Каквото и да сте решили да правите, моят съвет е да се информирате, да четете и да обмисляте сериозно всяка стъпка, която предприемате, ако сте пациенти на тези двама лекари. Най-добре, според мен, е да потърсите друго мнение.
Надявам се модераторите да не изтрият тази тема. Поствам я тук, защото тук четат повечето момичета, които са в процедура или планират такава.
Това е от мен. Аз оставам с надеждата, че като отстраня този проблем, ще постигна своята цел. Радвам се, че този сайт го има, защото благодарение на него имах достъп до необходимата информация и разбирах, че нещата не се развиват в правилна посока. Ако ви нямаше, вероятно щях да съм се отказала.
Късмет на всички!