0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: САВОВА И ВЛАДИМИРОВ
« Отговор #20 -: Февруари 19, 2009, 12:26:12 pm »
Няма такова нещо. Махай ги смело и успех!
100% - нямам съмнение, че за мен това е единственият изход. Аз имах предвид превантивното махане преди инвитро, че е малко радикално. Не че няма резон де... Както и да е.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #21 -: Февруари 19, 2009, 14:38:49 pm »
8O това още ведньж покаЗва, че КОНКРЕТНА причина За неуспехите винаги има. просто някои лекари не я тьрсят. това е  osi_6

но... мила, радвай се! сега Знаеш каква е причината, а и си в добри рьце. това са ДВА важни фактора от решаващо Значение. сега вече ще стане osi_9

може би не е Зле и аЗ там да се пораЗровя... osi_10 последното ми лапаро беше преди 5г., може и аЗ да сьм си отгледала хидросалпингс...
« Отговор #22 -: Февруари 19, 2009, 16:07:21 pm »
това е  osi_6
Ох, много хубава картинка!  :lol: :lol: :lol: Как ме разсмя само!

Отивай веднага да си правиш цветна снимка - аз съм апостола на цветните снимки вече и разнасям славата им наляво-надясно. :director:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #23 -: Февруари 19, 2009, 17:40:33 pm »
cambozzola, съжалявам, кошмар е да преживяваме и да се борим с нечовешки обстоятелства. 
Поздравявам те за смелостта и ти желая успешна лапароскопия!

Дано това е последната стъпка, преди успеха!

Както е започнало да споделя и своя горчив опит, предполагам ще е като сипване на масло в огъня ама няма как.

2005г. оперативна лапароскопия в Плевен проф. Горчев ми маха тръбите, поради много ясно изразен дебелостенен билатерален хидросалпингс.
Само да напиша предисловие, имам правени 2 лапароскопии преди това и няколко месеца преди ин витрото направих цветна снимка и не се видя хидросалпингс а по време на стимулацията на УЗИ прегледа се видя много ясно, че имам такъв.
Хормоните се явяват " отключващ фактор ".  :idea:

Последва бременност, аборт и отново процедури февруари, юни - неуспех.

Смених клиниката септември отново процедура и положителен тест, ЧХГ стигна 54 и падна.
Декември нова процедура (ама с лека стимулация )и нищо.

Последва разговор с лек. лекар, гледахме  видеото от лапарото в Плевен и се оказва, че 1/3 от лявата тръба и по-голяма част от  1/3 от дясната са оставени. 8O

Правим цветна снимка, не се вижда хидросалпингс, ама е идеална картинката за извънматочна бременност при ин витро процедура.
Нова лапароскопия, имам ужасно много сраствания буквално репродуктивните ми органи са обгърнати от пелена.

И изненада..... В края на едната " отстранена " тръба ясно се вижда хидросалпингс.

Благодаря на д-р Александров за прекрасно свършената работа.

За това, че моят съвет е по-радикален от този на cambozzola...

Правете лапароскопии особено при наличие на тубарен фактор и най-важното решение
при подходящия специалист!
« Последна редакция: Февруари 19, 2009, 18:39:42 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #24 -: Февруари 19, 2009, 18:10:46 pm »
Момичета, притесних се! Аз започвам стимулация при д-р Стаменов началото на март (вече ми сложиха блокажа), но той не каза нищо за ЦС преди инвитрото. Имам правена една през 2007г след операция от извънматочна бременност, той я видя (тя не показва хидросалпингс) и не каза да правим нова, ама са си 2 години от тогава! Сега не знам това трябва ли да ме притеснява  :ask:
« Отговор #25 -: Февруари 19, 2009, 18:21:55 pm »
Snow-white, ти с тубарен проблем ли си? В смисъл - запушени ли са ти тръбите / тръбата?

*
« Отговор #26 -: Февруари 19, 2009, 18:25:47 pm »
Аз преди време мисля, че бях писала, но да си кажа отново.На мен пък в първата спомената клиника от cambozzola ми направиха две процедури ин витро и замразен трансфер, при наличие на хидросалпинкс, който преди това беше установен с цветна снимка и се виждаше и на УЗИ.Когато открих Зачатие и прочетох това- онова, направо бях бясна, но връщане назад няма.
« Отговор #27 -: Февруари 19, 2009, 18:36:41 pm »
Snow-white, ти с тубарен проблем ли си? В смисъл - запушени ли са ти тръбите / тръбата?
Ами нямам лява тръба (отстранена при операцията), а дясната на въпросната ЦС се вижда като проходима, но ужасно нагъната. Та не знам и аз
*
« Отговор #28 -: Февруари 19, 2009, 18:41:08 pm »
cambozzola, дано това се окаже единствената причина за неуспехите досега и оттук нататък след отстраняването й всичко да продължи така, както си го плануваш и желаеш. Успех!
« Последна редакция: Февруари 19, 2009, 18:43:36 pm от cygnus »
*
« Отговор #29 -: Февруари 19, 2009, 23:26:18 pm »
Cambozzola, съжалявам за това, през което си минала и разбирам гнева ти :(

Добре си говорихме в една друга тема, но бих казала, че и в тази съм "веща". Хидросалпингсът е доста плаваща платформа, както и откриването му по време на цветна снимка :wink: Виждам снимката, но е възможно да не е хидросалпингс. Възможно е да е спазъм, възможно е и по-бавното пропускане на тръбите на течността в коремната кухина /зависи от налягането/. Да, възможно е да е и хидросалпингс. Но на твое място не бих се палила толкова преди да направя лапаро при ДОБЪР ЛЕКАР!!!, който знае какво да прави с тръбите. Защото нямаш представа в колко от случаите се дава епикриза за извършено едно, а истината е съвсем друга :?
Да, възможно е след отстраняване на тръбите да се получи извънматочна, ако ембриона се загнезди в истмичната им част.
Да, възможно е един път да има хидро на снимка, а след 10 дена да го няма и обратното!!!Както и да се види или да не се види на УЗ. Все пак течността от хидроса се "излива" към матката за сравнително кратко време и ако веднага след това се гледа на УЗ няма как да се види. Ще потърся една супер подробна статия за хидросите и ще я пусна.

Права си, че пациентите трябва да четат и да настояват за изследвания!

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #30 -: Февруари 20, 2009, 00:04:54 am »
Аз смятам, че лекарите трябва да работят като имат изграден принцип на работа и да не правят компромис.

Много е обезсърчаващо да се окажеш в ситуация, да се въртиш в кръг да нямаш представа за  това.
Поглеждаш назад и виждаш разбита психика, пропуснато време и загубена вяра а всъщност е трябвало някой да си свърши работата о време.

cambozzola , вярвам, че ти си при правилния специалист и съвсем скоро ще си щастлива.

« Отговор #31 -: Февруари 20, 2009, 09:28:50 am »
Аз смятам, че лекарите трябва да работят като имат изграден принцип на работа и да не правят компромис.

Много е обезсърчаващо да се окажеш в ситуация, да се въртиш в кръг да нямаш представа за  това.
Поглеждаш назад и виждаш разбита психика, пропуснато време и загубена вяра а всъщност е трябвало някой да си свърши работата о време.
Изключително вярно!
Недопустимо но факт , пациента да изисква пропуснати изследвания, да се информира ,  да допълва ...
Много от нас са минали по този път , за съжаление.

cambozzola,желая ти успешен финал на дългата битка!
Бих могла да те допълвам с още факти , но няма да го направя , обещала съм пред себе си.
Знай само , че най-важното и най-трудното , е да усетиш хармонията между теб и твоят лекар, да го познеш, да усетиш мир в душата си , оставяйки се в нечии ръце и после , после дай Боже , сбъдване на най-желаното!
Прегръщам те!
Гледай напред!
*
« Отговор #32 -: Февруари 20, 2009, 10:03:06 am »
При мен се получи точно така - спазъм на тръбата при цветна снимка, а после с лапароскопията се установи, че нямам никакъв проблем с тръбите, така  че не вярвам на снимките.
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #33 -: Февруари 20, 2009, 11:15:51 am »
Въпрос по отношение на спазмите: може ли спазъмът да продължи в 2 последователни снимки, направени в разстояние на 2 минути?

Знам, че хидрото не е константа, че може да се излива и изпълва... Не мисля, че е правилно обаче при очеваден проблем с имплантацията и тръбите, да не се назначи снимка, при положение, че УЗ не е достатъчно надежден метод за установяване на конкретно този проблем.

Разбира се, че лапарото е следваща стъпка, няма спор. Както и махането на прословутия полип...

Благодаря ви за разбирането, момичета! Надявам се, че подобни случаи и пропуски ще се случват все по-рядко! Наистина смятам, че при мен това е пропуск.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #34 -: Февруари 20, 2009, 11:44:30 am »
Дори и да има излив в матката, ако има дилатация на тръбите при цветната снимка джобчетата ще се напълнят с течност.
След втория неуспех Док беше категоричен че започваме от А-Б, т.е. цветна снимка.
Очевиден е пропуска на лекуващите ти.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #35 -: Февруари 20, 2009, 12:06:32 pm »
Да, при мен са две снимки с подобен времеви интервал /няколко минути. Мислех си /а и май четох някъде/, че се дава нещо успокоително преди снимката с точно с такава цел - тръбата да не направи спазъм, което при мен не беше направено. Същевременно наистина е абсолютно недопустимо да се тръгва към арт-процедури без цветна снимка и лапароскопия, малко съм радикална за второто, но се надявам, че докато при цветната снимка са допустими разминавания /поради различни причини, вкл. и некадърност на док/ при лапароскопията ми се струва, че всичко, което трябва да се види, се вижда по отношение на тръбите, а за състоянието на матката не знам (примерно полипи или септум). Наистина е жалко, че трябва да разчитаме на късмета си при кого ще попаднем да ни лекува, ане някакви установени елементарни форми на диагностициране и лечение. Желая ти успех.
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #36 -: Февруари 20, 2009, 12:18:44 pm »
Хм, а аз се отказах от Стаменов и продължих с Владимиров, защото по времето, когато бях на стимулации с клостилбегит, Стаменов ми ги назначи без проверка на тръбите. А Владимиров веднага ми я назначи. Вече не знам какво да мисля. Може би профилактично трябва да си сменям лекаря, за да може новия да ми открива, това дето другите не са видели. Май перфектен лекар няма :?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #37 -: Февруари 20, 2009, 12:21:03 pm »
Да, при мен са две снимки с подобен времеви интервал /няколко минути. Мислех си /а и май четох някъде/, че се дава нещо успокоително преди снимката с точно с такава цел - тръбата да не направи спазъм, което при мен не беше направено.
...
Да, но шпа, а някъде бях чела и за атропин преди снимката.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #38 -: Февруари 20, 2009, 13:15:51 pm »
Да, при мен са две снимки с подобен времеви интервал /няколко минути. Мислех си /а и май четох някъде/, че се дава нещо успокоително преди снимката с точно с такава цел - тръбата да не направи спазъм, което при мен не беше направено.

Да, но шпа, а някъде бях чела и за атропин преди снимката.

Да, обезболява се като се слага инжекция в шийката ( поне такова усещане имах за мястото на поставяне ) но лекарят ме предупреди, че това обезболява само на местна основа, за да се спести болката от поставянето на  " машинарията " но не и релакс на тръбите, което означава, че не може да се продотврати евентуален спазъм.

Ако не се лъжа ми сложиха мускулна инжекция преди снимката, предполагам с такава цел.
То моето като  " Имаше ли Гюро глава, или нямаше !?" Ама признавам, че се обърках от толкова процедури кое кога ...
« Последна редакция: Февруари 20, 2009, 13:21:30 pm от deep »

*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #39 -: Февруари 20, 2009, 14:21:35 pm »
Дано не разводнявам темата, но дали при цветна снимка с пълна упойка също може да се получи такъв спазъм на тръбите /все пак организмът е в пълен релакс, но пък и процесът явно не е волеви/?   :ask: