0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Различна продължителност на цикъла
« -: Февруари 18, 2009, 13:16:20 pm »
Здравейте момичета  :D
Не, че е нещо хипер важно(и най-вероятно не откривам топлата вода osi_17), но ми направи впечатление и ми стана интересно дали и вие имате подобни наблюдения.
Явно продължителността на цикъла е различна в зависимост от това кой яйчник се предполага че овулира. Наблюдавах си графиките в календара и при единия ми заковават на 27 дни, а при другия от 29 нагоре. От миналия месец правя ову тестове и ми направи впечатление, че тестовете отчетоха по-ранна овулация и лелката се появи на 27мия ден. Този месец по календара сега вече трябваше да съм в овулация (ориентирам се по фертилните дни), но и следа няма от нея, а и тестовете са отрицателни.
Преди време така ми беше закъсняло със седмица. Ей сега ако ми закъснее поне няма да се чудя защо е 
Успех на всички yahoo_17
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Различна продължителност на цикъла
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2009, 13:33:23 pm »
Мимче,продължителността на МЦ зависи от датата на О и ЛФ ако ЛФ е 14 дни(това е лутеалната фаза,т.е. след О) а О е била напр на 11 ден от МЦ то цикъла ще е 25 дни
ЛФ почти не се мени най-много +/- 1 ден,докато ФФ(това е фоликулярната фаза т.е. фазата преди О) се мени често,всичко е индивидуално и може да се повлияе от много неща,колкото до кой яйчник овулира- много е възможно и да овулираш няколко месеца(3-5) с един и същ,случва се :D
До колко самата О зависи от яйчника не знам,но ми звучи малко вероятно....ама ако някой има инфо по въпроса ще ми е любопитно да узная :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2009, 13:38:20 pm »
Много е възможно да си права  :oops: Може и да съм попрочела някои неща в тая област, но определено съм си лаик.
 :bighug:
*

fibo

• 2168
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2009, 14:52:07 pm »
А,Мимче и аз не претендирам да знам много,ама зза това съм сигурна :D
Ти БТ мериш ли?Ако не си почнала още - давай :D
 :bighug:
Борко Бърборко
*

kreizi

• *
  • 41
  • [url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphic
различна продължителност на цикъла
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2009, 20:24:31 pm »
здравейте момичета.с моят мъж правим опити за бебе вече 1-на година и забелязвам,че и от тогава продължителността на цикълът ми е пълна бъркотия от 26-41дни.знае ли някой на какво може да се дължи може ли да е от объркани хормони или незнам.благодаря ви предварително osi_1 :balk_144:
*
Re: различна продължителност на цикъла
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2009, 20:54:49 pm »
Хмм, и аз съм със същия проблем  osi_15. Хормоните ми са наред, слава богу, но ...знае ли човек???? При теб как са хормоните?
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2009, 21:07:38 pm »
Моят проблем пък е че цикълът ми е редовен на около 30дни но е много оскъден и е два дни като продължителност.Хормоналните изсл.са ми нормални и инхибин В е в нормата.Какъв би могъл да е прблема ?
*

kreizi

• *
  • 41
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2009, 21:59:42 pm »
не съм си правила изследвания на хормоните другият месец съм на генеколог и най-вероятно тогава ще си ги правя.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2009, 07:29:05 am »
Ако МЦ варира с 3-5 дни, дори и до 7, не е проблем.
Твоят обаче доста се променя и най-вероятно показва проблем с О.
Добре е да мериш БТ 3 месеца, да правиш тестове за О. и с графиките да отидеш на консултация при АГ /лекар/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

kreizi

• *
  • 41
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2009, 16:50:06 pm »
благодаря ти денис.с какъв термометър да си я меря?
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2009, 17:04:43 pm »
Моят проблем пък е че цикълът ми е редовен на около 30дни но е много оскъден и е два дни като продължителност.Хормоналните изсл.са ми нормални и инхибин В е в нормата.Какъв би могъл да е прблема ?

Може би става въпрос за тънка маточна лигавица. Засичали ли са ти я колко мм е на гин.прегледи?
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2009, 17:13:44 pm »
А може би е на психологична основа. Странно е че разтройството на цикъла съвпада с началото на опитите...
« Отговор #12 -: Март 04, 2009, 19:12:46 pm »
И при мен така се получи - от година и 5 месеца правим опити и от тогава цикълът ми се промени много и всеки месец ме изненадва - ту с 5 дни закъснение, т с 1, 2, 3 дни по-рано, а и стана по-кратък и по-обилен!! Странна работа, и аз си мисля, че е от хормоните. А иначе съм здрава - така казват лекарите
*
« Отговор #13 -: Март 05, 2009, 09:33:13 am »
В тази връзка си мисля, че не може непредпазването да не оказва влияние на женския организъм. В крайна сметка редовно мъжете ни свършват в нас и според мен тази сперма, която престоява за определено време не може да не оказва влияния на организма ни. (много цветущо се получи, но е така)
*
« Отговор #14 -: Април 29, 2009, 00:16:37 am »
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!БИХ ИСКАЛА ДА ВИ ПОПИТАМ ПРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЦИКЪЛ 28ДНИ ОВУ МИЕ НА 19/20ДЕН ДАЛИ Е КЪСНО И ЗА ТОВА ДА НЕ СТАВА
[/url]
*
« Отговор #15 -: Април 29, 2009, 00:42:53 am »
А колко мм трябва да е маточната лигавица за да е нормална?
*

fibo

• 2168
« Отговор #16 -: Април 29, 2009, 02:13:37 am »
А колко мм трябва да е маточната лигавица за да е нормална?
За коя фаза на МЦ говорим? За ЛФ е около 10/12мм. По време на менструацията изтънява,за да се удебели отново под влияние на хормоните и достигне 10/12мм във ЛФ.
Борко Бърборко
« Отговор #17 -: Април 29, 2009, 02:24:02 am »
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!БИХ ИСКАЛА ДА ВИ ПОПИТАМ ПРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЦИКЪЛ 28ДНИ ОВУ МИЕ НА 19/20ДЕН ДАЛИ Е КЪСНО И ЗА ТОВА ДА НЕ СТАВА
Ако наистина О е на 19/20 ден , това означава , че ЛФ ти е много къса при тази дължина на цикъла. ЛФ трябва да се коригира.
*
« Отговор #18 -: Април 29, 2009, 10:15:54 am »
Благодаря ти fibo! Говорим за 19-ти ден от МЦ и тогава е била 13,1 мм. Това в норма ли е?
*

fibo

• 2168
« Отговор #19 -: Април 29, 2009, 14:47:08 pm »
Благодаря ти fibo! Говорим за 19-ти ден от МЦ и тогава е била 13,1 мм. Това в норма ли е?
отлично е  :D
Борко Бърборко