0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Много ниска температура в първата фаза!?
« -: Февруари 18, 2009, 10:28:10 am »
Здравейте,
Рядко успявам да меря температура, но от този месец започвам да се боря и с това! Моля ви кажете ми дали имате наблюдение за графики с прекалено ниска температура в началото на първата фаза (веднага след цикъл). Имам чувството че нещо не е наред. Температурата ми е била винаги около 36.5 през първа фаза, а сега вече четири дни е около 35.5 - странно е. Пък и овулационния календар в зачатие няма по-ниски стойности и ако утре е под това ниво - как да си я нанеса.
 Та според вас това може ли да е признак за нещо или трябва да си изхвърля термометъра.
*
Re: Много ниска температура в първата фаза!?
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2009, 10:54:48 am »
Здравей миличка!
Възможно е тези ниски стойности да се дължат на начина, по който мериш температурата си, термометъра, дали не ти е студено и сорт такива неща. Най-точно е меренето в дупцето и доколкото съм чела мнения по въпроса относно термометрите - живачните мерят по-точно от електронните /липсва момента, в който е възможно батерията да се е изтощила и да показва неточни стойности на температурата/. Това е, което аз мога да кажа, а и всеки организъм си е строго индивидуален, по-важното е разликата в температурата от 0,4 до 0,6 градуса да я има. Успех! :)

« Отговор #2 -: Февруари 18, 2009, 11:04:30 am »
Мерси много djel,
Тамън му се бях зарадвала на електронния термометър, но нещо май не е много в ред. Неприятното е че да намеря 10 минути сутрин на спокойствие за живачния е много трудно - общо взето сутрин всичко живо ми скача по главата. А пък и за мерене в д..то си трябва спокойствие. Проблем ли е ако умишлено си навивам часовника за много ранен час специално за температурата?!
*
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2009, 11:42:09 am »
Не смятам, че е проблем, аз процедирам точно по този начин, но наистина си е неудобно, особено както казваш, че всички ти скачат отгоре  :lol:. Най-добре си купи един нов живачен и свери с електронния /едновременно мери и с двата под мишниците/, за да придобиеш представа дали на електронния му има нещо. Пиши какво е станало, когато намериш къде е проблема. Успех още един път!  :)

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2009, 12:37:19 pm »
Аз спецялно куп дигитални термометри съм изпробвала,докато попадна на тоя с който меря сега,много съм доволна :D показва до 0,01 обаче със сигурност батериите трябва да се сменят всеки месец :D

пп диг термометър се държи 3-4 мин след сигнала
   живачния 10 мин
   БТ се мери в един и същи час всеки ден м/у 6-8ч сутринта
« Последна редакция: Февруари 18, 2009, 12:40:41 pm от fibo »
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!