0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изписаха Дуфастон преди овулация!! ХЕЛП!
« -: Февруари 17, 2009, 22:29:12 pm »
Помагайте, моля ви!

Ходих при Ризова на преглед - 23 ден от цикъла - установи неспукан фоликул 27мм, каза че аха аха ще се спука всеки момент - на следващата сутрин след прегледа имам 2 черти овулационен тест. Все едно - евентуална късна овулация! базалната температура падна на 36,5. Но имам чувството, че този фоликул е тръгнал да става киста!
Възможно ли е д ане се пукне?
Предния месец съм правила тест за прогестерон 7 дни след положителен тест за овулация - стойността е 30 при норми от 10 до 80.
Докторката каза че е много добре. А дали е, не знам - все ми се струва малко...
Имам зацапвания по 3-4 дни преди да ми дойде цикъла.

Изписа ми Дуфастон и Фемикур. Щели да спомогнат овулацията. Да ги пия 7 дни. Каза че мога да забременея с тях. Ами ако не се е пукнал фоликула /както чета тук дуфастона пречи на овулацията/... вече изпих 3 хапчета - 2 вчера, 1 днес. Да ги спра ли? ИМа ли шанс да се пукне? Пречи ли? Вече не зная на кого да вярвам. Докторката ми беше препоръчана и хвалена доста че е добра.... Много спокойно ми подейства, но това което ми каза за дуфастона е точно обратното, на това което чета тук!

Моля ви помогнете със съвети!
Re: Изписаха Дуфастон преди овулация!! ХЕЛП!
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2009, 06:54:00 am »
 Когато приема на дуфастона е започнат малко преди овулацията , той не пречи за настъпването и.Ако фоликула не се е спукал ще се подпомогне обратното му развитие и идването  на МЦ.
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2009, 11:04:39 am »
т.е. не разбирам - казваш че като го пия сега съвсем непосредствено преди ову, ми казваш не пречи тя да настъпи? А в следващото изречение казваш, че ако не се е спукал, ще се свие от дуфастона . т.е. това че съм пила 2 дни хапчета не пречи все пак да има ову. Дано е така!
Т.е. според теб да продължа да си го пия?
Тази сутрин БТ е 36.8, вчера беше 36.5 - имам някакъв скок с 3 десети. Макар че не зная дали това показва нещо. Не знам... А за Фемикур чували ли сте нещо?
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2009, 11:05:45 am »
А днес овулационния тест е почти с 2 еднакви черти, но все пак едната  е с леко по блед нюанс... вчера сякаш бяха по-еднакви.
*

нерито

• 217
  • Виждаме така, както гледаме ...
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2009, 15:48:24 pm »
Не знам доколко мога да давам съвети, но ще се опитам. Съветвам те да не пиеш дуфастона преди да си сигурна, че е имало овулация. Температурата се покачва именно заради него, и докато го пиеш винаги ще ти е висока. Но ти си го почнала този месец, така, че си довърши схемата и започни следващия да го пиеш след сигурна овулация.
« Отговор #5 -: Февруари 18, 2009, 16:11:26 pm »
да, този път така ще направя... но това ме кара да се съмнявам в професионалността на д-рката?! хммм. Къде да отида вече не зная.... пробвах къде ли не - все издънки по някой параграф... От София - в клиника по стерилитет ли да отида? Не искам да си признавам че имам стерилитет явно? Но пък явно там само има истински добри доктори.... ужас....

А какво мислите за продуктите с водорасли - аква сорс - МУУН РАЙЗ крем  - регулира прогестерона и МУУН БАЛАНС капсули - чух за тях, но не смея д аси поръчам, без да ми ги е предписал доктор - а кой ли доктор би се занимавал с водорасли? Ако знаете такъв моля помогнете ми - пратете ме при такъв гинеколог, който ползва и алтернативни методи - стандартните гинеколози ме тъпчат с дуфастон за щяло и нещяло.... вече не зная кому да вярвам.

Имам проблем с щитовидната жлеза - възли, и се опасявам да взимам продукти каквито и да е без лекарско предписание.
Познавате ли доктор - гинеколог, ендокринолог едновременно?

Моля, помогнете ми!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #6 -: Февруари 18, 2009, 17:51:49 pm »
За кой град става въпрос? Бих ти препоръчала доктор Тодорова в София. Тя е ендокриногол но се занимава предимно с жени желаещи бременност и вече бременни.
*
« Отговор #7 -: Февруари 18, 2009, 18:12:13 pm »
Дуфастона се пие в различни дни за различни неща , ето прочети тук
Пък за неспукания фоликул- ми случва се понякога почти на всяка жена, важното да не е редовно, не изпадай в паника и слушай лекарката си.
И аз съм имала такъв фоликул (мисля, че се водеше LUF синдром, ако не ме лъже паметта).

« Отговор #8 -: Февруари 19, 2009, 00:51:12 am »
о, не изпадам в паника, просто се чудя и мая.
Имала съм и преди неспукан превърнал се в кистичка, която се стопи с дуфастон...

Не зная дали е редовно или не, защото не съм си правила прегледи фоликулометрия.
А възможно ли е да се спука със закъснение, вече пораснал? И да стане овулация и оплождане, въпреки че е голям???

27мм мн. голям ли е, вече над допустимото за нормална овулация ли? При какви размери се пукат обикновено?

И кога почва да се води киста?

Днес усетих едни болки точно отляво, където е фоликула - такива епизодични бодежи - представих си как се пука в момента, естетсвено може да не е било това. Дали се усеща?
« Отговор #9 -: Февруари 19, 2009, 11:24:35 am »
Много ти благодаря за линка - не бях попадала на такава подробна информация за дуфастона!

При мен са го дали вероятно за зацапванията и по тези схеми, тук както е описано - го дават и преди овулацията??