Добро утро и от мен! Навън има доста снежец, но нали днес е петък, последен работен ден за някои, като мен... garga, аз мисля др.месец да ходя на доктор, и питането ми е- тези всичките изследвания, кой трябва да ти ги назначи- личният или гинеколога, защото личният като питах за направление ме гледа като ? Аз също съм с обърната матка, и уж нямало проблем но вече 1.5м. ми се изчерпа търпението ... Лек и спокоен ден! Надеж, честито
Направление за гинеколог си взех от личната, но не става всеки месец да се взема
Кръвна картина си изпросих да ми даде направление пак личната, също и урина, но стандартна. Кръвна захар , също. (Сутрин на гладно)
Полови хормони си самоназначих и си платих сама. Мисля около 60-70 лв.Но задължително се правят 3-5 ден от началото на цикъла.
Кръвно изследване на хламидия, гинеколожката ме посъветва, но не ми даде направление - така че пак сама си го платих - 20лв.
За щитовидна , желязо, В12 и още някакви подобни - пак сама си назначих и си платих - около 100лв.
Микробиология - влиза в прегледа по НЗОК при гинеколога, с направлението от джи-пи, така че за него си плащаш само 2,40лв.
Вагинален ехограф - видя се че в левия яйчник има 16 мм фоликул пред спукване. дадоха ми и снимчица. Също се видя и как е отворен цервикса, пише там кое колко мм. е. Според лекарката 100 % си овулирам. За това си платих - 30лв.
Кръвна група и резус фактор - знам си ги отпреди.
Цитонамазка ми отказаха общо 2 пъти -идея си нямам защо. Нали уж е задължително да се прави всяка година ?!?!?
За цветна снимка все питам, но все ми казват да чакам, но после ми се изолира тоя ентерокок, така че ще го лекувам и тогава ще се моля пак за ЦС - то че ще си я платя е ясно, но поне да ме насочат.
От 1997 знам, че съм с обърната матка, все казват че не е проблем, ала от много време не успявам да забременея. Дори повечето лекари и не споменават, че съм с обърната матка, докато не ги запитам. Искам да си направя и прословутата ЦС, за да знам дали с тръбите съм ОК. Моля се за това !
Ако с нещо друго мога да помогна - питай