Здравейте, доста късно ми беше прегледа днес и реших сега да ви кажа с няколко думи...
Ходих при д-р Стаменов, в него ми е последната надеждичка останала в душата ми, последната искрица и вяра. Човека много обстойно се запозна с досието ми от операцията, изследвания, лечения и т.н. преледа ме и се хвана за главата... С две думи нещата са много зле, а и съм закъсняла (донякъде) с посещението си при него (но вие знаете колко е трудно влизането там). Положението е следното: в момента има киста от страната която не е оперирана и ендометриозата не е премахната. Кистата има шанс и да се махне с цикъла, но по-вероятно е да е ендометриозна и да си остане. Това означава отоново операция- този път коремна. Много висок риск има по време на тази операция да се махне всичко от ляво ("ще спасим всичко което може" му бяха думите) и при този вариант няма да имаме друг шанс освен донорски яйцеклетки... Ако не се стигне до операция - или се стигне, но се спаси яйчника - трябва да се прави "инвитро по спешност" - док каза, че за първи път в практиката си употребява този израз - но ще ме включи веднага и спешно във всеки график в който се наложи. Много ми се влошава и качеството на яйцеклетките с всеки изминат ден, това също налага спешност.
Това е положението, сега ще пия дуфастон за да ми дойде и щом дойде веднага при него - за да види дали още е там кистата. Веднага след това ще се решава какво и как да се прави.
Това е историята. Благодаря на всички за подкрепата и окуражителните думи, но в момента съм толкова объркана, ядосана, изтощена, отчаяна и безверна - че не знам какво друго да ви кажа. Извинете ме за дългия пост. Лека вечер.