Аз съм фен на йенското стъкло, понеже нямам много време да се въртя и да готвя, та готвя в йената-става бързо,лесно и въобще не се мотая около манджата. Вчера спретнах следното:
Продукти:2 моркова, 1глава лук-по-голяма,
2-3 чушки-зелена капия
1 патладжан, не много голям
4-5 картофа-средни
кайма-250гр.
200мл.сметана за готвене
4-5дребни домата
100гр.кашкавал
Приготвяне:зеленчуците(без доматите)се почистват, нарязват и поставят в тенджерата, разбъркват се със сол на вкус, щипка черен пипер, кимион, 1ч.л. червен пипер и щипка чесън на прах,олио или зехтин, добавя се каймата и всичко се слага да се пече във фурната на максимална температура.
Като станат готови зеленчуците отгоре се подреждат доматите нарязани на кръгчета(аз ги беля и по-добре така), залива се със сметаната и се настъргва кашкавала, оствя се без капак във фурната - до запичане на кашкавала.
Всикчо това отнема около час, час и половина, но суетата се състои само в почистването на зеленчуците, през останалото време манджата няма нужда от почти никакво внимание
Хайде ако ви хареса гответе и да ви е вкусно.