0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #40 -: Август 24, 2009, 09:49:10 am »
Аз съм фен на йенското стъкло, понеже нямам много време да се въртя и да готвя, та готвя в йената-става бързо,лесно и въобще не се мотая около манджата. Вчера спретнах следното:
Продукти:
2 моркова, 1глава лук-по-голяма,
2-3 чушки-зелена капия
1 патладжан, не много голям
4-5 картофа-средни
кайма-250гр.
200мл.сметана за готвене
4-5дребни домата
100гр.кашкавал
Приготвяне:
зеленчуците(без доматите)се почистват, нарязват и поставят в тенджерата, разбъркват се със сол на вкус, щипка черен пипер, кимион, 1ч.л. червен пипер и щипка чесън на прах,олио или зехтин, добавя се каймата и всичко се слага да се пече във фурната на максимална температура.
Като станат готови зеленчуците отгоре се подреждат доматите нарязани на кръгчета(аз ги беля и по-добре така), залива се със сметаната и се настъргва кашкавала, оствя се без капак във фурната - до запичане на кашкавала.
Всикчо това отнема около час, час и половина, но суетата се състои само в почистването на зеленчуците, през останалото време манджата няма нужда от почти никакво внимание :)
Хайде ако ви хареса гответе и да ви е вкусно.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #41 -: Август 24, 2009, 12:52:59 pm »
Гювеч със свинско /в йенска тенджера :wink:/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #42 -: Август 24, 2009, 16:13:10 pm »
Чудесни идеи, благодаря ви.
Иска ми се да се науча да правя спържа, вярно че сега не  и е сезона обаче ако някой може да ми даде рецепта ще се радвам.
Хубав ден ви желая.
*
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #43 -: Септември 02, 2009, 12:49:36 pm »
Никой ли не знае как се прави това ядене? :(
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #44 -: Септември 02, 2009, 12:59:58 pm »
Никой ли не знае как се прави това ядене? :(
Азц лично за пръв път го чувам,интересно ми е да разбера какво е.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Последна редакция: Септември 02, 2009, 13:10:17 pm от eganeva »
*
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #46 -: Септември 02, 2009, 13:06:08 pm »
*
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #47 -: Септември 03, 2009, 22:39:09 pm »
Много благодаря на Е.Ганева и Галка, ще си запазя правото да се пробвам като застудее малко. Чула съм, че има различни видове спържа и ми е любопитно дали има разлика между шопската, кюстендилската и врачанска спържа? Тук може да се включат момичета от съответните краища.
А иначе специално за Марина75 ще кажа, че яденето е много вкусно и си заслужава да се научи човек да го приготвя. Ще се радвам да пробваме пък ще споделим впечатления
« Последна редакция: Септември 03, 2009, 22:42:35 pm от shanoar »
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #48 -: Септември 15, 2009, 17:08:41 pm »
Ето нещо на което моята колежка казва " изчисти хладилник"
В тефлонов тиган се слагат нарязани на кръгчета домати.След като се запекат от двете страни върху тях се нареждат нарязани пиперки. Слага се капака за минутка да поомекне пипера.Върху него се слага нарязана луканка(шпеков салам,пушено месо или какъвто и да е колбас), няколко филийки сирене, подправки по желание(аз слагам магданоз и балканска ръсеница). Отгоре се чукват няколко яйца, нареждат се филийки кашкавал и се слага отново капака за 1-2 минутки.
Вкусно и много бързо :D
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #49 -: Септември 15, 2009, 22:30:12 pm »
Какво е ръсеница?
*
*
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #51 -: Септември 16, 2009, 10:58:18 am »
Благодаря ти Елфи, не бях попадала на този микс от подправки. :oops:
 За какви ястия го ползвате момичета,за да  го купя и да пробвам, изглежда любопитно на картинката?
За днес наготвих една лучена яхния, стана бързо, ако някой се интересува ще дам рецептата.Хубав ден
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #52 -: Септември 30, 2009, 22:41:58 pm »
Много благодаря на Е.Ганева и Галка, ще си запазя правото да се пробвам като застудее малко. Чула съм, че има различни видове спържа и ми е любопитно дали има разлика между шопската, кюстендилската и врачанска спържа? Тук може да се включат момичета от съответните краища.
А иначе специално за Марина75 ще кажа, че яденето е много вкусно и си заслужава да се научи човек да го приготвя. Ще се радвам да пробваме пък ще споделим впечатления
Мойта баба правеше следната спържа: (това преди много години, когато гледахме прасе) :
в голяма тенджера се нарязва сланина, мисля че от гърдите на прасето и май това което се нарича "баба", след това цялото това количестов се слага на печката и се отделя мазнината (свинската мас) докато останат само пръжките, към тях се добавя почистения бял дроб(нарязан на ситно) измити и изчистени и естествено изварени черва и праз лук. Истината е че не си спомням количества и всичко това се оставя да се запържи и задуши. Ние го затваряхме в бурканчета за през зимата.
Това е спържата от моето детство и от моя край. (баба ми е родом от с. Шишманово, Самоковско)
*
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #53 -: Октомври 02, 2009, 00:14:57 am »
Спържата, която аз съм опитвала беше приготвена и със сухи чушки като във втората рецепта, за която е дала линк Ганева. Това ме провокира да разпитвам как се прави в различните краища и да си харесам начин, по който да я приготвя. Понеже нямаме прасе ще трябва да купя всичко и да пригодя рецептата за по-малко количество.Дано го догодя някак, че много ми хареса яденето като го опитах.
*
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #54 -: Октомври 10, 2009, 12:54:37 pm »
Момичета давайте да пишем рецепти на туршии, които се правят лесно и бързо, за да не изпуснем момента със зеленчука, че вече му се вижда края.
Започвам с рецепта за Кисели краставички по руски-стават като от бидон и са супер лесни
Рецептата е за 3л.буркан
2кг.корнишони
4 суп.лъж. сол
8 суп.лъж.ракия/оргиналната рецепта е с водка, но с ракия става същото/
Доливаме буркана с вода. Побелявя водата след ден-два, не се плашете това е от ферментацията. След няколко дни са готови за консумация, всичко което трябва да правите през това време е да ги разклащате леко
Да ви е сладко
*
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #55 -: Октомври 10, 2009, 13:17:34 pm »
shanoar, идеята на темата ти беше една. Въпреки че още като я пусна, мислех че е излишна, я оставих. Сега, гледам, е завила в съвсем друга посока.

Рецептата за туршията можеш да я сложиш в темата Какво ще готвим..., а оттам аз ще я преместя в рецептурника, където има всякакви рецепти - и за бързо и с по-сложно приготвяне.

А тази тема ще заключа, защото наистина мисля , че е излишна.