0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Какво да сготвим набързо
« -: Февруари 14, 2009, 11:00:22 am »
Здравейте, на всички кулинарки. Позволявам си да започна нова тема, тъй като забързани в ежедневието често не ни остава време за сложни рецепти.
Надявам се темата да се напълни с рецепти, изискващи малко време за изпълнение и да бъде извор на идеи за разнообразяване на ежедневното ни меню.
Предварително благодаря на всички, които проявят интерес и си пожелавам успех на темата.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Какво да сготвим набързо
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2009, 12:36:23 pm »
Много се радвам за тази тема :D.Аз много обичам да готвя,но както казваш времето често ни притиска и имаме нужда от лесни и бързи рецепти.Ето и моята любима бърза рецепта:Кашкавал на фурна-2ч.ч.-настърган кашкавал,1ч.ч.-пр.мляко,3-яйца,2с.л.-брашно,щипка сол и сода.
 всичко това го разбъркваш и изсипваш в  намазана с масло тава ,отгоре пак слагаш мъничко масло и печеш до бледо розово, слагаш го в загрята фурна.Приятен апетит :lol:
*
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2009, 12:52:23 pm »
Идеята за този кашкавал много ми допадна. Ще го пробвам :)
*
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2009, 14:12:58 pm »
Ето и една моя бърза рецепта-картофи на фурна с редовните подправки-сол,чубрица и чер пипер млян.Малко преди да станат готови ги заливам с разбити яйца смесени с натрошено сирене и настърган кашкавал.Допича се още малко.Отнема горе-долу около час.

*
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2009, 14:26:48 pm »
Ето нещо и от мен. Аз много харесвам  наденичките, които се предлагат в бирариите в Германия и една моя позната ме научи как се правят само че в Швеция/тя беше там/
Бирени наденички или биренки
Вземам биренки или малки наденички. В неголяма тенджера слагам да заври вода, 1  супена лъжица оцет, 1 супена лъжица горчица и също толкова масло. След като заври тази смес пускам наденичките да се варят-не много 5-7 мин.След това ги вадя отцеждам, оставям малко да изстинат и ги нападаме.Много са вкусни, а с бира са направо класика.
Ако знаете още някоя рецепта за биренки, моля пишете, особено момичетата, които живеят в Германия може да знаят и друг начин за приготвяне :hungry:

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2009, 21:27:59 pm »
1.Сварявате ориз.
През това време нарязвате на ситно домати и настъргвате краставици.
Смесвате и добавяте майонеза и подправки на вкус.

2. Крем супа
Нарязвате на едро моркови, картофи и лук. Сварете.
През това време задушете пресни гъби.
Пасирайте супата и добавете гъбите. Може да се сложат и малко кубети за фасон.
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2009, 16:40:47 pm »
Ето и една моя лесна рецепта
В тавичка слагам масло чуквам яйца и върху тях настъргвам кашкавал
Запичаме във фурната Стават бързо и са много вкусни
Добър апетит :balk_103:
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2009, 16:48:43 pm »
ivi4ka-k това звучи много интересно и вкусно, ще взема да го пробвам ама да взема да му сложа и малко месце :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2009, 16:49:34 pm »
Страхотни рецепти момичета.
Аз много обичам да правя печена съомга на фурна.Слагат се 2 котлета съомга в тефлонова тава,отгоре по парче крема сирене и се запичат за 7-8 мин.Стават супер.
И още една:
Нареждат се  в иенска тенджера шайби от ананас от консерва,отгоре се нареждат пилешки филенца,овъргаляни в масло и горчица,сол и черен пипер и най-отгоре се слагат парчета топено сирене.Похлупва се с капачето е се пече във фурната докато се зачерви сиренето.
Да ви е вкусно!
*
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2009, 17:58:34 pm »
Леле какви вкуснотии момичета. Аз мисля да се възползвам от предложенията ви и ще пробвам нещо тази вечер така набързо.
А сега искам да ви предложа 1 топло предястие, което си става и за основно:

Овкусени пилешки крилца
[/b]
1 тарелка пилешки крилца-разрязвам всяко 1 крилце на две парченца,поливам със соев сос и счукан чесън с много малко сол. Обърквам всичко хубаво и го оставям да поеме вкуса. След това се пържи, на тиган става по хубаво, но по-бавно, а за екстрени случаи на фритюрника. Като станат готови пак ги заливам със соса дето е останал в съда дето са обърквани и поръсвам с копър.Да ви е сладко
*
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2009, 18:36:42 pm »
Хйаде една бърза баница:
1. 1 пакет готови кори -  (даже може и големите кори фамилия от 500 гр.)
плънка:
2. 5 яйца
3. 1 кисело мляко + 1 ч.л. сода
4. 1 майонеза
Малко сол, малко захар ( около 1 ч. лъжичка )

Редят се 2 кори, плънка, 2 кори, плънка...и от време на време се слага сирене (на вкус).
Освен майонезата друга мазнина не се слага (само леко намазнавате тавата, където ще редите корите)
Да ви е сладко;-)

*
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2009, 22:54:22 pm »
Мисля да предложа една идея с яйца, която също се прави в Панагюрище

Подлучени яйца
Опържват се бъркани яйца, колкото желаете. Отделно се счуква чесън с малко сол, съобразява се колко чесън, взависимост от количеството яйца. Счукания чесън се слага в кофичка кисело мляко и се разбърква, след това се съединява с яйцата. Става много вкусно. ПРиятен апетит
« Отговор #12 -: Февруари 18, 2009, 12:10:43 pm »
ivi4ka-k това звучи много интересно и вкусно, ще взема да го пробвам ама да взема да му сложа и малко месце :wink:
Аз съм слагала и наденички нарязани на дребно
« Отговор #13 -: Февруари 18, 2009, 20:47:25 pm »
Сьомга + зеленчуци по избор /и двете неща замразени/, слагаме в торбичка за печене с бучка масло. супер лесно, точно като за пишман готвачка като мен, и вкусно!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #14 -: Февруари 20, 2009, 10:48:18 am »
Задушени картофки - нарязваш на по едри кубчета, слагаш ги в торбичка за печене с малко сол, едно кубче зеленчуков бульон ( натрошено), малко мазнина и печеш. Много вкусни стават.
Към тях може и - месо ( свинско, телешко, пилешко ) - също нарязано на едри парченца, само сол и черен пипер, без мазнина в друга торбичка за печене и двете торбички във фурната и за час всикчо е готово.
« Последна редакция: Февруари 20, 2009, 11:07:19 am от radosttinka »
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #15 -: Февруари 20, 2009, 12:52:36 pm »
А заедно ако се сложат няма ли да се получи? аз съм пробвала с пилешко получи се добре, с малко масло и подправки за пиле
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #16 -: Февруари 20, 2009, 12:56:43 pm »
Моята любима рецепта е пиле на сол:

1кг морска сол или обикновенна
1 охладено пиле

Изсипва се солта равномера в тава и отгоре се слага измитото и подсушено пиле с корема надолу. Фурната на 150. Като се зачерви и стане хрупкава кората се обръща наобратно. Като се зачерви и отдолу е готов.

Приятен апетит  :wink:
« Отговор #17 -: Февруари 20, 2009, 16:53:24 pm »
А заедно ако се сложат няма ли да се получи? аз съм пробвала с пилешко получи се добре, с малко масло и подправки за пиле

Също става разбира се, но аз го приготвям така защото са ми по-вкусни картофките като са задушени без месо :wink:

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #18 -: Февруари 21, 2009, 10:21:25 am »
Криска ,на пилето слага ли му се нещо,подправки и дъра бъра такива.Никога не съм правила пиле на сол,всички казват,че е много вкусно,но не съм правила.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #19 -: Февруари 21, 2009, 10:23:21 am »
Криска ,на пилето слага ли му се нещо,подправки и дъра бъра такива.Никога не съм правила пиле на сол,всички казват,че е много вкусно,но не съм правила.

Маринка става страхотно и много хрупкаво! От солта то си е осолено и аз лично не му слагам нищо друго. Моя позната ми каза че го полива с бира.
Това което правя аз е малко преди да го извадя го намазвам с масалце.