evita1717, отговарям по ред на въпросите ти.
Имам хидросалпингс доказан със снимка от ехограф при др.доктор , който не е гинеколог .
тоест как така не е гинеколог, а ти е открил хидросалпингс и то само с ехограф?!
За страха - няма от какво да се плашиш, много от нас сме минали през това, не е страшно.
И още нещо явно ще се стигне до лапаро , горе долу след колко време ще го насрочат след първата ни среща ?
зависи от решението на д-р Персенска, от цикъла ти, от натовареността на клиниката.
Възможно ли е след лапарото да ме пуснат още същият ден защото имам фобия от болници и лекари ?
може и да се договорите нещо, но моя съвет е да останеш поне една нощ. И ще ти се наложи да се пребориш с тази си фобия, явно без лекарите няма да минеш, приемай ги като хора, които правят всичко по силите си ти да се почустваш по-добре.
За телефона - същия е, просто бъди по-настоятелна, понякога наистина е доста трудно да се свържеш, но все пак става.
Мисля, че отговорих на всичките ти въпроси. А сега нека ти кажа и още нещо, също е важно - преди да пуснеш нова тема за нещо, използвай търсачката. Само на първа страница има още една тема за д-р Персенска. Нека не разводняваме форума, моля. Благодаря!
п.п. и пак да кажа, не се притеснявай - нищо не е толкова страшно колкото изглежда на пръв поглед.
п.п.2 щом ти е първи преглед значи си го записала преди доста време. Значи от клиниката трябва да ти се обадят за потвърждаване на часа ти. Ако ти не успееш да се свържеш използвай това обаждане, за да запишеш час за спермограма (много добро решение). Аз така направих. Обясни им че пътувате от провинцията. Изобщо, бъди по-настоятелна, върши работа. Успех!
п.п. 3 - мисля, че няма да е проблем МЦ - все пак ще се запознае със случая ти, ще обсъдите следващите стъпки.