0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за д-р Персенска
« -: Февруари 12, 2009, 16:41:06 pm »
Април месец имам 4ас за д-р Персенска,много ми е притеснено ве4е 1,5г.неуспе6ни опити за бебе :(.Та искам да попитам някои знае ли как процедира тя,задължително ли е лапарото,или ако тя прецени.И имали мами на които е помогнала,ако някои ми разкаже малко за това какво ме 4ака много 6те съм благодарна!!! :)

Re: Въпрос за д-р Персенска
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2009, 20:28:15 pm »
Не се притеснявайте, д-р Персенска е от екипа на д-р Стаменов много са внимателни и всичко обясняват.Няма да ви направят лопаро, ако преди това не са проверили проходимостта на тръбите с цветна снимка.Само при запушване се препоръчва прекъсване на тръбите с лапаро за по-добри резултати при ин витро.На мен ми  ги прекъснаха на 30.04.2008г.и на 15.06.2008г.започнах стимулация за ин витро на 30.06.2008г.ми направиха трансфер на три ембриона и сега очаквам живот и здраве през март 2009г. момиченце.Желая ви успех и късмет да се случи и на вас още с първия опит.
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2009, 21:03:50 pm »
Много благодаря,успех и на вас и на ва6ата малка принцеска :blowingdust: :bori_007:

*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2009, 12:55:48 pm »
Наистина е много внимателна.Не се притеснявай.Аз този месец трябва да започна стимулация при нея.Стискайте ми палци да се получи от първи път.На теб също ти го пожелавам от сърце.Това мое размотаване дано накрая доведе до щастлив край!!!
« Последна редакция: Февруари 25, 2009, 12:59:06 pm от pimpa77 »
*
« Отговор #4 -: Февруари 25, 2009, 14:15:49 pm »
Здравей, искам да те успокоя с избора на доктор изобщо не си сбъркала! Аз вечено ще съм благодарна на тази жена, защото след пет годишно ходене по доктори, най-накрая намерихме нашия в нейно лице! Благодарение на нейната намеса и най-вече увереност сега чакаме нашите синове! И аз като тебе бях много притеснена за това лапаро, защото всички други лекари ме бяха насочили към него, а накрая се оказа, че само с една цветна снимка нещата се изясниха и след пъвото инсе резултатът беше на лице! Искам да ти кажа,че можеш да бъдеш напълно спокойна, защото тя определено си разбира от работата и нещата са винаги в полза на пациента. Тя не предприема рисковани и пребързани дейтвия, а напротив- толкова внимателно и уверено ти обяснява всичко, че едва ли не само това ти стига! Ако имаш въпроси можеш да ме питаш за каквото и да е било, но още веднъж ти казвам - няма място за притеснения! Давай смело напред и ти стискам палци да имаш моя късмет и от първия път да постигнеш положителен резултат!
« Отговор #5 -: Февруари 25, 2009, 14:55:21 pm »
благодаря ви моми4ета.Много сте мили ! :) :blowingdust: :bori_004: :bori_002:

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #6 -: Февруари 25, 2009, 18:34:41 pm »
Моят подпис също е резултат от намесата на доктор Персенска. При мен дори до цветна снимка не се стигна, а имах насрочена дата.
« Отговор #7 -: Февруари 26, 2009, 11:53:31 am »
lady_11 Да ти е жива и здрава сладката бебка :D.Радвам се,4е на толкова моми4ета е помогнала да станат мами :D

*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #8 -: Март 01, 2009, 14:41:34 pm »
Обичам целия екип на док Стаменов, в това число и д-р Персенска. След проведената стимулация от негова страна, тя направи трасфера, а резултата от тяхната съвместна работа стои в подписа ми.
Успех!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #9 -: Март 10, 2009, 10:44:36 am »
Момичета моля ви за информация-колко струва цветната снимка в клиниката, нещо не можах да се ориентирам. И един въпрос-разбрах, че снимката се коментира на последващ преглед и записах час, обаче въпроса ми е казват ли нещо по време на процедурата така на първо четене да се каже, защото часа ми е няколко дена след процедурата и ще се побъркам сигурно от мисли :ask:Предварително ви благодаря
*
« Отговор #10 -: Март 10, 2009, 10:51:12 am »
Хистеросалпингография     120 лв, това е цветната снимка.
Веднага след снимката ще ти кажат какъв е резултата, но как ще действате нататък ще коменирате на прегледа.
*
« Отговор #11 -: Март 10, 2009, 11:42:02 am »
Много ти благодаря за инфото-поуспокоих се :thankyousign:
д-р Персенска
« Отговор #12 -: Март 10, 2009, 12:39:01 pm »
Имам час за 13,03,2009 г.за д-р Персенска , в Петък и ми е за първи път.Имам хидросалпингс доказан със снимка от ехограф при др.доктор , който не е гинеколог .
Много ме е страх по принцип.Може ли малко кураж момичета !
И още нещо явно ще се стигне до лапаро , горе долу след колко време ще го насрочат след първата ни среща ?Възможно ли е след лапарото да ме пуснат още същият ден защото имам фобия от болници и лекари ?

Звъня на номера , който е в страницата на клиника Надежда , но или ми дава заето , или свободно , но не вдигат ,а исках да запиша час за спермограма , така и така ще ходим , а сме от Търново и пътуваме ... някой може ли да ми даде актуален телефон ..../аз имам 02/9655740/!
Благодаря Ви !

Пропуснах да кажа , че евентуално може да ми дойде МЦ , по принцип е за 14-15,03,, но може да подрани ... тогава какво се прави ... Не мога да пропусна срещата защото я чакам 10 месеца ...
« Последна редакция: Март 10, 2009, 12:45:18 pm от evita1717 »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: д-р Персенска
« Отговор #13 -: Март 10, 2009, 12:49:17 pm »
Следоперационния сектор в Клиника "Надежда" е като хотел, а докторите са ти като приятели, иначе бъди настоятелна за часа за спермограмата, ще и отнеме повече времи, но се подсигурете  с час.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #14 -: Март 10, 2009, 12:54:09 pm »
evita1717, отговарям по ред на въпросите ти.

Цитат
Имам хидросалпингс доказан със снимка от ехограф при др.доктор , който не е гинеколог .
тоест как така не е гинеколог, а ти е открил хидросалпингс и то само с ехограф?!
За страха  - няма от какво да се плашиш, много от нас сме минали през това, не е страшно.
Цитат
И още нещо явно ще се стигне до лапаро , горе долу след колко време ще го насрочат след първата ни среща ?
зависи от решението на д-р Персенска, от цикъла ти, от натовареността на клиниката.
Цитат
Възможно ли е след лапарото да ме пуснат още същият ден защото имам фобия от болници и лекари ?
може и да се договорите нещо, но моя съвет е да останеш поне една нощ. И ще ти се наложи да се пребориш с тази си фобия, явно без лекарите няма да минеш, приемай ги като хора, които правят всичко по силите си ти да се почустваш по-добре.
За телефона - същия е, просто бъди по-настоятелна, понякога наистина е доста трудно да се свържеш, но все пак става.
Мисля, че отговорих на всичките ти въпроси. А сега нека ти кажа и още нещо, също е важно - преди да пуснеш нова тема за нещо, използвай търсачката. Само на първа страница има още една тема за д-р Персенска. Нека не разводняваме форума, моля. Благодаря!

п.п. и пак да кажа, не се притеснявай - нищо не е толкова страшно колкото изглежда на пръв поглед.

п.п.2 щом ти е първи преглед значи си го записала преди доста време. Значи от клиниката трябва да ти се обадят за потвърждаване на часа ти. Ако ти не успееш да се свържеш използвай това обаждане, за да запишеш час за спермограма (много добро решение). Аз така направих. Обясни им че пътувате от провинцията. Изобщо, бъди по-настоятелна, върши работа. Успех!
п.п. 3 - мисля, че няма да е проблем МЦ - все пак ще се запознае със случая ти, ще обсъдите следващите стъпки.
« Последна редакция: Март 10, 2009, 13:12:25 pm от Pesheck »
« Отговор #15 -: Март 10, 2009, 14:38:23 pm »
Ами ходих на профилактичен преглед при един доктор на корем , коремни органи и генеталии.И така човекът си видя , даже на снимката от ехографа сега виждам че си пише на латински хидросалпингс.
С лапаро премахва ли се хидросалпингс ?
Сега се свързах и разбрах че часът ми е за 17,30 ч., не знаех че може толкова късно ..., възможно ли е в процеса на работа през деня да се измести по - рано ... питам защото ще пътувам и да знам горе - долу в колко да съм там ?
Спермограми правели само по 5 на ден и няма свободен час , евентуално ако се съгласяли на място ...
*
« Отговор #16 -: Март 10, 2009, 15:03:29 pm »
evita1717, щом часа ти е за 17:30 предвиди си нощуване в София, 90% съм сигурна че ще минеш поне към 20 часа.
За спермограмата може и да се съгласят на място като обясните че се налага да пътувате за всяко нещо. По телефона нещата винаги стават много трудно, първата дума винаги е "не може", пък после се оказва че всъщност може.
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #17 -: Март 10, 2009, 15:04:32 pm »
Абе, какво да ти кажа, несериозно ми звучи. Хидросалпингса понякога не се вижда и с вагинален ехограф, но знам ли, освен да е огромен. А на снимката пише това което доктора е решил че вижда, така че надписа не е доказателство.
Да прекъсва се тръбата на която е хидросалпингса и така се премахва. Всъщност това е разширение на маточната тръба в която се задържа течност. И тази течност е ембриотоксична. Т.е. и да настъпи оплождане тя ще отрови(най.вероятно) ембриона.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=548&Itemid=21
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=583&Itemid=26
http://arsmedica.bg/bg/mdictionary/c_id/2258/alpha/213.html
Ето само някои неща които излизат като пуснеш търсачката при нас или в Гугъл.
А за часа, напълно е възможно толкова късен час, имала съм и за 20 часа. Освен това е много вероятно часовете да вървят със закъснение, а не напред. Ти си отиди в 17,30 и се приготви да чакаш.
Успех!
« Отговор #18 -: Март 10, 2009, 22:12:55 pm »
Благодаря Ви много за отговорите!Доколкото разбрах е излишно да отиваме час по - рано от предвиденият , щом ми обяснявате че ще падне чакане !

Правят ли спермограма следобяд ?

А ако наистина се вижда хидросалпингс , не е ли редно да не се прави ЦС , защото като се вкара веществото няма ли да избута и течността от тръбата на някъде ?
Още нещо се сещам ако хидросалпингса е в едната тръба защо примерно не се получава забременяване от другата , в смисъл че пр.е овулирал яйчникът откъм здравата тръба ... нещо ми обягва май ?
Ше съм Ви благодарна ако ми отговорите !
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #19 -: Март 10, 2009, 22:28:55 pm »
Ами аз не съм сигурна че се вижда с коремен ехограф. А за снимката - не е проблем, не знам точно защо но не е. То всъщност това е начин за установяването му. А за забременяване - то може да стане, но самата течност може да попадне в матката и да унищожи ембриона. Няма значение дали през здравата тръба е станало или не. Просто след настъпване на оплождане и имплантация, от тръбата може да попадне в матката течност и да отрови ембриончето.
А колкото до часа и спермограмата, ще си позволя един съвет. Ако ви е възможно освободете си целия ден и отидете към 14 часа примерно - ние за този час бяхме записани за спермограма значи правят. Опитайте се да ги убедите, че ви е важно и необходимо да го направите тоя ден. След това, така или иначе им трябва време да я направят. Ще се помотаете няколко часа и това е.
п.п. Ако решите да пробвате тоя метод да не забравите за въздържанието преди спермограмата.